עבור לתוכן

שאלה קריטית

Featured Replies

פורסם

קיימים אתרים לקניית מחשב דרך TMS או KSP וכל שאר המקומות האלו שבהם מרכיבים מפרט לפי החלקים שאתה רוצה

ויש אתרי "דילים" של מחשבים שכוללים מפרטים חזקים למדי, עם מעבדי i5 וi7 במהירויות של למעלה מ3GH זכרונות של 8 גיגה וטרה HD במחירים מצחיקים,

עכשיו השאלה שלי היא מה הקאטצ'? הם נותנים אפשרות לשדרג לוח אם וספק... וזה יוצא משמעותית יותר זול מאתרי ההרכבה העצמית...

אשמח לתשובה.

פורסם

הקאטצ' הוא בדיוק אנשים כמוך שמתלהבים ממספרים ושמות ולא מבינים כלום בחומרה שהם יקנו.

פורסם
  • מחבר

אז במקום לנסות להוציא אותי טיפש הייתי שמח אם היית מסביר טיפה יותר על המגרעות שיש בלקנות מערכת מחשב מאתרי דילים

פורסם

כדי לומר אם מחשב משתלם או לא צריך לראות בדיוק מה המפרט שלו.

מפרט מלא זה יותר מאשר דגם המעבד. בדרך כלל אוהבים להדגיש את דגם המעבד, למשל i5 או i7.

מעבר לכך שיש הרבה תתי דגמים של המעבדים האלה, עם הבדלים שיכולים להיות מאוד משמעותיים ביניהם, המעבד זה לא המקום שבו יש את החסכון בהרכבת מחשב.

החלקים שבדרך כלל חוסכים בהם הם הספק והמארז. במחשבים זולים ירכיבו לך ספק ומארז שלא שווים כלום. מי שלא מבין חושב שהמארז הוא בסך הכל קופסא שהמחשב יושב בתוכה, אבל האמת היא שיש הבדלים עצומים בין מארזים.

בנוסף צריך להסתכל על שאר המפרט, שזה אומר לוח אם, זכרונות וכונן קשיח.

כאן אין חשש לחלקים מחברות אלמוניות שלך תדע מה הם שווים, אבל זה לא אומר שאין הבדלים, למשל בלוחות אם, יש הבדלים גדולים בין דגמים ברמות מחיר שונות. צריך לבדוק מה אתה מקבל.

בנוסף צריך לראות אם יש כרטיס מסך או אין, יש מקרים שלמשל המפרט כולל כרטיס מסך חלש ובסיסי, למרות זאת מציינים שהמחשב חזק למשחקים.

אם יש לך דוגמא למפרט ואתה רוצה חוות דעת עליו, תתן קישור כדי שיראו במה מדובר.

פורסם

תשים לב לסימני הקריאה והתיאורים בעמוד של המוצר.

כמו ש yair1 כתב, מדובר על רכיבים סוג ז' ודגש על שם מפוצץ כלשהו במעבד מבלי אפילו לתאר בפרטים מה בפועל אתה מקבל. לרוב מדובר על שילובים לא מאוזנים ואחריות לא ברורה.

פורסם

שים לב:

א. המפרט אצלם לא כולל כרטיס מסך

ב. המארז+ספק שלהם שווים כ200 שקל, אתב בחרת אחד ב540

ג. אצלם זה "הצעות החל מ.." ולא מחיר סופי

פורסם

שלא לדבר גם על שנה אחריות! שנה אחת בלבד! ומי בדיוק אחראי לאחריות (שם מאד מוצלח למעבדה הממזרית):

תקופת אחריות: 12 חודשים אחריות ע"י: מעבדות SMART PC

פורסם

על מנת שנוכל להתאים מחשב לצרכיך (אם אתה צריך מחשב), תצטרך לענות על השאלון שבחוקי הפורום.

דבר נוסף שלא צוין כאן, בשביל להתאים מפרט לבן אדם צריך לדעת את השימושים שלו והדרישות.

פורסם

כל מה שאמרו לך נכון מאוד. אני אפרט קצת כדי שתראה מה שווה ה"דיל" הזה.

1. לאורך כל המפרט, הפרטים לא רשומים בצורה עניינית עם פירוט של יצרנים ודגמים, אלא עם תיאורים כמו "מחשב חזק", "נפח עצום", "מארז מהודר" וכדומה, ועם כל הכבוד ככה לא קונים מחשב.

2. מעבד - אמנם במעבד אין כ"כ מה ליפול, אבל תשים לב שכתוב שמדובר ב"מעבד החדש" למרות שזה בכלל לא נכון. בנוסף, מצויין שתדר המעבד הוא 3.4 ג"ה, ואתה אולי חושב שהוא חזק משמעותית מהמעבד במפרט שהרכבת, שעובד בתדר 2.9. אבל האמת היא שהתדר הזה הוא במצב טורבו, והמעבד במפרט מ-TMS מגיע במצב טורבו ל-3.2 ג"ה, ובכל מקרה, אני מבטיח לך שאתה לא תרגיש שום הבדל בעבודה רגילה עם המעבדים.

3. לוח אם + זכרון + קשיח - בניגוד לרכיבים במפרט שהרכבת, ב"דיל" אין לך מושג מה הדגמים המדוייקים. לגבי הלוח, אמנם מדובר בלוח של ג'יגהבייט, אבל מן הסתם מדובר בזול ביותר שניתן למצוא.

4. מארז וספק - אתה בחרת רכיבים שעולים 540 ש"ח. הרכיבים ב"דיל" שווים אולי 200 שקל. ועם כל הכבוד שכתוב שהספק מוציא 500 וואט "אמיתי", זה לא יותר מבדיחה.

בקיצור, אפשר להמשיך עוד, אבל השורה התחתונה היא שאפשר לומר הרבה דברים על ה"דיל" הזה, משתלם או כדאי זה לא אחד מהדברים האלה. אם הכסף שלך חשוב לך ואתה רוצה תמורה עבורו, כדאי להרכיב מפרט מחנויות מוכרות, לבחור חלקים טובים, וכמובן לא יזיק להתייעץ בפורום לפני כן.

פורסם

מה שהם מביאים לך זה מפרט ללא דגמים ספיציפיים.

מה שבסוך תקבל זה ככה:

מארז מעפאן ב-100 שקל.

ספק כוח גנרי.

קירור של אינטל הרגיל או חברה לא ידועה.

כרטיס מסך חלש.

הארד דיסק מהסדרה הירוקה שחוסכת חשמל.

לוח אם בסיסי.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה שסגרת לי את הפינה הזאת, עכשיו אני יכול בלב שלם ללכת על מפרט שאני ארכיב בTMS

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים