עבור לתוכן

נערך - עזרה בבחירת מפרט לעריכת וידאו - 7,000 ש"ח

Featured Replies

פורסם

ערב טוב חברים,

מבקש את דעתכם על המחשב הבא, נרכש למטרת עריכת וידאו ועבודה עם תוכנות דוגמת AFTER EFFECTS ו- EDIUS, במקביל לאפשרות להריץ עליו משחקים? עלות המחשב 6,600 ש"ח.

מארז:

ZALMAN Z11

ספק כוח:

A.PFC 80+ 600W FAN12 POWERMAN INWIN

לוח אם:

GA-B75M-D3H GIGABYTE

מעבד אינטל:

3.4GHZ 8MB CORE I7 1155 QUAD 3770

קירור:

AM3/1366/1155 HEAT-PIPE COLD BIT

זכרון:

HS VALUE PLUS GEIL 4GB DDR3 1333MHZ ---- 2X

כרטיס מסך:

GEFORCE 570GTX OC 1280MB-5 MSI

דיסק קשיח:

2TB SATA3 7200 64MB C.B WD

פורסם

בהחלט לא ואין לי מושג איך הגעת לסכום הזה.

כדאי שתענה בפירוט על השאלון שנמצא בסטיקי.

פורסם

מחזק, ב6600 ש"ח זה מפרט נוראי. ככלל לעריכת וידאו כדאי לבחור בלוח מבוסס Z68 / Z77 בשביל תמיכה בDIRECT SYNC, עבור AFTER EFFECTS מומלץ להצטייד בהרבה RAM ואפשרות להוסיף.

זה כיוון עדיף:

צורב LG GH24 GH24NS90 SATA x 24 Black, יחידות 1

הרכבת מחשב כולל בדיקות

Intel Ivy Bridge Core i7 3770 Socket 1155 8MB 3.4Ghz Tray, יחידות 1

Palit GeForce GTX570 1280MB HDMI GDDR5, יחידות 1

A-Data Premier 16GB (8GBx2) DDR3 1333Mhz CL9, יחידות 1

מאוור OCZ Vendetta CPU Cooler For Socket 775 1156 1155 AMD , יחידות 1

ANTEC Six Hundred 600 Gaming , יחידות 1

Gigabyte GA-Z68AP-D3 Z68 CHIPSET, יחידות 1

Westren Digital 1TB 32MB Sata3 7200rpm WD10EALX Caviar Blue, יחידות 2

Crucial SSD M4 Sata3 128GB CT0128M4SSD2 415/175 IOPS 40000, יחידות 1

Hec Cougar RS 550 80PLUS RS-550, יחידות 1

סה"כ מחיר כ:₪6600

יותר קשיחים לטובת שיפור ביצועי I/O אפשר לבנות RAID 0 שמומלץ לעריכה בFHD. כולל SSD למערכת הפעלה ותוכנות, לשיפור ביצועים. 16GB זיכרון + אפשרות הרחבה.

פורסם
  • מחבר

בוקר טוב חברים, אני מצטוער שלא פירטתי כמו שצריך, המפרט הנ"ל הוזמן אתמול מאייבורי, מה שכן לפי התגובות הראשוניות שלכם החלטתי להקפיא את ההזמנה כדי לעשות בה שינויים. בעניין השאלון:

1. מה התקציב המקסימאלי? 7,000 ש"ח

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל

ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 7,500 מקסימום, בעדיפות שלא.

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר עריכת וידאו מידי פעם משחקים ותכני HD.

א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). AFTER EFFECTS, EDIUS וכד', שימוש לפרנסה.

ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:

-אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. BATTLEFIELD, DIRT.

-מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).

-לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. אין צורך

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט?

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 7-8

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא מתוכנן

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? אין צורך

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים.

9. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה).

10. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד? לא, אולי הוספת זיכרון והארד דיסק, SSD וצורבים.

בכוונה לא רשמתי צורבים, כי סה"כ רוב המוצרים לפי דעתי דומים ובאמת שאלו יהיו הצרות שלי :)

בעניין הארד, מה שפירטתי בהודעה הראשונה זה הCavier Black, כי בעבודה שלי אני מעדיף לשלם יותר להארד דיסק ולא להתעסק אח"כ אם אפשרות לתביעות על אובדן מידע - כבר שמעתי על מקרים כאלה. כמו כן, 2TB הוא אכן המינימום כי אני צריך לשמור חומרים מסויימים במשך מספר שבועות ולפעמים אפילו יותר.

בנוגע לSSD, זה צעצוע לא כל כך זול ואני לא מבין בזה יותר מידי אז תקנו אותי אם אני טועה, אבל אם המערכת הפעלה והתוכנות מותקנות עליו, יהיה לי שיפור ניכר בעבודה? כי בסה"כ החומרים עצמם נשמרים גם כך על ההארד הרגיל...? ???

אשמח לעזרה,

ושיהיה לכולם יום טוב :)

פורסם

יש פה כבר מפרט מעולה לשימושים שלך

פורסם
  • מחבר

אוקיי, אבל אני עדיין לא מבין כמה נקודות:

מה ההבדל בין הכרטיס מסך שרשמתי לכרטיס מסך שהציע yz101?

מה אתם אומרים על הלוח אם הבא: MSI Z68A-GD55 G3

http://www.ivory.co.il/catalog.php?id=7345

יש לי אפשרות לרכוש אותו ב850 ש"ח.

עד כמה באמת הSSD תורם לשיפור הביצועים?

ומבינתי RAID 0 הוא לא אופציה, הסיכוי לתקלה יותר גבוה, ולקנות 3 כוננים כדי שיהיה גיבוי זה יותר מידי יקר, ככה שאני מוכן לסבול את זה בינתיים, במיוחד כשאני בהתלחה ואין לי עומס עבודה, לפחות עד שיהיה לי כסף להוסיף עוד כוננים...

את שאר ההצעות אימצתי, תודה רבה :xyxthumbs:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים