עבור לתוכן

בניית מגבר לרמקולים (60W לערוץ)

Featured Replies

פורסם

ספק קטן של 2A קרס אצלי (פשוט התנתק וחזר לעבוד רק אחרי עשר דקות) בזמן צפיה בסרט עם ה-TA2020. כרגע מחובר ל-4.5A ועובד חלק.

הזמנתי ספק של meanwell בהספק 8.5A משום שאני מתכוון לחבר גם קדם מגבר (צריכה מרבית של 1A) ורוצה להיות על הצד הבטוח.

בדיונים ברשת מדובר על הספק מרבי מחושב של 3-3.5A, כך שספק של 4A נראה כמו דרישת מינימום הגיונית.

לגבי קבל פילטר ראשי - אין בעיה שיהיה 16V, פשוט זה לא מקובל ומתווסף אל שאר החלטות תכנוניות במגבר הזה שנראו שנבעו אך ורק מהרצון לחסוך עוד כמה סנטים (כמה פן - במקרה הסיני). לגבי הפירמה - כל פירמה אמינה תעשה את העבודה.

אני לא יודע מה צריכת ההספק של הלוח שלך, אבל 4A ניראה לי מוגזם ביותר. ה SMSL הזה (ובעצם כל המכשירים הדומים HLLY / MUSE) יסתדרו עם 1A, מקס 2A. יש לי 3 כאלו שמנגנים בחדרים של אחים שלי עם רמקולים של 6 ו 8 אוהם על ספק 1A, לעוצמות גבוהות במיוחד (קרוב לסוף החוגה).

• תגובות 68
  • צפיות 7.7k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

היצרן של הלוח שלי מצהיר על צריכת זרם מרבית של 3.5A.

ניתן להפעיל את המגבר עם ספק לא מתאים - יכול להיות שהמגבר מזהה נפילת מתח מהספק ומגביל את הצריכה שלו, יכול להיות שהוא פשוט מקבל מהספק מתח לא יציב ומצליח עדיין ליצר הגברה סבירה עם מה שיש (הצ'יפ יודע לעבוד גם עם 8.5 וולט). בכל מקרה, גם אם ספק 1A עובד, אתה לא יכול להוציא איתו את המקסימום מהמגבר.

פורסם

הנתונים האלה מתייחסים ללוח שברשותך, עם היישום הספציפי שלו.

12V@1A נותן בדיוק 12W, קח בחשבון משהו כמו 88% יעילות (בדקתי בדף המפרט) תקבל 10.56W, קרוב מאוד ל 11W המוצהרים בעומס של 8 אוהם ובמתח של 13.5 (ואפילו פחות על 12V), לכן 1A הוא מספיק ל 8 אוהם. ל 6 אוהם ובפרט 4A מומלץ 2A.

אבל בטח שלא 4A או אפילו 8A, זו הגזמה גסה מאוד.

נ.ב. הנתונים האלו מתייחסים ל 0.1% עיוות, אפשר להגיע ל 10% עיוות אבל זהו נתון לא רלוונטי. אל תשכח גם שרוב הזמן אתה לא עם החוגה עד הסוף.

פורסם

הספק נותן 1A קבוע, אבל מה אם peak ? המקס' התיאורטי האפשרי אם רמקול 8 ohm הוא 1.5A בחיבורי ישר ל 12V ו 3A בחיבור בטור לקבל, כשהקבל טעון בקוטביות הפוכה

פורסם

אני בכלל לא מחשיב את הקבל, שנמצא כבר בתוך המארז (יש פה דוגמא עם 4700uF שזה הרבה יחסית).

פורסם

הנתונים האלה מתייחסים ללוח שברשותך, עם היישום הספציפי שלו.

12V@1A נותן בדיוק 12W, קח בחשבון משהו כמו 88% יעילות (בדקתי בדף המפרט) תקבל 10.56W, קרוב מאוד ל 11W המוצהרים בעומס של 8 אוהם ובמתח של 13.5 (ואפילו פחות על 12V), לכן 1A הוא מספיק ל 8 אוהם. ל 6 אוהם ובפרט 4A מומלץ 2A.

לכל ערוץ. 12W לכל ערוץ. אני משער שהמגבר שלך סטריאופוני. לכן ל-6 אוהם 4A הם ממש לא הגזמה גסה.

פורסם

הקבל שאליו התכוונתי הוא זה שמחובר בטור לרמקול במגברים מסויימים, לא במקביל למתח

במקרה הקיצוני ביותר במגבר שבו 2 הצדדים של הרמקול מחוברים ליציאה של המגבר, יכול לקרות מצב שבו הקבל טעון ב 12V בקוטביות אחת והמגבר מוציא באותו רגע 12V בקוטביות הפוכה. הרמקול יקבל במצב כזה 12+12V כלומר כ 3A ברמקול של 8 ohm

וזה לפניי שהבאנו בחשבון תופעות כמו זרם שעובר ישר בין ה PNP וה NPN ביציאה של המגבר (ומתבזבז כולו) ולא מגיע בכלל לרמקול

פורסם

לכל ערוץ. 12W לכל ערוץ. אני משער שהמגבר שלך סטריאופוני. לכן ל-6 אוהם 4A הם ממש לא הגזמה גסה.

צודק, לא לקחתי את זה בחשבון. ב 6 אוהם אולי תצטרך קרוב ל 4A בשביל לקבל עצמה מלאה (מעל 11W). אבל כמו שאמרתי, בספק שבכלל תגיע לעוצמות שכאלו. יש לי SMSL שרץ על ספק כח 1A ורמקולים 6 אוהם בחדר של אחי, והוא בד"כ לא עובר את החוגה מעל החצי. כמובן שאין התנתקויות פתאומיות (שדווקא חוויתי עם ספק חלש יותר אבל הפסיקו לאחר שהחלפתי ל 12V@1A).

@11010010110

אין לי מושג על מה אתה מדבר אבל אין שום קבל ביציאה של הרמקולים ב Tripath. וגם לא מדובר בהגברה ע"י טרנסזיסטור.

יש לי הרגשה שאתה מבלבל בין TDA לבין TA2020 שדיברנו עליו, שהוא בכלל מגבר דיגיטלי מסוג Class T.

פורסם

אוקי במגבר כזה לא יהיה את התופעות האלה

הקבל בטור לרמקול משמש במעגלים שבהם אין ספק שלילי כדיי למנוע DC דרך הרמקול, אבל אני מכיר אותם רק מ Class AB כך שהם כנראה לא רלוונטיים למשהוא אחר

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים