עבור לתוכן

לדים ליפי מוזיקה לא עובדים

Featured Replies

פורסם

בניתי את לדים לפי המוזיקה והם לא ובדים לי במחשב ניסתי כלחיבור במחשב חיברתי לאייפודים וזה כן עבד תודה לעורים

עריכה

הם עובדים אבל ממש חלש

פורסם

תנסה להרים את הווליום עד הסוף

ואם זה לא מספיק אז תצתרך להוסיף הגברה במעגל עצמו של הלדים

פורסם

אתה יכול לקשר לסרטוט שעבדת לפיו? יש לך נגד משתנה לשליטה על הרגישות?

המעגל אמור לכבות ולהדליק את הלדים או שהם משנים את העוצמה ברציפות לפי המוזיקה?

פורסם
  • מחבר

לראשון הגברתי עד הסוף עדיין בקושי רואים ואיך אני מוסיף הגברה במעגל?

לשני אני בניתי את המעגל זה מעגל שיהיה לי קשה לי לעלות אם אתה רוצה אני יכול לנסות להסביר לך במיךים והוא אמור לכבות ולהדליק את הלדים לפי המוזיקה

פורסם

תצייר או תצלם את מה שבנית ותעלה לכאן

ל RaViD - אני מנחש שהמעגל הוא הגרסה הראשונה ביותר שהופיעה כאן - קבוצות של 3 לדים בטור ו TIP31 בלי נגדים באף מקום במעגל

פורסם
  • מחבר

כן זה מה שאמרת רק שבמקום 3 לדים יש לי קבוצה של 3 לדים שמחוברים בטור והוא מחובר במקביל ל3 לדים בטור וגם זה אותו דבר

פורסם

תבנה מחדש את המעגל כשבכל קבוצה יש נגד של 330ohm (כתום כתום חום) משלה ו 2 לדים ולא 3 בכל קבוצה (תעשה יותר קבוצות אם אתה רוצה יותר לדים, נגד של 330 בכל קבוצה)

פורסם
  • מחבר

וזה אמור לעשות לי את זה ממש חזק

פורסם

זה אמור לתת למעגל לעבוד בכלל

חזק או לא - ניתן לחישוב אפילו, אבל תלוי בהרבה מאוד נתונים אחרים שלא אמרת לנו

פורסם

זה לא ישנה כלום מבחינת העוצמה , זזה פשוט יגן על הלדים. אני אסביר לך למה לדים חייבים נגדים בכל חיבור למתח.

אם אתה מחבר את ה+ של מתח ל- שלו הכל מתקצר ויש גיצים ואסור לעשות את זה. ההתנגדות של הלד היא אפסית שאם בעצם אתה מחבר את ה+ של הלד ל+ של המתח ואת ה- של הלד ל- של המתח הלד הוא בעצם כלום וכאילו החשמל לא צריך להתנגד לו בכלל אז ה+ וה- של המתח מתקצרים זה עושה קצר ושורף תלדים. בגלל זה שמים נגד והוא ההתנגדות.

ד"א 110000110 אשמח אם תענה לי בפרטי בבקשה.

פורסם
  • מחבר

תקשיב הם כן עובדים עם עובדים טוב בפלאפון או באייפוד אבל במחשב הוא עובד מאוד חלש בקושי רואים אותו

פורסם

גם שאני בניתי את הלדים לפי מוסיקה הראשונים שלי זה קרה ככה, בגלל שהאות קול שהמחשב מוציא יותר קטן ממה שפלאפון ואייפוד מוציאים. לכן אני בונה לזה עכשיו מגבר

פורסם
  • מחבר

יש מצב אתה שולח לי מדריך איך להכין מגבר ללדים לפי מוזיקה

פורסם

נפרט קצת יותר

במעגל מושלם (מוליכים ללא התנגדות וכו) אם נותנים ללד מתח קבוע (בלי נגד), מקבלים 1 מ 2 דברים :

המתח נמוך יותר ממתח ההדלקה של הלד - לא קורה כלום

המתח גבוה יותר - הלד עושה פלאש גדול ונשרף

במעגל לא מושלם יש התנגדות של חוטים / סוללות / המוליכים של הלדים / TIP31 כדומה. ההתנגדות הזאת קטנה ומסתכמת בפחות מ 1 ohm ועד כמה ohm (וזה דיי הרבה - במעגלים שיש להם סוללה חלשה או משהוא אחר שמביא את ההתנגדות הגדולה הזאת). התנגדות של כמה ohm מצליחה לייצב את המתח בתחום של משהוא כמו 0.1V או לא הרבה יותר מזה, ולכן אם המתח שיש במעגל קרוב __מאוד__ בדיוק למתח של הלדים, המעגל יכול "לעבוד" על ההתנגדות הזאת ואם הרבה גליטצ'ים

המוליך למחצה שיש בין B ו E בטרנזיסטור (TIP31) הוא דיודה, כלומר כל מה שאמרנו על מעגלים לא יציבים אם לדים בלי נגד נכון גם ל TIP31 עצמו, כשאין לו נגד ב B

במעגל הזה יש מצב מעניין :

ה TIP31 מחובר בלי נגד (טוב אם נגד, של כמה עשרות ohm מקס') ולכן ההתנהגות שלו כבר לא ממש צפויה

מעבר לזה, יש 3 לדים לבנים מחוברים בטור (כל לד 3.3-3.4V). המתח הדלקה של כל ה 3 ביחד הוא כ 10V

ב TIP31 המתח VCEsat הוא 1.2V כלומר אם אנחנו עובדים מ 12V, המתח "המיותר" במעגל הוא לא יותר מ 0.8V. אם מוסיפים לזה עכשו שה TIP31 לא תמיד מגיע ל sat במעגל הזה, המתח שלו יכול להיות גבוה יותר מ 1.2V ואנחנו בדיוק מגיעים לתחום הקטן שבו 0.05V לפה או לשם יכולים לחרוץ גורלות

ממה ש alfa100 אומר אם הנגן זה עובד ואם המחשב זה לא

מה ההבדל ? ל 1 מהם יש ביציאה מתח גבוה יותר או נגד קטן יותר, וזה משפיע אל מצב הפתיחה של ה TIP31. ההבדל ל TIP31 יכול להיות לא משמעותי, אבל ההבדל הקטן שנוצר ב VCE שלו קובע את המשחק של המתח הקטן במשחק של VCEsat והלדים, ויוצר הבדל ענקי באיך שהמעגל עובד

אל ידיי זה שמורידים לד (עוברים ל 2 לדים בטור), ניתן להבטיח שהמתח יהיה לא 0.8V ומטה אלא כ 4V של מתח "מעל הלדים" מה שמבטל את האפשרות לתהליך אם המתחים הקטנים (אפילו במצב של TIP31 אין נגד ב B)

עכשו מה שנשאר זה לחבר נגד של 330 ohm כדיי לייצב באמת את המעגל שייקח זרם של 20mA ולא יותר מזה במצב של VCE = 1.2V

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים