עבור לתוכן

עזרה בבניית ממסר שמופעל באמצעות טלפון סללולארי

Featured Replies

פורסם

הפיתרון הנכון לבנות מעגל סביב הרכיב 7806 ולא להפיל את המתח בעזרת נגד מכיוון שלא תקבל במוצא מתח מיוצב.

האם יש לך מייצב מתח 7805 או LM317 ? ניתן בקלות להסב מייצב מתח 7805 ככה שבמוצא תקבל מתח מיוצב של 5.7 או 6 וולט.

• תגובות 40
  • צפיות 6.4k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
  • מחבר

7805 יש בשפע!

איך עושים את זה?

פורסם

בחר את השיטה המתאימה לך. או בעזרת צמד נגדים או בעזרת דיודת זנר ודיודת יישור.

פורסם
  • מחבר

אבחר בשיטה של הנגדים בגלל זמינות הרכיבים.

אני אשמח אם תוכל לעזור לי בחישוב הנגדים, לא לגמרי הבנתי את הנוסחה באיור, ובהסבר של איזה קבלים צריך.

המטרה היא שהמתח ביציאה יהיה 5.7V.

המון תודה!

ניר

פורסם

יש את החיבור בין הנגד 100 ohm לטרנזיסטור. תוסיף מהנקודה הזאת נגד ל - כך שחלק מהזרם ירד בנגד ולא יגיע לטרנזיסטור

תתחיל מנגד של 1K ותשנה בהתאם (נגד קטן יותר = לוקח יותר זרם שלא מגיע לטרנזיסטור = רגישות נמוכה יותר)

ניתן לעלות את המתח של 7805 אם במקום לחבר את ה - שלו ישר ל - של המעגל, אתה שם ביניהם דיודה (או כמה בטור עד למתח שאתה רוצה) - משהוא כמו 1N4001-1N4007 יתאים. תמדוד מה המתח שאתה מקבל וכמה הוא נשאר יציב אם אתה מחבר או מנתק את העומס (פלאפון או משהוא אחר במקומו לניסוי למשל מאוורר של מחשב או מנורה קטנה של אוטו 5W), שים לב שהחיבור של הדיודה יהיה אמין כי אם הוא מתנתק ה 7805 יעביר ישר את ה 12V ליציאה

פורסם

Vxx = 5v (אם אתה משתמש במייצב 7805)

Vout = כמה שאתה רוצה, 5.7v.

id יכול להגיע עד 6mA (לפי הדפי נתונים), כדאי לך לבדוק אותו לכל אורך תחומו כי בדרך כלל היא יהיה נמוך מ6mA.

הכי טוב יהיה למדוד אותו בפועל.

תבחר ערך לאחד הנגדים R1 או R2, ככל ש R2 יהיה קטן יותר ככה הזרם id ישפיע פחות על המתח.

פורסם

ניתן לשים שם משהוא אם מפל מתח פחות או יותר קבוע כמו דיודה, וכך לפתור את הבעיה

פורסם
  • מחבר

עשיתי את מה ש11010010110 (אני אשמח לדעת מה השם שלך) הציע עם הדיודות.

2* 1N4001 בטור עשו את העבודה מצויין.

תודה רבה!

פורסם

ash

פורסם

אתה יכול לחבר במקום 2 דיודות גם לד בצבע אדום ואז המתח שתקבל במוצא הוא בסביבות 6.6-7.0 וולט וגם תקבל אינדקציה שהמעגל עובד.

פורסם
  • מחבר

טוב,

אז אני חושב שאפשר להגיד שהפרויקט הסתיים ובוצע בהצלחה! :xyxthumbs:

הפרויקט הזה הוא דוגמא ממש נחמדה לאיך אפשר לבנות משהו ממש מגניב בלי כמעט ידע באלקטרוניקה (אבל עם הרבה עזרה) ועם כמה דברים שיש בבית ובעלות ממש נמוכה (כל החלקים למעט הפלאפון והקופסה שנלקחה בחשאי מהמטבח עלו בסביבות 60 ש"ח ועוד נשארו הרבה רכיבים ספייר).

כרגע הכל עובד מעולה. המעגל טוען את הפלאפון, הרגישות שלו ירדה והוא מתפקד מצויין. הדבר היחידי שגיליתי בבדיקות הוא שהממסר נשאר סגור כל עוד השיחה מחייגת ולמעשה מתחיל לספור את ה-3 שניות שלו מרגע ניתוק השיחה. מכיוון שזה לא משפיע כלל על התיפקוד שלו בפתיחת השער החלטתי לעזוב את זה ולהשאיר את התכנון כמו שהוא.

את המעגל הכנסתי לתוך קופסה וקיבעתי אותו באמצעות ברגים מוגבהים כמו שמחובר לוח אם. חיברתי קונקטורים שונים למתח, טעינה, חיבור לאוזניה של הפלאפון, מפסק הפעלה, וחיבור למגעים של השער.

מה שנחמד הוא שברמת העיקרון הוא יכול לעבוד עם כל פלאפון וחיבור אוזניה פשוט - מגניב!

בפלאפון שמתי כרטיס SIM ללא תשלום חודשי (פריפייד) והגדרתי את הפלאפון כך שלא ישמיע שום צליל (מקשים/אזהרה/הודעה/כל שקר אחר) ובנוסף הגדרתי שיצלצל רק עבור מספרים מסוימים שהגדרתי. כך אם מישהו יתקשר בטעות למס' הזה הממסר לא אמור לפעול.

זהו, מחר אחבר את זה לבקר של השער ובתקווה לא יהיו יותר מידי פתיחות לא רצוניות - מבטיח לעדכן.

יש פה בקישור קצת תמונות של הפרוייקט וסרטון שממחיש את העבודה.

https://www.dropbox.com/sh/o6it68fo5mjl7yz/jy8sI_5NRD/Cell-Relay%20Project

אני רוצה שוב להודות לאש במיוחד ולכל מי שעזר! :yelclap:

המון תודה!

ניר

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים