עבור לתוכן

אני צריך לקנות כמה חלקים חדשים.

Featured Replies

פורסם

אהלן חברה, שלחתי תמחשב למעבדה כי הוא הפסיק לעבוד לי והתברר שהלך הלוח אם.

אז הציאו לי שתי אופציות - להחליף ללוח אם חלש יותר או לקנות לוח אם חזק יותר אבל אז אני יצטרך להחליף את המעבד,וזיכרון ואני יישאר עם הכרטיס מסך שלי,מארז, והספק כוח. (הכרטיס מסך שלי הוא GEFORCE 9800 ואין לי מושג בקשר לספק כוח)

אז ברור שהלכתי על האופציה השנייה אבל בשביל זה אני צריך אותכם כי אני לא ממש מבין בחומרה, אני יותר בקטע של לשחק :P

אז רציתי שתציעו לי:

לוח אם

זיכרון

מעבד

תקציב- עד 2000-2500

ואם תוכלו לשים לי בפנים גם כרטיס מסך חדש שלא יעבור ת2800 שקל (לא תקציב בנפרד) אני ישמח ( כמובן אן זה ישתלם לי).

כך שאני יוכל לשחק על הגדרות הכי גבוהות ואם לא אז די טובות במשחקים כמו (Dota 2, Diablo 3) וואם זה יהיה במשחקים עם דרישות יותר גבוהות אז בכיף, כי אני לא ממש מבין במחירים של כל חלק אז אני לא יודע אם זה הרבה או קצת התקציב לחלקים האלו.

תודה מראש!

פורסם

מה הכוונה לוח אם חזק יותר או חלש יותר?

איזה מעבד יש לך? אולי בכל זאת עדיף להחליף רק לוח.

פורסם
  • מחבר

המעבד שלי הוא Q9400.

ולפי מה שאמרו לנו שזה שאם נחליף לוח אם חדש אז בגלל שהמעבד והזכרון די ישנים זה לא יהיה טוב אם הלוח אם החדש ואז נצטרך להחליף גם את המעבד והזיכרון.

פורסם

אם היה לך מעבד חלש, הייתי אומר לך להחליף שילוש בלי לחשוב פעמיים.

אבל יש לך מעבד די חזק, אז כדאי לחשוב עוד קצת לפני שמתחילים לקנות חלקים חדשים.

שילוש חדש מינימלי שאפשר לחשוב עליו יהיה מבוסס על i3 ויעלה 1000-1100 שקל.

כדי לקבל שיפור משמעותי ממה שיש לך כרגע תצטרך לחשוב בכיוון של i5, זה אומר הוצאה של כ-1400-1500 שקל.

לוח שמתאים למעבד והזכרונות הקיימים שלך אפשר למצוא ב-250 שקל:

http://ksp.co.il/hmain.php?uin=12129

אני בטוח שיהיו כאלה שיציעו לך לשדרג כבר את כל המערכת, השאלה היא מה עדיף לך כלכלית.

עריכה:

הלוח שקישרתי אליו תומך בזכרון DDR3. אני מניח שיש לך זכרון DDR2 וזה לא יתאים. זה מצריך קניה של זכרון חדש שיעלה בערך 100 שקל.

פורסם
  • מחבר

אחי, מה זה לעזאזל שילוש?

אז מה אתה מציע לי לעות? כי אמרו לי שאני חייב להחליף תחלקים האלו אם אני קונה לוח אם חדש...יש מצב אתה מביא לי תחלקים האלה שיריצו לי טוב תמשחקים שאני רוצה ובמחיר שאני רוצה? הכול רשום בהתחלה.

פורסם

שילוש הכוונה מעבד+זכרונות+לוח אם. אלה שלושה חלקים שחייבים להתאים אחד לשני.

בלוח אם יש תושבת למעבד וחריצים לזכרון.

למעבדים שונים יש תושבות שונות. למשל המעבד שלך q9400 מתאים לתושבת 775. מעבד אינטל חדש שתקנה היום יהיה כנראה בתושבת 1155.

לזכרונות שונים יש חריצים בתקן שונה. הזכרון שלך הוא כנראה מסוג DDR2. בלוח חדש שתקנה החריצים יהיו כנראה בתקן DDR3.

אם תקנה לוח חדש עם תושבת 1155 המעבד שלך לא יתאים וכנראה גם הזכרונות, לכן אמרו לך בחנות שתצטרך להחליף מעבד וזכרונות.

עכשיו המצב הוא כזה.

הלוח אם שלך הלך. מת. אי אפשר להשתמש בו יותר. אבל יש לך מעבד די חזק.

אם העניין הכספי לא מעניין אותך בכלל, תקנה שילוש חדש ובא לציון גואל.

שילוש מינימלי שיהווה שדרוג למערכת הקיימת שלך יכיל מעבד i3 עם לוח וזכרונות תואמים. הוא יעלה כ-1000-1100 שקל, וייתן שיפור קטן (אם בכלל) למערכת הקיימת.

שילוש חזק יותר יכיל מעבד i5 ויעלה כ-1400-1500 שקל.

במקביל תוכל לנסות למכור את המעבד והזכרון שיש לך.

אבל אם חסכון כספי כן מעניין אותך, יש לך כמה אפשרויות.

1. לקנות לוח אם יד שניה שמתאים למעבד והזכרונות הקיימים שלך. יעלה לכל היותר 250-300 שקל.

2. לקנות לוח חדש כמו שהבאתי לך, בתוספת זכרונות מתאימים. עלות: 250 שקל לוח + כ-100 שקל ל-4 ג"ב זכרון. עם הזכרון החדש שתקנה תוכל להשתמש גם אם תחליט אח"כ לקנות בעתיד לוח עם תושבת 1155.

עריכה:

אם המטרה היא משחקים, עדיף לנצל את התקציב עבור כרטיס מסך חזק.

צריך לקחת בחשבון שלכרטיס מסך חזק צריך ספק איכותי. כדאי שתציין איזה ספק יש לך עכשיו.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים