עבור לתוכן

בניית מגבר לרמקולים (60W לערוץ)

Featured Replies

פורסם

אתם לא באמת הולכים לשים נגדים וסלילים בעשרות שח במסלול האות של מגבר TDA נכון ?

כיאלו cmon, זה נגדים וסלילים תהיו רציניים שניה

• תגובות 68
  • צפיות 7.7k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

TA של Tripath, לא TDA. ולא דיברתי על נגדים.

פורסם
  • מחבר

אז אין בעיה לקנות נגדים "פשוטים"?

צריך רק להשקיע בקבלים?

פורסם

זה הכל תלוי במיקום שלהם.

למה לחזור על אותה שאלה?

פורסם
  • מחבר

אבל זה כל הקטע... כל הרכיבים הנוספים חוץ מכמה קבלים שמחוברים למטה (כנראה DECUPLING) מחוברים ל"נתיב" האות.

פורסם

אם אתה לא רוצה לגלוש מבחינה תקציבית ושעות עבודה אולי תשקול לפחות לקנות PCB מוכן שהוכיח את עצמו?

כרגע, בשל התפגרותו של הרסיבר שלי, מחובר אצלי הלוח הזה (באופן מצ'וקמק מאוד, בלי קופסא, בלי קדם מגבר או pot) ומייצר סאונד מאוד טוב דרך האומגה-אודיו L7 שלי. מדובר בלוח שרכשתי בעקבות המלצות שמצאתי ב-diyaudio, תוסיף pot איכותי, קופסה ומחברים ואתה מסודר בתקציב כולל של 250-350 ש"ח (לא כולל ספק כוח, אצלי הוא מחובר כרגע לספק כוח של אורגנית).

לוח כזה ישמע טוב גם בלי שדרוגים שאין להם סוף ועולים הרבה כסף (לא חסרים אודיופילים שהתקינו קבלי שמן בכניסה שעולים מאות ש"ח).

תביא בחשבון שה-TA2020 יתן לך סאונד נקי לחלוטין רק עד 10 ואט לערוץ (מול עכבה של 4 אוהם). עם הרמקולים שלי לדוגמא (נצילות 90 ד"ב/ואט, עכבה 6 אוהם) זה אומר בערך 100 ד"ב נקיים - מספיק בשבילי לסלון קטן יחסית וסגנונות מוזיקה רגועים יחסית. עשוי שלא להספיק לסלון גדול ולמוזיקה אלקטרונית/היפהופ או מוזיקה סימפונית "גדולה". זה כאמור עם רמקולים יחסית נצילים - your mileage may vary.

פורסם
  • מחבר

יש את האופציה שLosNir הציע, האם אתה מכיר את המוצר?

פורסם

גם אני חושב שמשתלם הרבה יותר לקנות מעגל מוכן...

הבעיה היא שאני ממש לא מבין באלקטרוניקה ולא רוצה ליפול על רכיבים בעיתיים....

בכל אופן, שקלתי לקנות מגבר CLASS T כזה אבל עדיין אין לי רמקולים....

אנשים שהיה להם נסיון איתם אמרו שהסאונד ממש מרשים בהשוואה לציפיות...

פורסם

ב-diyaudio יש כמה דיונים על לוחות TA2020 ועל מגברים בנויים ו-mod שלהם. אני כאמור רכשתי את הלוח של helder שהוא יקר יחסית, אבל המוכר (שהוא גם מתכנן הלוח) הוא עם מוניטין טוב.

לגבי המגבר המוגמר שהוצג כאן - ה-SMSL מוזכר בכמה דיונים ואתרים כאופציה "סבירה".

פורסם

יש את האופציה שLosNir הציע, האם אתה מכיר את המוצר?

זה מגבר דיגיטלי מבוסס TA2020, לכן מה ש funigman אמר תקף ב 100% (תלוי ברמקולים שלך).

אם התקציב מהווה פקטור חשוב, תלך על מגבר מוכן, או לפחות על לוח מורכב מוכן כמו ש funigman הציע. העניין הוא שה SMSL עולה בערך אותו הדבר ואתה מקבל איתו Pot של Alps, והכל מורכב ומוכן לשימוש.

פורסם

אני לא יודע כמה חשוב שקבל הפילטר יהיה "אודיופילי". מה שכן - ערך של 16V למערכת שעובדת ב-12V נראה מעט מדי (מקובל לשים ערך כפול ממתוח העבודה - במקרה הזה 25V). בנוסף הקמצנות על המחברים מאחורה צורמת לעין וכנ"ל על קבלי הכניסה והסלילים (רכיבים שכן נמצאים בנתיב האודיו).

לפחות ברמת הרכיבים כפי שהם נראים לעין, יש אלטרנטיבות טובות יותר בשוק.

צריך לזכור שברכישת מגבר כזה יש הוצאה סמויה נוספת - גם במקרה של מגבר בנוי מראש צריך לחבר לו ספק כוח 12VDC חיצוני. למרות שצריכת החשמל הכוללת של מגברים אלו נמוכה, עדיין הם זקוקים לספקים שיודעים לתת לפחות 4A "אמיתיים". זה לא מעט ואם אין לך כזה ספק מסתובב בבית, מדובר בהוצאה של 100 ש"ח ומעלה.

פורסם

אני מסכים, ע"פ התמונה יש בת'רד מוצרים טובים יותר גם מבחינת רכיבים וגם חיבורים.

באשר קבל הפילטר, מומלץ שיהיה קבל Power Supply מאיכות טובה כמו Panasonic FM / FC או Nichicon HZ / HM.

אין בעיה עם 16V, ובחרו אותו בגלל מחסור במקום (שים לב שיש לו קיבולת של 4700uF מול חצי / רבע באחרים).

לגבי הספק אני לא מסכים, 2A במקס ' מספיק. (אפשר גם עם 1A).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים