עבור לתוכן

בניית מגבר לרמקולים (60W לערוץ)

Featured Replies

פורסם

ספק קטן של 2A קרס אצלי (פשוט התנתק וחזר לעבוד רק אחרי עשר דקות) בזמן צפיה בסרט עם ה-TA2020. כרגע מחובר ל-4.5A ועובד חלק.

הזמנתי ספק של meanwell בהספק 8.5A משום שאני מתכוון לחבר גם קדם מגבר (צריכה מרבית של 1A) ורוצה להיות על הצד הבטוח.

בדיונים ברשת מדובר על הספק מרבי מחושב של 3-3.5A, כך שספק של 4A נראה כמו דרישת מינימום הגיונית.

לגבי קבל פילטר ראשי - אין בעיה שיהיה 16V, פשוט זה לא מקובל ומתווסף אל שאר החלטות תכנוניות במגבר הזה שנראו שנבעו אך ורק מהרצון לחסוך עוד כמה סנטים (כמה פן - במקרה הסיני). לגבי הפירמה - כל פירמה אמינה תעשה את העבודה.

• תגובות 68
  • צפיות 7.7k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

מגבר ובמיוחד מגבר איכותי יכול לקחת זרם peak גבוה. הקבל עוזר כאן וככל שהוא יותר LOW ESR הוא יותר טוב (כי ככה מגיע יותר זרם מהקבל ופחות מהספק)

סליל קטן בטור לספק יכול אוליי לעזור קצת להוריד את ה peak מבחינת הספק, אבל חייב להיות קבל גדול אם LOW ESR אחריו (צמוד למגבר) כדיי לא לפגוע בביצועים

פורסם
  • מחבר

נעשה קצת סדר.

אתם ממליצים לי ללכת על מגבר מוכן. כולם מסכימים שזה - http://www.ebay.com/itm/New-TA2020-Class-T-Amp-Amplifier-Tripath-Chip-SA-36A-S-/170606603437?pt=Car_Amplifiers&hash=item27b8f22cad#ht_4464wt_1396 יחסית סביר?

עכשיו לגבי הקבל שבכניסה, האם הוא סביר או שאני צריך להחליף אותו? - אם כן, בקבל של PIO<?

לגבי מתח הפעלה, הייתי רוצה לבנות\להכין מעגל שיכנס לתוך הקופסא (משהו פשוט עם סליל, גשר דיודות, רכיב מייצב כמו 317 וכמה קבלים) - האם גם מעגל זה ישפיע על הסאונד? -יש משהו שאני צריך לקחת בחשבון בבחירת רכיבים אלו?

שוב תודה!

פורסם

לפני עידן הדיודות והטרנזיסטורים השתמשו בסלילים בספקי כוח לינארים (בד"כ בתצורה של CLC - קבל-סליל-קבל). הבעיה היא שהסליל שצריך בספק כוח שמספיק למגבר, אפילו צנוע, הוא גדול ויקר. לכן כמעט ולא רואים היום סלילים בספקי כוח לינארים. אפשר גם להשתמש בנגדים, אבל אז אתה מאבד הרבה מתח ומייצר הרבה חום (לא יעיל). היום פשוט יותר להשתמש בדיודות ו/או מעגל משולב בסגנון LM317, זאת בנוסף לקבלים כמובן.

בד"כ משתמשים בקבלים אלקטרוליטיים גדולים כפילטרים ראשוניים (ESR פחות קריטי כאן) ובהמשך בקבלים קטנים יותר עם ESR נמוך משמעותית כגון קבלי פולימר. כפי שניתן לראות בספק כוח זה שמיועד למגבר TA2020.

לפותח הדיון - בניית מעגל לינארי מיוצב תייקר מאוד את הפרויקט שלך. הטרנספורמטור לבדו (מ-220VAC ל-15VAC בהספק מינימלי של 50W) יעלה לך יותר מספק כוח ממותג באיכות סבירה. הגדילה לעשות חברת ההיי-אנד LINN שעברה לספקים ממותגים במוצרים שלה.

החשיבות של ספק הכוח לאיכות הסאונד היא גדולה. אם כי יש פולמוס בפורומים הנוגעים בדבר אם ספק לינארי מיוצב "מסורתי" ייתן סאונד איכותי באופן מורגש ביחס לספק ממותג איכותי. הרבה מאוד חברים בפורומים אלו בנו פרויקטים עם ספקים ממותגים ומתארים תוצאות טובות מאוד.

אם אתה מעוניין בכל זאת בבניית ספק כוח לינארי, נא עיין במאמר המרשים של אנטולי בפורום "אודיו וקולנוע ביתי" ובדיונים הנוגעים בדבר שם.

פורסם

שלום.

לא יודע אם עזרו לך כבר או שלא..אבל לפני כמה חודשים בניתי גם כן מגבר הספק סטריאו בעזרת TDA1554 עם 22W לערוץ ואני עובד איתו מאז עם שני רמקולי סטריאו איכותיים. אני יכול להגיד לך שהתוצאה היא מדהימה ואיכות הסאונד פשוט אדיופילית (מחובר לסטרימר). זה השרשור ואתה יכול למצוא שם את המעגל ותמונות של המעגל וקופסא עם קירור וספק שבניתי לו:

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=505017.msg4321156#msg4321156

בגדול אני רוצה להגיד לך שאם אתה מחבר רמקולים של 8/16 אוהם..אתה פשוט לא צריך יותר מ- 22W לערוץ כי זה נתון RMS וזה יחריש אותך וסתם מיותר ויקר (כל עוד אתה לא מחבר את המגבר לסאבוופר)

הנה תמונה של המגבר הסופי:

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=505017.msg4322969#msg4322969

במהלך הבנייה התעוררו לי כמה וכמה בעיות שנפתרו בעזרת חברי הפורום..ואוכל לעזור לך בהם גם. סה"כ רכיבים עלו לי 28 ש"ח למגבר.

פורסם

קח לדוגמה מערכת סטריאו עוצמתית ברכב. המתח שם הוא DC כך שאין בכלל ספק כוח. המגבר נמצא בצד האחורי של הרכב כלומר רחוק מהסוללה

שמים קבל שהוא LOW ESR בצורה קיצונית ובגודל של 1F בערך - זה קבל ענקי. המטרה היא שכל פעם שיש קפיצה של זרם (בגלל בום בסאב למשל) הזרם הזה ילך מהקבל בדרך הקצרה ולא מהסוללה. לכן הקבל מוריד את הזרם peak מהסוללה

זה נותן 2 תוצאות :

הזרם peak מהסוללה נמוך יותר. במקרה של ספק כוח, זה אומר שניתן לשים ספק כוח אם זרם peak נמוך יותר

המתח שהמגבר רואה שוקע פחות ולכן יש פחות ירידה בעוצמה במצב הזה (מה שיכול לעוות את הקול)

במקרה כאן, לספק כוח (ליניארי או לא, לא משנה) יש 2 נתונים של זרם :

זרם peak שהוא הזרם המקס' שהוא יכול להוציא מיידית בלי שיקרה משהוא (שהספק מתכבה בגלל הגנת זרם יתר או נדפק) ובלי שתהיה שקיעת מתח קיצונית

זרם ממוצע שהוא יכול לתת בלי להתחמם יותר מידי

למגבר כזה משנים 2 הנתונים ולאיכות הקול צריך שיהיה peak גבוה. ניתן להוריד אותו במידה מסויימת אל ידיי הוספת קבל מתאים. הקבל לא משנה את הזרם הממוצע במעגל

ספק ליניארי שיכול לעבוד בצורה טובה ניתן לבנות משנאי טרואיד של תאורה (הלוגנים 12V), יש גם שנאים אחרים מ 240V למתח נמוך מאוד בחנויות חשמל תעשיה אם מתחים כמו 12V AC / 24V AC

ספק ליניארי מהתחלה נותן מתח בלי רעש מיתוג בתדר גבוה (האפשרות השניה היא ספק ממותג איכותי שמסנן טוב את הרעש שהוא מייצר), אבל כדיי שיהיה יציב צריך בכל מקרה לשים קבל גדול ביציאה שלו

פורסם
  • מחבר

אז מה אפשר לעשות בנוגע לספק? לקנות את הקופסאות (לא נראה לי שקוראים להם שנאים) של 14V 4A?

לגבי מתן, אשמח אם תוכל לפרט יותר. איפה קנית את הרכיבים, כמה עלה כל הפרויקט?

בנוגע לרמקולים, אני לא חושב שיש לי רמקולים איכותיים...מדובר ברמקלוים של חברת peerless מודל L.60. הם רמקולים מאוד ישנים.

פורסם

מגבר לרכב הוא יצור שונה. מדובר במערכות שאמורות לתת peak קיצוני עם הגבלה של זמינות ההספק.

במגבר ביתי בד"כ ספק הכוח מסוגל לתת את ההספק המירבי בכל רגע נתון וגם קבלים עם ESR סביר (לא קבלים אודיופיליים שעולים 50 דולר לחתיכה) יתנו ישור מתח מספיק אפקטיבי בשביל הרגולטור שבא אחריהם.

היום יותר קשה להשיג שנאים טורואידים לתאורה, הרוב עברו לשנאים אלקטרוניים. בבית יש לי שנאי טורואידי גדול 12VAC שפירקתי מנברשת ששכן כמעט זרק לפח. הבעיה היא ש-12VAC הם מאוד גבוליים בשביל לקבל 12VDC מיושר (אתה מאבד לפחות 1.4V בגשר הדיודות ועוד 3V ברגולטור), תוסיף לזה עומס (מגבר) ותקבל מתח לא יציב.

פורסם
  • מחבר

אז רגע... הלכנו קצת לאיבוד. בנוגע למגבר אני אקנה את מה שניר הציע?

לגבי ספק כוח, הבנתי שספק כוח של מחשב ישן יעשה בעיית זימזומים - אז ירדתי ממנו.

לגבי מעגל של ספק, משהו כזה - http://www.extremecircuits.net/2009/10/easy-way-to-power-your-projects-here-is.html לא יעבוד?

פורסם

לגבי ספק כוח, הבנתי שספק כוח של מחשב ישן יעשה בעיית זימזומים - אז ירדתי ממנו.

ספק כוח של מחשב לא יעשה שום בעיה. הפתרון לזימזומים הוא לא לחבר את הארקה שיוצרת לולאת זרם לאדמה.

פורסם

בעיה - בספק של מחשב יש כמה קבלים קטנים שמחוברים ישר בין כניסת ה 240V לאדמה, ואם אין אדמה אז לקופסה עצמה. היא תחשמל (קצת, או בכל הזרם המלא אם בטעות אחד מהקבלים האלה נפרץ) אותך ואת הציוד

מניסיון שלי אם ספק של מחשב ו TDA, חלק מהרעש הוא מהמאוורר שיש בספק - הוא מכניס דיי הרבה רעש למסילת 12V. חלק אחר כנראה רעש מיתוג מהספק עצמו - יתכן שניתן לעשוצ איתו משהוא אל ידיי סליל וקבל גדולים יותר ביציאה

פורסם
  • מחבר

אבל זה לא רכיב מדגם TDA, זה TA של TRIPTH (משהו כזה).

בכל מקרה, 10101 האם אתה ממליץ ללכת על מגבר מוכן שניר הציע (האחרון) או לבנות אחד?

לגבי הספק, למה לא כדאי להשתמש עם מעגל ייצוב רגיל?

פורסם

כל מגבר מושפע ממתח לא יציב בכניסה. אם המתח לא מספיק נקי ל TDA הוא לא יהיה פתאום כן נקי אם אתה שם מגבר אחר (אלא אם המגבר עצמו מכיל סינון מספיק)

תתייעץ כאן אם מי שיותר בתחום של מגברים איכותיים. המקום שלי במגברים הוא מעגל אם TDA שעובד, בלי רכיבים מיוחדים ואם כמה רחוק שניתן להגיע אם TDA - לא האיכות שאתם מחפשים

יש 2 דברים שצריך לטפל בהם כאן : הפרעות שמגיעות מהספק (מיוצרות אל ידיי הספק עצמו במקרה של ספק ממותג, עוברות מהרשת בכל סוג של ספק). והשפעות של המגבר עצמו אל הספק כשהוא פתאום מושך מכה של זרם גבוה. לכל אחד מהם יש את הייצוב והבעיות שלו

פורסם
  • מחבר

איך אפשר לפתור את הבעיות הנ"ל?

פורסם

הפרעות - סינון הפרעות בעיקר אל ידיי סלילים וקבלים, ובמקרה של ספק ממותג בחירה של ספק שלא מייצר הפרעות משמעותיות (תלוי באיכות שלו, הפרדה של דברים כמו מאוורר מהמסילה ה "נקייה" וכו)

קפיצות זרם - המגבר אמור להיות יכול למשוך מכה של זרם בלי לגרום לשקיעת מתח או נפילה של הספק. לכן הספק עצמו אמור להתאים לזרם peak המקס' שהמגבר יכול לקחת ממנו או שיהיה קבל גדול שיוכל לתת חלק מהזרם במקרה שהספק לא יכול

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים