עבור לתוכן

הקירור של המעבד מסרב לצאת

Featured Replies

פורסם

שלום, יש לי קירור של זירו על המעבד שמחובר באמצעות ברגים.

- בקיצור יש שם בורג תקוע (מסתובב על ריק), ניסיתי כל מני שיטות פתיחה וכלום לא עזר...

לבסוף פירקתי את הלוח וגיליתי שאחד הברגים מסתובב על ריק, הפלסטיק שמאחורי הלוח לא ניתן לשליפה בגלל הבורג התקוע.

רציתי לדעת אם יש פתרון, או שנחרץ גורלו של הלוח ואני פשוט האלץ לשלוף בכוח את הקירור דבר שייגרום נזק על בטוח ללוח ולקירור.

בבקשה מי שיודע מה אפשר לעשות במצב נורא זה שבגלל בורג אחד כל העסק נדפק!! תודה רבה זה באמת חשוב תודה..

פורסם

תוכל לתת איזו שהיא תמונה (טובה).

אתה גם לא יכול לפרק את הלוח ?

פורסם
  • מחבר

תוכל לתת איזו שהיא תמונה (טובה).

אתה גם לא יכול לפרק את הלוח ?

את הלוח פירקתי וגם שמתי לב שהבעיה נובעת בגלל הבורג וגם התושבת שיושבת מאחורי הלוח.

פורסם

אם הלוח יוצא מהמקום שלו הסיכוי שתצטרך להזיק למשהו הוא לא גבוה..

קצת קשה להחליט על גישה בהתבסס על עיוור לגמרי.

בכללי יש את הגישה של פלייר בצד אחד ומברג בצד שני.. או מברג מתחת לראש הבורג והברגה אחוצה.

פשוט תלוי במבנה של הברגים התושבת והאום.

לפעמים אפשר לקדוח את הבורג אחוצה בעדינות עם מברגה ומקדח\בורג קודח.

פורסם

פותח התרד לפני הכל אל תשלוף כלום מהלוח אם שלך ובמיוחד לא בכוח !

אם הבורג מסתובב באוויר..אז פשוט תתפוס בקצה אחד עם פלייר ותנסה לפתוח את הבורג...אין סיבה להרוס לוח אם בגלל זה !

פורסם

^ מחזק. שהתחלתי לבנות מחשבים, הרסתי הרבה לוחות אם על דברים שהיום נראים לי שטותיים. למשל היו לוחות שהייתי שורט על המארז איפה שיש את המקום לחבר ברגים של הלוח, מוציא את ברגים לא נכון, לוחץ את הקירור סטוק של אינטל חזק מידי ושובר את הלוח (או פוגע בו)...

פורסם

תנסה להבריג אותו החוצה תוך כדי הפעלה לחץ על הבורג מלמטה.

פורסם
  • מחבר

הוצאתי שוב את הלוח ממקומו וניסיתי בעזרת פלייר לתפוס את ההברגה אבל אין גישה.

הנה כמה תמונות של הבורג + התושבת

81591504.jpg

1721482.jpg

65651980.jpg

2818376.jpg

פורסם

התמונת ממש ממש גרועות וקשה לתפוס את המבנה היותר עדין הנדרש.

במקרה את החלק העליון הצלחתי לתפוס.

החלק התחתון קצת פחות(גדלים לא ברורים )

בעיקרון נראה שאתה צריך לוודא קודם שבאמת זה מסתובב על ריק.

מסתובב על ריק זה אומר שהאום שנמצא מתחת ללוח האם מסתובב ביחס עם הבורג.

אם זה באמת ככה אז נראה לי שמישהו אחד יחזיר עם שפיץ פלייר את האום מאחורה ויתן קונטרה לזה שמוציא את הבורג.

בעיקרון לפי הגדלים נראה שבתור מוצא אחרון אם תתן למישהו עם עדינות מלאכה בידיים הוא א' יצליח לעשות את זה או ב' יוכל לקדוח במקרה הגרוע עם מקדח מתכת קטן מהצד השני דרך האום לבורג\דרך הבורג ולהציל לך את לוח האם אבל לכסח את הבורג.

פורסם
  • מחבר

התמונת ממש ממש גרועות וקשה לתפוס את המבנה היותר עדין הנדרש.

במקרה את החלק העליון הצלחתי לתפוס.

החלק התחתון קצת פחות(גדלים לא ברורים )

בעיקרון נראה שאתה צריך לוודא קודם שבאמת זה מסתובב על ריק.

מסתובב על ריק זה אומר שהאום שנמצא מתחת ללוח האם מסתובב ביחס עם הבורג.

אם זה באמת ככה אז נראה לי שמישהו אחד יחזיר עם שפיץ פלייר את האום מאחורה ויתן קונטרה לזה שמוציא את הבורג.

בעיקרון לפי הגדלים נראה שבתור מוצא אחרון אם תתן למישהו עם עדינות מלאכה בידיים הוא א' יצליח לעשות את זה או ב' יוכל לקדוח במקרה הגרוע עם מקדח מתכת קטן מהצד השני דרך האום לבורג\דרך הבורג ולהציל לך את לוח האם אבל לכסח את הבורג.

כן זה בדיוק מה שקורה, האום מסתובב ביחד עם הבורג כאילו נוצר שם חיכוך של הגוף.

ניסיתי לעקור את הבורג אבל הוא תפוס חזק וגם ניסיתי לתפוס את האום עם פלייר אבל הגישה שם גרועה מאוד.

אתה מכיר אולי מישהו שיכול לקדוח לי את הבורג הזה?, כי זה הפתרון היחידי שנשאר ניראלי. תודה.

פורסם
  • מחבר

איפה אני יכול למצוא מקום שיקדח לי את הבורג הזה?

פורסם

אתה לא צריך מקום... צריך מישהו שיש לו מקדחה ומקדח מתכת עדין.

תשאל קצת במשפחה או חברים האם יש למישהו ידיים טובות עם קידוח עדין.

אגב למה אתה צריך להוציא את הקירור?

ניסית גם עם שפיץ פלייר(לא פלייר רגיל) לתפוס את האום מבפנים ומבחוץ? שמתי לב שיש לו כזה חור באמצע...

פורסם
  • מחבר

הצלחתי לבסוף להוציא את הקירור!!. אבל נאלצתי לשבור חלקים מהתושבת(הפלסטיק שנועל את הברגים, מאחורי הלוח) ובעצם עכשיו הקירור מחובר לתושבת באמצעות שני ברגים במקום 4, בגלל שנאלצתי לעשות זאת בכדי להוציאו מהלוח.

יש אולי מקום שאוכל להשיג לקירור תושבת חדשה + ברגים חדשים, או שכדאי להחליפו?? תודה..

פורסם
  • מחבר

מישהו יודע איפה אני יכול למצוא תושבת חדשה לקירור + ברגים ? תודה

הדגם של הקירור : ZEROtherm Nirvana NV120 ..

תודה

פורסם

להשיג חלקים בשביל קירור לא נראה דבר כל כך אפשרי.

ז"א אם אתה קונה משהו אתה קונה ערכה שלימה.

אולי אולי יש איזו שהיא ערכה חופפת יחסית זולה אבל תצטרך לשלם בעבורה מספיק כסף כדי שיהיה כבר כדאי להחליף אותה.

יש סיבה ספציפית שאתה צריך כזאת מפצלת?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים