עבור לתוכן

ארדוינו מטלב וחיישן DHT11

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

אני מעוניין לעבוד עם הארדוינו דרך התוכנה MATLAB כדי לקבל קלט של טמפרטורה דרך חיישן DHT11 ולעבד את הנתונים במטלב.

מצאתי הוראות לעבודה עם חיישן מסוג זה דרך הארדוינו באופן ישיר אבל לא בטוח איך לעבוד איתו דרך מטלב...

אשמח לעזרה,

תודה.

פורסם

התקשורת של הארדואינו עם המחשב היא באמצעות Serial Port (החיבור הוא מסוג USB, אך הוא מממש תקשורת סריאלית). כלומר, מה שאתה מחפש זה ספריה או תוסף כלשהו למטלב שמטפל בתקשורת סריאלית. עם דבר כזה תוכל לשלוח ולקבל כל מידע שתרצה מהארדואינו.

פורסם

http://arduino.cc/playground/Interfacing/Matlab

תוריד את הקבצים(יש לינק), תצרוב לארדואינו את התוכנית שתקשר בינו לבין מטלב(adiosrv.pde אם אני לא טועה) ואז אתה יכול להתחבר לארדואינו עם a=arduino('COM5'); וכו'.

זה אולי ברור מאליו אבל שים לב שמעכשיו כל התכנות והגישה לארדואינו נעשית דרך מטלב - ברגע שאתה צורב משהו אחר לארדואינו אין לך קשר למטלב יותר.

אם הוא נתקע ולא מגיב, או שאתה לא מצליח להתחבר לארדואינו - מחק את האובייקט במטלב, נתק את הארדואינו מהמחשב וחבר אחרי 3 שניות. על מנת לדעת לאיזה פורט אתה מתחבר פשוט תבדוק בתוכנה הרגילה של הארדואינו.

מניסיון שלי אל תצפה לביצועים גבוהים, השתמשתי ב Uno וכל העניין ממש האט אותו. דגמתי AnalogInput בקצב מקסימלי של 100 hertz.

(הארדואינו עשה fft יותר מהר לבדו מאשר עם חיבור למטלב :D )

פורסם

Wombat - מגניב, לא ידעתי שיש ממשק כזה משוכלל לארדואינו ומטלב. לא שאני עובד עם מטלב... ;D

חשוב לשים לב שמדובר בממשק "תכנותי", כלומר לא סתם תקשורת סריאלית עם התוכנה שכרגע רצה על הארדואינו, אלא ממש תכנות שלו בזמן אמת - ולכן לא פלא שזה עובד לאט.

לעומת זאת, אם רוצים משהו כמו ה-Serial Monitor המובנה של סביבת הפיתוח, תקשורת סריאלית ישירה תהיה מהירה הרבה יותר.

פורסם
  • מחבר

את הגישה לארדוינו דרך מטלב כבר ביצעתי, אבל רק דברים קטנים כמו analogInput ו-digitalAutput. (לא התעסקתי בכלל עם השפה של הארדוינו מעבר לצריבת התוכנה הבסיסית שמשמשת ממשק עם מטלב..).

הבעיה שלי היא שמצאתי ספריה עבור החיישן המדובר אבל כזו שמתאימה לארדוינו באופן ישיר ולא למטלב

פורסם

הפתרון של igendel יעשה את העבודה בצורה הטובה ביותר.

תשתמש בתקייה המוכנה של ה DHT (היא נוחה יחסית) על מנת לקבל קריאות. חבר את הארדואינו ככרטיס I/0 ותשתמש בתקשורת סיריאלית על מנת לשלוח את הקריאות למטלב.

זה אמור לעשות את העבודה ואפילו במהירות סבירה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים