עבור לתוכן

בניית ממיר מתח מ220V ל12 ו5 V

Featured Replies

פורסם

אני ממש חייב עזרה איך בדיוק עושים את זה

אני צריך סוג של שנאי שמתחבר לשקע בבית 220V

ושימיר ל5V ול12V במקביל

אני צריך את זה לחיבור הארד דיסק !

וגם אם אפשר מדריך איך לחבר מייצב מתח

פורסם

תיקח כל ספק של מחשב. כדיי להדליק אותו תחבר את הירוק אם אחד מהשחורים בחיבור הגדול שאמור ללכת ללוח

אתה לא צריך מייצב מתח לספק. אםפ זה היתה שאלה לא קשורה אז תפרט

פורסם
  • מחבר

תיקח כל ספק של מחשב. כדיי להדליק אותו תחבר את הירוק אם אחד מהשחורים בחיבור הגדול שאמור ללכת ללוח

אתה לא צריך מייצב מתח לספק. אםפ זה היתה שאלה לא קשורה אז תפרט

אני יסביר שוב יש לי מתאם להופך חיבורי SATA ל USB

ואני רוצה להפוך את ההארד דיסק שיש לי בבית לנייד אז אני צריך לחבר אותו לחשמל של הבית זאת אומרת 220V

אבל הוא צורך שני מתחים אחד 12V ו 5V

השאלה הפשוטה שלי מה אני צריך לעשות ???

ובלי שום קשר יש לי עוד שאלה רציתי לדעת איך לחבר מייצב מתח מסוג LM7805 כי אני לא כלכך מבין מה הרגל האמצעית ..

כאילו לאן אני אמור לחבר אותה ??

פורסם

ובלי קשר, אם אתה הולך לנסות להפעיל דיסק קשיח אם 7805 יש לך כמה בעיות :

יש לך שנאי של 2A או יותר כדיי לחבר את ה 12V ?

השנאי בכל מקרה לא מספיק מיוצב כדיי לתת לדיסק 12V יציב (הצריכת הספק של הדיסק משתנה כל הזמן, וה 12V יקפוץ ביחד איתה - יכולים להיות כיבויים של הדיסק וניתן לדפוק אותו ככה)

ה 7805 הולך להתחמם - צלעות קירור גדולות חובה

פורסם
  • מחבר

ובלי קשר, אם אתה הולך לנסות להפעיל דיסק קשיח אם 7805 יש לך כמה בעיות :

יש לך שנאי של 2A או יותר כדיי לחבר את ה 12V ?

השנאי בכל מקרה לא מספיק מיוצב כדיי לתת לדיסק 12V יציב (הצריכת הספק של הדיסק משתנה כל הזמן, וה 12V יקפוץ ביחד איתה - יכולים להיות כיבויים של הדיסק וניתן לדפוק אותו ככה)

ה 7805 הולך להתחמם - צלעות קירור גדולות חובה

תודה על ההסבר

אבל מה אתה ממליץ לעשות ?

פורסם

את האפשרות אם הספק של המחשב. כל מה שאתה צריך זה ספק, חוט חשמל ל 240V, וחוט קטן או מהדק וכו' לעשות את החיבור כדיי להדליק את הספק

פורסם

אתה פשוט יכול לחבר שנאי שיוציא לך 12V זה מתח אחד שאתה צריך.

לחבר את ה 7805 ל 12V ולהפיק 5V זה עוד מתח שאתה צריך.

לגבי ה- 7805 , אם אתה מסתכל עליו מקדימה כך שהמתכת שיוצאת ממנו כלפי מעלה ומאחור, אז הרגל השמאלית היא רגל מס' 1 והיא הולכת ל- 12V,

הרגל האמצעית היא רגל מס' 2 והיא הולכת לאדמה (0V), הרגל הימנית היא רגל מס 3 והיא הרגל של 5V שאיתה אתה יכול להשתמש.

רק תדאג לייצב את המתח בכך שתחבר קבל של 100nF מרגל 1 לאדמה ומרגל 3 לאדמה.

לגבי הגוף קירור , תבדוק אם הרכיב ממש מתחמם לך רצוי שתחבר לו גוף קירור אם הוא לא ממש מתחמם עדיין רצוי שיהיה לו גוף קירור אך לא חייב.

פורסם

רוב השנאים לא נותנים מתח מספיק מיוצב. אם אתה מחבר 12V לדיסק קשיח משנאי כזה, יש לך סיכוי טוב מאוד לדפוק את הדיסק

בכל חיבור של 7805 שבו נופל עליו יותר מ 1W חייבים לפחות פלאטה ישרהה קטנה, 2W פלאטה אם 2-4 צלעות, 5W צלעות קירור בינוניות ויותר W = יותר קירור בהתאמה

דיסק CAVIAR GREEN (שחוסך בחשמל) לוקח 0.7A ב 5V. אם 7805 בתור מייצב ההתחממות של ה 7805 תהיה (12-5)*0.7 = 4.9W

אל מבנה ש "אם הא לא ממש מתחמם אז לא צריך גוף קירור" - זה דרך קלה מאוד לשרוף אותו או להגיע איתו לטמפ' שהוא ישרוף (וגם יעלה באש) משהוא שצמוד אליו

פורסם

חחח אני אומר את זה מנסיון רב עם 7805 שגם נשרף לי אבל לא מחום.

ורכיב זה יכול להגיע גם ל 80-90 מעלות ככה שזה בסדר.

פורסם

הרכיב עצמו8 יכול להחזיק חום כזה, אבל למה ? אתה מנסה לחסוך אל חתיכת פלאטה מאלומיניום שניתן לחתוך מפרופיל אלומיניום של חלון ?

טמפ' גבוהה אוליי לא תדפוק את הרכיב עצמו (במהירות, אבל היא כן תקצר את אורך החיים שלו). אבל היא כן יכולה לדפוק רכיבים אחרים שצמודים אליו (ובמיוחד קבלים), את המעגל המודפס, בידוד של חוטים וכדומה

רכיבים בכזאת טמפ' במעגל = לא בנייה טובה, גם אם הרכיבים עצמם כן בנויים להחזיק טמפ' כזאת

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים