עבור לתוכן

עזרה בבניית ממסר שמופעל באמצעות טלפון סללולארי

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

במצב הנוכחי המעגל יכול להחזיק את המגע סגור / לפתוח/לסגור אותו כמה פעמים / לפתוח ולסגור אותו פעם אחת ולהתעלם מהמשך הצלצול

איך אני שולט על זה?

• תגובות 40
  • צפיות 6.4k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

תלוי בצלצול (אם הוא מתח קבוע, או מתח - השהיה ארוכה - ... )

המעגל של ה 555 מחזיק את היציאה של המעגל במתח במשך זמן מסויים אחריי שהוא מקבל את הפולס בכניסה. אם הפולס הבא מגיע אחריי שה 555 ניתק את היציאה, הוא יחבר אותה מחדש. אם הוא מגיע לפניי, אני לא בטוח אם הוא יתעלם ממנו (וינתק את היציאה בזמן שהיה אמור להיות) או יתאפס ויתחיל למדוד את הזמן מ 0 כשהיציאה עדיין מחוברת ובכך יתן מתח קבוע ביציאה

ניתן להתאים את המעגל לכל אחד מהמצבים איך שאתה רוצה

פורסם
  • מחבר

טוב, אז עשיתי קצת מחקר ובדיקות ואני צריך את עזרתכם בתכנון המעגל הסופי.

בזמן צילצול (כשמישהו מתקשר) מועבר בחיבור האוזניה זרם של 0.01V. הזרם רציף לאורך כל הצלצול, לא בפולסים וכמעט שלא משתנה.

מטרת המעגל: לזהות את השינוי במתח שמגיע מהאוזניה וסגירת ממסר ל-2 שניות.

קצת פרטים על המעגל:

1. המעגל צריך לקבל 12VDC.

2. המעגל יחובר לפלאפון ישירות לחיבור האוזניה (SPK-+)

3. כפי שרשמתי המעגל יזהה את השינוי במתח ויפעיל ממסר 12V למשך שניה אחת.

4. 2 לדים האחד דולק כל עוד המעגל מקבל מתח והשני כאשר הממסר סגור.

5. יציאה של 5V לטעינה של הפלאפון.

אני אשמח לקבל את עזרתכם בתכנון סופי של המעגל אשמח לפירוט ככל שניתן.

האם הממסר הבא יתאים: http://www.ebay.com/itm/Mini-12V-DC-Power-Relay-10A-125V-AC-7A-250V-AC-2pcs-/261019818531?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item3cc5fe5a23

המון תודה!

ניר

פורסם

מתח 0.01V = אתה מודד משהוא לא נכון

פורסם
  • מחבר

שמע, אני דיי בטוח. כבר כמה מתח יש באוזניה.

בחיבור של האוזניה יש 0.01-0.02V רק כאשר "מושמע" צליל.

בחיבור של המיקרופון יש 1.7V קבוע. בלי קשר אם יש צילצול או אין או אם המכשיר בשיחה או לא...

אם אני בודק בין הקצה החיובי של המיקרופון לשלילי של האוזניה אני מקבל 1.8V וכאשר יש שיחה 1.15V - זה השינוי הכי משמעותי שהצלחתי למצוא..

פורסם

תנסה למדוד בין כל אחד מהצדדים של האוזניה לבין המינוס של הטעינה - זה המתח הכי מעניין

פורסם
  • מחבר

0.8V בדיוק- ב-2 הקצוות מול ה (-) של הטעינה. (כמו קודם רק כשיש סאונד)

פורסם

במקומך במקום לנסות למתג ממסר באמצעות מתח נמוך כזה פשוט מחבר רכיב "מזהה טונים" לדוג' 8870, ומחבר אותו ליציאת האוזניות (בדפי הנתונים מפורט איך).

ומשתמש במקש, לדוגמא לחיצה על הלחצן '1' במכשיר הסלולאר יאפשר את יציאת הSTD של רכיב ה8870 שיכניס טרנזיסטור לרוויה שימתג ממסר

סלולאר > יציאת אוזניה> 8870 > טרנזיסטור > ממסר

פורסם

זה אפשרות יותר מתקדמת

המעגל הבסיסי הוא זה - הוא יעבוד אם המתח 0V בשקט ו 0.8V כשיש התקשרות

פורסם

הדגם 12V יתאים

אתה צריך שהסליל יהיה 12V ולא גדול ידי (ממסרים בגודל כמו זה הם לא בעיה), ובידוד בין הסליל למגעים של 500V לפחות

פורסם
  • מחבר

מגניב תודה.

יש איזה שהוא סימולטור או משהו כזה שאני יכול לוודא שהמעגל עובד (לפחות עקרונית) לפני שאני קונה את כל הרכיבים?

הוזמנו כל הרכיבים מ-Ebay. מבטיח לעדכן בהמשך!

• 1 חודש מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

טוב,

אז שוב שלום לכולם!

תקופת המבחנים עברה וסוף סוף יש קצת זמן לבנות את הפרוייקט!!

אז ככה,

את כל הרכיבים (למעט קצת נגדים ולדים שהיו לי בבית) הזמנתי מ-EBAY. סה"כ עלו לי החלקים כולל משלוח והכל בסביבות 60 ש"ח, כאשר בפועל הרכיבים שקניתי מספיקים כדי לבנות משהו כמו 3 יחידות. פשוט את רוב הרכיבים אי אפשר לקנות בבודדים...

הלחמתי את הרכיבים לפי הסרטוט המדהים שעשה 11010010110. בגלל ניסיוני המועט יחסית בהלחמות התוצאה לא מדהימה לעין אבל אני חושב שהיא מספקת.

נכון לרגע זה סיימתי את חיבור כל החלקים והתחלתי לבצע בדיקות.

עושה רושם שבגדול המעגל עושה את העבודה! בחיבור המתח, נדלק הלד האדום (אחד מהשניים) הממסר נשאר סגור ויוצא מתח קבוע של 5V לטעינת הפלאפון.

מה שכן, נראה כי המעגל רגיש הרבה יותר מידי. כל נגיעה (ממש נגיעה שלי עם היד בקונקטור של הכבל שמתחבר לפלאפון) מפעילה את הממסר וסוגרת אותו למשהו כמו 3 שניות.

אשמח לקבל קצת עזרה באיך אפשר להוריד מעט את הרגישות של המערכת, איזה מהנגדים שמחוברים לטרנזיסטור משפיעים על הרגישות?

אני רוצה שוב להודות ל 11010010110 ולכל מי שעזר.

מצורפות קצת תמונות.

פורסם

לגבי הרעש, תנסה להחליף את R4 בנגד גדול יותר, אם יש לך כמה נגדים בסביבה תנסה כל מיני ערכים של התנגדות.

פורסם
  • מחבר

אני אנסה, תודה!

בעיה נוספת שמסתבר שיש היא שהפלאפון המיושן של נוקיה לא מוכן להיטען מ-5V, אלא הוא צריך 5.7V (בטח יעבוד גם עם קצת יותר..)

חשבתי על 2 אופציות ואשמח לשמוע את דעתכם:

1. שהטעינה תתבצע ישירות מה-12V שהמעגל מקבל (לא דרך המייצב) ולהוריד את המתח ע"י נגד.

2. ליצור "מעגל טעינה" נפרד ע"י 7806 שיוציא 6V מיוצב והתקווה זה יטען את הפלאפון...

מכיוון שאין לי 7806 הפתרון המועדף עלי הוא הראשון, השאלה האם הוא יעבוד?

תודה!

ניר

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים