עבור לתוכן

כרטיס מסך מובנה מול כרטיס מסך ישן

Featured Replies

פורסם

אני עושה גרפיקה ב SVG אל מחשב אם כרטיס מסך מובנה זהה ומעבד C2D. הכרטיס מסך 946GZ הוא לא המשך של 945 אלא מבוסס על GMA3000 וכן יש סיכוי טוב שהוא באמת יותר חזק מה 6200

כמו כן יש לי 6200 שעמד במחשב הזה (העברתי אותו למחשב אחר), הוא היה שם לא בגלל שהוא חזק יותר אלא כי הייתי צריך 2 מסכים (עכשו יש לי מסך 1 גדול יותר במחשב הזה)

שתיהם כרטיסי מסך סבבה לדסקטופ / סרטים / תוכנות אבל לא למשחקים אם גרפיקה משמעותית

הסלוט של הכרטיס מסך אצלך אמור להיות PCIE X16 - אז כן הכרטיס מסך ייתמך במחשב הבא שלך. כנל הספק

אצלי יש 1GB וזה מספיק לדסקטופ / תוכנות, גבולי לגרפיקה, לא מספיק למשחקים. אתה יכול לבדוק כמה באמת זיכרון תפוס יש לך, כולל זיכרון cache - אם רוב הזיכרון תפוס וה cache ממלא כמעט את כל היתר אז תוספת זיכרון יכולה לעשות הבדל

החברה של הזיכרון לא משנה

פורסם
  • מחבר

תוכל בבקשה לכתוב לי או להביא לי קצת יותר מפורט לזיכרון CHACE שאמרת כי לא הבנתי את הפואנטה בדיוק

אני מתעד לקנות ספק וכרטיס מסך. יש למישהו המלצות? אני רוצה ששתיהם ביחד יגיעו מקס עד 400 ואני ממש לא צריך שהם יהיו הכי חדשים בשוק. (ואם מישהו יודע על יד שניה אז זה גם טוב)

פורסם

מערכת ההפעלה ותוכנות שפתוחות על המחשב (והמידע שלהם) נמצא בזיכרון ותופס זיכרון. חלק מהנתונים האלה מקבלים הרבה קריאות/שינויים וחלק פחות

מערכת ההפעלה עוקבת אחריי קריאות/שינויים, ומפנה לדיסק (למקום שנקרא swap או pagefile) את הנתונים שלא נקראים/משתנים, כדיי לפנות מקום בזיכרון. אם התוכנה פתאום כן תחליט לקרוא או לשנות אותם, מערכת ההפעלה תצתרך להוציא אותם מהדיסק וזה יהיה איטי יותר

כמות הנתונים שעוברים ל swap או pagefile תלויה בכמה זיכרון פנוי מערכת ההפעלה רואה כלומר כמה "מוטיבציה" יש לה לפנות יותר מקום. כשלמחשב יש מעט מידי זיכרון, מערכת ההפעלה תהיה עסוקה דיי הרבה בהעברת נתונים מהזיכרון לדיסק ובחזרה - ומכאן האיטיות הגדולה + עבודה קשה של הדיסק במחשב שיש לו מעט מידי זיכרון

במקביל קורה תהליך הפוך : מערכת ההפעלה עוקבת אחריי קבצים שנקראים מהדיסק הקשיח. קבצים שהיו אליהם קריאות וייתכן שיהיו שוב, מועתקים למקום בזיכרון - כדיי שאם מערכת ההפעלה או תוכנה ירצו לקרוא שוב את הקבצים, הם ייקראו מהזיכרון במהירות ולא מהדיסק

הקבצים האלה מועתקים לזיכרון הפנוי באותו רגע. הקבצים קיימים כל הזמן בדיסק לכן אם פתאום אתה פותח תוכנה שרוצה מלא זיכרון במכה, מערכת ההפעלה תמחוק את הקבצים האלה מהזיכרון ותפנה את המקום לתוכנה מיידית. לא קורה נזק כי הקבצים עדיין קיימים בדיסק, פשוט מאבדים את האפשרות לקרוא אותם בצורה מהירה מהזיכרון וחוזרים למהירות רגילה (עד לפעם הבאה שמערכת ההפעלה תשים אותם שוב בזיכרון)

המקום בזיכרון שמשמש לקבצים האלה נקרא cache (מטמון). הוא מופיע כמו זיכרון שלא תפוס על ידי תוכנות. במצב רגיל, מערכת ההפעלה תנסה להשאיר כמה שפחות זיכרון פנוי אלא תנצל את כל מה שפנוי להגדלת ה cache, וכך תעשה את המחשב מהיר יותר בהשוואה למצב "הפשוט" שכל מה שנמצא בדיסק נקרא מהדיסק

אם תוכנות תופסות כמעט את כל נפח הזיכרון, או אם יש שימוש משמעותי ב swap או pagefile, זה אומר שלמחשב אין מספיק זיכרון ואם מוסיפים זיכרון הוא יהיה מהיר יותר משמעותית

אם כל התוכנות נמצאות בזיכרון

אבל ה cache קטן (פחות מכמה מאות MB), זה אומר שמערכת ההפעלה לא שמה יותר מידי דברים ב cache. אם מגדילים את כמות הזיכרון, יתכן שיהיה שיפור נוסף כלשהוא בביצועים (לא תמיד משמעותי) אם מערכת ההפעלה תצליח לנצל את התוספת ל cache גדול יותר

בדוגמה, המחשב שלי שיש לו 1.5G זיכרון :

1G תפוס אל ידיי תוכנות

כ 300M תפוס אל ידיי cache

ובסך הכול יש 1.3G מנוצל בצורה כזאת או אחרת

יש 24M ב swap (זה דיי כלום), מה שאומר שמערכת ההפעלה חושבת שיש מספיק זיכרון ולא משתמשת ב swap (שמאיט את המחשב)

פורסם
  • מחבר

הסבר יפה מאוד. האיר את עיני. תודה רבה.

רק שיהיה לי יותר ברור הswap הזה זה בעברית קובץ החלפה?

אני עוד מעט יבדוק אצלי מה קורה אבל מסתמא שאם תפוס אצלי בדרך כלל בין 1 ל1.3 גיגה זיכרון ויש לי שתיים אז יש לי מספיק.

אתה משתמש בוינדוס 7? כי 1.5 גיגה לוינדוס שבע זה על גבול הגבולי ;)

פורסם

העפת דברים לדיסק כדיי לפנות מקום בזיכרון (המקום בדיסק שבו נעשה שימוש) נקרא זיכרון וירטואלי

בוינדוס זיכרון וירטואלי נקרא קובץ החלפה / pagefile והוא קובץ באחת מהמחיצות בדרך כלל ב C

תוכנות מסוימות קוראות לקובץ הזה בשם swap אבל הכוונה היא לאותו דבר בדיוק. המונח swap מגיע מלינוקס שבה יש מחיצה נפרדת בדיסק, שנקראת swap, שמשמשת לזיכרון וירטואלי ו hibernate בלבד כדיי לא לתפוס מקום אם קבצים גדולים במחיצה של מערכת ההפעלה

וינדוס 7 תעבוד אם 1G זיכרון לדסקטופ ותוכנות פשוטות, מעבר לזה 2G מומלץ ואם רוצים משחקים (מהתקופה האחרונה אבל לא דברים שרוטים שצריכים I7 ו 8G זיכרון) אז 4G ווינדוס של 64 ביט שיוכל לנצל את כל ה 4G

מערכת ההפעלה שלי Arch Linux. אצלי יש 1.5G במחשב הזה ו 1G באחרים. 1G מתאים לדסקטופ ותוכנות פשוטות, 1.5G מתאים לתוכנות קצת יותר כבדות

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים