עבור לתוכן

צריך עזרה צצה בעיה לאחר הרכבת מחשב חדש, מבקש עזרה

Featured Replies

פורסם

סופ"ש מעולה לכולם.

אז ככה המפרט שלי הוא כזה:

מעבד- i7 3820 3.8MHZ סנדי בריג'

לוח אם- asrock x79 extreme4

זיכרון- G.SKIL 1600MHZ 16GB DDR3

ספק- HCE 1200 דגם קוגר

קירור- קרוסיאר H100

מארז- nzxt switch 810

כרטיסי מסך- זוג 6950 2GB פתוחים ל 6970+ כרטיס פיזיקה 460GTX 1GB

אם שכחתי משהו תגידו לי.

בקיצור ולעניין היום הגיעו אלי כל החלקים והתחלתי מהרכבה בהתחלה נתקלתי בבעיה שהמאווררים לא עבדו ופטרתי את זה.

לאחר מכן לא הצלחתי לחבר את ה POWER LED וכל אלה, גם את זה פטרתי (אני חושב) המחשב נדלק ומגבי ללחיצה על הכפרות הפעלה, מה שמוזר לי אולי אני סתם אוכל סרט זה שצריך לחיצה רצופה של כמה שניות על הכפתור בכדי שהמחשב יכבה.

עכשיו לבעיה הרצינית שלי, סיימתי לחבר הכל חיברתי את המחשב לחשמל ולמסך אני מדליק וכפתור המסך מהבהב ואומר שלא מזהה את הHDMI

הוצאתי כרטיס אחד והשארתי רק את ה CF עדיין לא עבד לאחר מכן הוצאתי עוד כרטיס ונשאר רק אחד ולא עבד אחרי זה הוצאתי זוג זכרונות והשארתי רק 2 סלוטים והמחשב עלה, כיביתי וחיברתי את הכרטיסי מסך ושוב לא עובד בקיצור הסתבכתי עם זה לא מצאתי את הבעיה, למישהו יש מושג מה זה יכול להיות??

כמובך חיברתי את הכבל HDMI לכל אחד מחיבורי ה HDMI ועדיין לא עבד.

תודה לעוזרים מראש!!

פורסם

מה שמוזר לי אולי אני סתם אוכל סרט זה שצריך לחיצה רצופה של כמה שניות על הכפתור בכדי שהמחשב יכבה.

ככה זה תמיד, בכל מחשב, אם לא שמת לב.

עכשיו לבעיה הרצינית שלי, סיימתי לחבר הכל חיברתי את המחשב לחשמל ולמסך אני מדליק וכפתור המסך מהבהב ואומר שלא מזהה את הHDMI

הוצאתי כרטיס אחד והשארתי רק את ה CF עדיין לא עבד לאחר מכן הוצאתי עוד כרטיס ונשאר רק אחד ולא עבד אחרי זה הוצאתי זוג זכרונות והשארתי רק 2 סלוטים והמחשב עלה, כיביתי וחיברתי את הכרטיסי מסך ושוב לא עובד בקיצור הסתבכתי עם זה לא מצאתי את הבעיה, למישהו יש מושג מה זה יכול להיות??

לא כל כך ברור מה עשית ואיך חיברת. בתור התחלה, תחבר כרטיס מסך אחד בלבד בחריץ הראשי (הPCIE 16 העליון), תוודא שחיבורי המתח מחוברים אליו כראוי, וזוג אחד של זכרונות (תוודא שהם יושבים בחריצים הנכונים אם ללוח האם יש העדפה כזו - תבדוק בחוברת - ושהם מוכנסים עד הסוף. אם המחשב עולה בתצורה הזו, תבדוק את אותה התצורה עם הזוג השני של הזכרונות ועם כרטיסי המסך האחרים (שינוי אחד בכל פעם) כדי לוודא שהחלקים עצמם תקינים. אם כן, תתחיל מלהוסיף את הזוג השני של הזכרונות - שוב, תוודא שהם יושבים כמו שצריך. עובד? תוסיף את ה6950 השני, תוודא שגם הוא מחובר לספק כראוי ושחיברת את גשר הCF כמו שצריך. עם הGTX460 הייתי מחכה עד שהגדרת את המחשב בלעדיו.

לגבי התצוגה, שים לב שאתה מחבר את הכבל לכרטיס המסך העליון - בתור ברירת מחדל הוא זה שאמור להוציא את האות. אם יש לך בנוסף כבל DVI, הייתי מציע שתבדוק גם איתו. בכל מקרה חשוב גם להבין האם אין תצוגה כי המחשב לא עולה (אין צפצוף ביוס \ תפצופים המעידים על תקלה) או בגלל שמשום מה אין אות תצוגה (ואז תבדוק עם כבל אחר או כניסה אחרת).

בכל אופן, התנהגות לא עקבית (אותה התצורה עם אותם החלקים שפעם עולה ופעם לא מבלי שנגעת במשהו, וכשהכל מחובר כמו שצריך) עשויה להצביע על לוח אם תקול.

פורסם
  • מחבר

תשובה מאוד מספקת תודה אחי, אני אבדוק את הנושא עכשיו ואעדכן.

מקווה שהכל בסדר עם הלוח ושזה רק חיבור נכון של החלקים

עדכון:

חיברתי את שני ה 6970 ב CF הוצאתי את ה 460.

אחרי זה הוצאתי את הזכרונות ושמתי רק שתיים בשתי הסלוטים הקיצוניים כל אחד.

המחשב נדלק, כיביתי את המחשב ושמתי עוד סלוט אחד, גם כן עבד המחשב נדלק, כיביתי שמתי את הרביעי ולא עבד.

אז הוצאתי אותו הדלקתי שוב לא נדלק, הוצאתי הכל חיברתי שוב ועבד, ואז נכנסתי לביוס סתם להסתכל ואחרי דקה המחשב נכבה מעצמו.

הדלקתי שוב והוא שוב לא עלה המסך הבהב.

אז אני חושב שהבעיה זה הזכרונות צריך איך שהוא לחבר אותם נכון , יש איזה הסבר בחוברת שאני לא כל כך מבין.

עוד דבר מאוד חשוב כשפתחתי הפעם את הביוס ישר הלכתי לטמפרטורה ורשום שם CPU טמפרטורה 95 C.

משהו לא בסדר עם הקירור, או משהו כזה צריך לשים מים לא H100? או שלא צריך? כי אני לא רואה שם מקום לשים מים וגם אני לא מבין איך זה נקרא קירור מים אם לא צריך לשים מים?

מה לעשות?!?!

פורסם

דבריך לגבי הזכרונות גורמים לי לחשוב שאתה לא נועל אותם כראוי במקומם, לכן פעם הם עובדים ופעם לא. לגבי הקירור למעבד, הרי שהקירור הזה מגיע מראש עם מילוי. לגבי טמפרטורת המעבד, בוודאי ש95 מעלות זה הרבה מעבר לתקין, בטח ובטח שבמנוחה. אתה בטוח שהרכבת את קירור המעבד כמו שצריך ושהמשחה הטרמית במקומה (היא אמורה היתה להיות שם מראש)?

בין השורות, אני מבין שאין לך יותר מדי נסיון בהרכבת מחשבים. נכון, כולנו התחלנו מתישהו, אך אם זה המצב לא הייתי מתאמן על מערכת כ"כ יקרה...

פורסם
  • מחבר

פטרתי את הבעיה, הטעות שעשיתי היא כשהרכבתי את הקירור שמתי את הברגים שמתאימים ל AMD ולכן הקירור לא ישב טוב ולא הגיע למעבד וישב עליו.

החלפתי את הברגים והכל עלה כרגיל טמפ' מצויינת.

ולא זו לא פעם ראשונה שאני מרכיב מערכת פשוט עניין של חוסר תשומת לב לברגים בהרכבה.

עשיתי התקנה של המערכת הכל רץ פצצה הייתה לי איזה בעיה בהתחלה שהמסך קופא וצריך לכבות את המחשב, לא יודע מאיזה סיבה אני מניח דרייברים ל CF למרות שהם מעודכנים.

הטמפ' של הכרטיסים במנוחה 70 מעלות וכל שאר הרכיבים לא מראים סימנים של חום.

עכשיו לא קרה שוב שהמסך קפא והמחשב עובד כבר שלוש שעות משחקים הורדות אינטרנט שירים וכל זה ומתפקד מצויין.

למקרה שכן המסך יקפא שוב מה יכולה להיות הסיבה? וכמובן מה יכול להיות הפתרון?

פורסם

הטמפרטורה של כרטסי המסך במנוחה גבוהה 70מעלות זה הרבה וגבולי לטמפרטורה במנוחה צריך להיות בן 30מעלות 50 מעלות במנוחה במאמץ אסור שיעבור את 80 מעלות

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים