עבור לתוכן

עזרה: כונן קשיח חיצוני - המחשב לא מזהה תיקיות

Featured Replies

פורסם

בוקר טוב,

יש לי כונן חיצוני של WD, 500GB,

כרגע, כשאני מחבר אותו, המחשב מציג לי רק כמה קבצים, ותיקיה אחת על הכונן. את כל שאר התיקיות - אני לא רואה.

במאפיינים של הכונן, אני רואה את שטח הדיסק שבשימוש (~350GB) ואת השטח שפנוי (~100GB)

הפעולות שעשיתי שאולי גרמו לכך:

הורדתי עדכון תוכנה לכונן, בעקבות בעיה שהמחשב לא היה נותן לי להוציא את הדיסק במצב בטוח, למרות שכל התוכנות והמסמכים הקשורים לכונן, נסגרו.

עדכנתי, ובעיה זו נפתרה.

לאחר מכן, כשחיברתי את הכונן, ראיתי רק כמה קבצים.

כשניסיתי לשמור קובץ כלשהו ב"שמירה בשם", יכולתי לגשת לתיקיות שאני לא רואה.

שיניתי בהגדרות כך שיציג גם קבצים ותיקיות מוסתרים, ואז ראיתי את כל התיקיות.

בפעם הבאה שחיברתי את הכונן, למרות שהמחשב מציג תיקיות מוסתרות, לא ראיתי את התיקיות, אלא רק כמה קבצים.

עדיין, במאפיינים, אני רואה את שטח הדיסק בשימוש, ושטח הדיסק הפנוי כמו שאמור להיות, כך שאולי לא נמחק לי כל המידע.

אשמח מאוד לעזרה.

תודה,

רועי

פורסם

תבדוק אנטי וירוס או כל תוכנת הגנה.

קורה לפעמים שהם מסתירים/נוהלים/מבודדים קבצים.

ותנסה לעשות תיקון שגיאות כונן.

פורסם
  • מחבר

תודה.

תיקון שגיאות לא עזר.

הבעיה היא בכל מחשב שאני מכניס אליו את הדיסק.

להריץ אנטי וירוס על הכונן עצמו?

פורסם

כן.

ויש סוג של "וירוס" כזה דומה ב-DOK שונים שאני נתקל בו הרבה במחשבים הציבוריים באונ' שעושה את אותה בעייה של מסתיר תיקיות וקבצים.

אם בכל זאת לא יהיה לך איך לגשת לקבצים אתה יכול להשתמש בתוכנת השחזור הבאה שעזרה לי מאד לאחרונה:

File Scavenger 3.2

פורסם
  • מחבר

תודה.

יש סיכון לדפוק את הדיסק לגמרי כשאני מנסה לשחזר בעזרת אחת התוכנות?

כי כרגע נראה שהמידע עדיין קיים, ואני לא רוצה לעשות נזק בלתי הפיך...

פורסם

לקחתי מחבר כונן קשיח חיצוני לשחזור הקבצים, כי מה שקורה זה כשמנסים לגשת לכונן הוא דורש פירמוט.

ואתמול נעזרתי בתוכנה הזו והיא הצילה את הכונן והחומר עליו.

היא עושה סריקה מהירה, מזהה את הקבצים ואז אתה יכול פשוט לבחור להעתיק אותם לדוגמא לכונן במחשב שלך.

אחרי שתעתיק ותוודא שהקבצים שם ופועלים, אתה יכול לפרמט את הכונן כדי להיפטר מכל סממן של וירוס או מה שזה לא יהיה.

הטריק עם הוירוס שהיה על ה-DOK באונ', זה להיכנס לתיקיה המוסתרת, להעביר את התכולה לתיקיה חדשה שאתה יוצר בכונן שהיא כבר לא מוסתרת. לאחר ההעברה למחוק את התיקיה המוסתרת. :s07:

פורסם
  • מחבר

אחלה, תודה.

אגיע בערב הביתה - ואנסה. יש לך לינק לתוכנה הזאת?

אולי אצלי הוירוס קצת שונה - כי אחרי שהצלחתי להציג את התיקיות המוסתרות, הן שוב נעלמו...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים