עבור לתוכן

צריך המלצות לפאנל שליטה על המאוורר של המעבד

Featured Replies

• תגובות 47
  • צפיות 2.2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

סבבה.. לפני שאני מזמין אני רוצה לשמוע מבן אדם שיש לו את המוצר

והוא אמין.. מקצועי.. בעל דעה יציבה ואמינה (אתה) חחחח

מה החסרונות של המוצר (חוץ מזה שהוא קטן, זה מה שאני מחפש)

עד כמה שהבנתי הוא מגיע עם 4 סנסורים:

" Temp monitoring for CPU.HDD.System,P.S "

ו-2 חיבורים למאוררים (3 פינים או מולקס?!)

זה צבע כסף או לבן?

פורסם

גוהן תרסן את עצמך אתה תגרום לקריסה כללית!

ולהוא שפתח דיון הנה הסבר:

בלוח אם יש חיבור של 3 פינים זכר כל מאורר שמיועד למעבד מגיע עם חיבור 3 פינים נקבה, והם מתחברים ב12v.

הזלמן מתחבר עם החוט נקבה שלו לזכר של הלוח ויש לו גם יציאה זכר שמתחברת למאורר וככה אתה שולט איתו על המאורר מ12V-7V ויהיה לך נתונים של המאורר (לא שזה משנה אבל שיהיה).

פורסם

צבע כסף, 2 חיישנים, הם פשוט רושמים את האופציות שתוכל לחבר את החיישן.. ;D

החסרונות שלו הוא שהוא מאוד קטן! וזה מעצבן לשלוט על מאוורים עם כפתורים בגדול של פחות מסנטימטר..,

חוץ מזה, זה מוצר מאוד חביב, רק החוט של החיישנים יחסית עבה, ולהכניס אותו בין הפינים של המעבד, לא תצליח נראה לי.. ::),

אני לפחות פחדתי לעקם את הפינים שלי ושניסיתי לא הצלחתי להכניס ברווח כל כך קטן חוט גדול.. ::)

אבל סה"כ פנל נחמד, יש הרבה שאומרים שהם רוצים להפטר ממנו, אני חושב שאני בקרוב אכנס לרשימה הזאתי.. 8)

יש עוד שאלות על הפנאל? ::)

פורסם

אין שאלות על הפאנל

בכל מקרה בחיבור 3 פינים האדום והשחור זה החשמל, הצהוב זה בקרה

כמו שיש ממירים מ3 פינים לחיבורי מולקס של הספק, הם מפצלים ל2 חיבורים, הראשון זה המולקס, והשני זה חיבור 3 פינים נקבה שיתחבר ללוח, אבל רק עם החוט הצהוב, ככה אתה מתחבר גם לחיבור מולקס וגם ללוח לבקרה

לא שזה משנה או קשור סתם שתדע

פורסם

אתה אומר את זה בשבילי? ::)

זה בדיוק מה שרשמתי פה.. :

ובכל מקרה, יש דרך לקמבן משהו, אם אתה רוצה לראות את המהירות, אני מכיר את בנצי-בוי שהוא קיבל את המאווררים שלו

הוא קיבל איתם מפצל למולקס + 3pin, אני אסביר :

החוט הצהוב, או כל צבע אחר שמעביר את הנתונים של מהירות המאוורר, מחובר לחיבור של 3pin, אך ורק הוא

בלי שני חוטי החשמל, אז ומחברים ללוח אם, ושני חוטי החשמל מפוצלים לחיבור מולקס ומתחברים לספק,

ככה המאוורר מקבל חשמל מהספק ומעביר נתונים ללוח..

אבל אני מתאר לעצמי שאין לך כזה, אתה יכול לקמבן, או שאתה יכול לקנות פנל שלי יש, של enermax, של

3.5", למרות שזה מעצבן שהוא קטן, הפנל יחסית זול, יש לך אפשרות לראות את המהירות של 2 מאווררים שונים,

שליטה על 2 מאווררים ו2 חישני טמפרטורה, הוא פנל מאוד מגניב, הבעיה שהוא קטן..

;)

פורסם
  • מחבר

SuperGohan

הבנתי את הרעיון של המפצל וראיתי את הפאנל שלך אבל הוא קטן ולא ממש אהבתי איך שהוא נראה ... וגם אני מבין

שאני יצטרך לדחוף לכל מיני מקומות חיישנים וכל זה אז אני לא יקח פאנל כזה :\ אגב 3.5" זה הכונני דיסקים נכון ?

כי גם ראיתי כאלה לכונני דיסקטים ...

e-d-a

כמו שאמרתי הבנתי את ההסבר ומה שחסר לי בעצם זה המפצל הזה ... אתה בטוח שהוא בא עם הפאנל שאתה הבאתה ?

ואיפה ששולטים ברמת המהירות שמים את זה סתם זרוק בתוך המארז או שאפשר לחבר את זה לאיפשהו ? ועוד שאלה

המהירות שיהיו נמוכה \ גבוהה יעשו הבדל במהירות המאוורר וככה יהיה לי יותר שקט או שזה לא ממש יעשה שינוי ?

פורסם

3.5" = כונן דיסקטים.

5.25" = כונן דיסקים.. CD.. ::);)

פורסם

לא הבנתי ממש מה רשמת אבל יהיה הבדל ברעש ולא יהיה הבדל גדול בביצועים 2-3 מעלות (אצלי לפחות) ואתה יכול להשיג מאריך של שלוש פינים כזה ולחבר אותו לחור של כונן3.5"

פורסם
  • מחבר

התכוונתי האם אתה בטוח שיש לו מפצל ואז יהיה אפשר לחבר אותו ללוח אם ואז למאוורר ?

ואיך אפשר לחבר אותו ל 3.5" אין לו צורה מתאימה ... זה מין ריבוע עם כפתור :\

ולא התכוונתי אם יהיה הבדל בביצועים אלא אם יהיה הבדל בעוצמת הרעש

בתמונה שבאתר שלהם :

http://www.pch.co.il/assets/big/fanmate1b.jpg

יש רק כבל אחד והוא נקבה אם אני לא טועה ... אז איפה המפצל ? וגם יש שם שני כפתורים אחד למעלה ואחד למטה כזה ... לבן ושחור

איזה מהם שולט במהירות ומה השני עושה ?

פורסם

לאלא.., יש כפתור אחד שחור למעלה וזהו,

ה"כפתור" (שאתה חושב שהוא כפתור) השני, הדבר הלבן הזה, זה 3pin-זכר,

שאליו אתה מחבר את המאורר, ומצד שני(החוט יש לו 3pin-נקבה) אתה מחבר ללוח.. ;)

פורסם

ובקשר לשאלה השנייה שלך אז לא אני לא חושב שהוא מתאים לכונן 3.5 וגם אם כן החוט שמראים

בתמונה בחיים לא יגיע עד לשם .. כנראה שזה יהיה פשוט מונח ליד הגוף קירור של המעבד שלך איפשהו..

תמצא לו מקום נח :P

פורסם

לא רק שהוא לא מתאים, הוא לא אמור להתאים,

זה פשוט קופסא חסרה תועלת עם נגד משתנה מסכן.. ::)

והחוט די קצר, ככה שכמו שבנצי-בוי אמר, תאלץ לשים אותו במקום שרק אם תפתח את המארז תוכל לשלוט,

אם זה בא עם חוט ארוך, תוציא את זה מאיזה חור במארז.. :P

פורסם
  • מחבר

אתה בטוח 100 אחוז ? אם כן זה ממש קצר ... יעני זה יהיה תלוי ליד הלוח M לפתוח ולסגור כל פעם את המארז שרוצים להמניח

את המהירות ? אם נגיד אני קונה את המאריך ש e-d-a אמר אני יצטרך לקנות 2 כאלה בערך כדי להאריך את שני החוטים בשביל

שזה יגיע עד למקום של ה 3.5 ... יש חנות בארץ שמוכרת את המאריך הזה ?

פורסם

צריך להיות תחפש באתר של זיגזאג ופנדס.. חוץ מזה אתה יכול להאריך בעצמך..

פשוט תחשוף את הכבלים ותאריך אותם עם כבל זהה אחר.. אפילו יותר פשוט

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים