עבור לתוכן

דרוש מפרט למחשב לצרכים משרדיים/ביתיים 2.5K כולל ציוד היקפי

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

אני מעוניינת במפרט למחשב שישמש את הוריי לצרכים בסיסיים כגון: אופיס, אינטרנט, צפייה בסרטים ומשחקים קלים.

חשוב לי שהמחשב יהיה איכותי ו"ישרוד" כמה שנים טובות....

בעיקרון הם צריכים גם ציוד הקפי אבל אם המחיר זול מידי אז אין בעיה להגיע עד ל 3K...

תודה מראש לעוזרים!

1. מה התקציב המקסימאלי? 2.5K

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל

ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 500 ש"ח

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית, סרטים ומשחקים קלים

א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).

ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:

-אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. משחקים קלים של בנים (סליחה על הבורות)

-מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). אין כרגע מסך, יקנה חדש

-לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוניות

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. מקלדת ועכבר

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 8

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לכלול מערכת הפעלה windows 7/10, אופיס לא הכרחי... הרכבת מחשב בחנות

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. בעיקרון החברה אותה אני מכירה וסומכת זה KSP, אשמח כמובן לקבל המלצות מניסיון על חנויות טובות נוספות. איזור מגורים- דרום.

9. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה). לא

10. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד? חשוב לשמור, אבל לא מתוכנן שדרוג מאסיבי

שוב, תודה :)

פורסם
  • מחבר

מישהו?

פורסם

האם המסך נכלל בתקציב או שיש כרגע מסך? אם יש כרגע מסך כדאי לציין איזה.

כדאי לציין את גיל הילדים בשביל לדעת להעריך את ה"משחקים" שבהם ישחקו.

בהנחה שאין צג וצריך אחד:

הרכבת מחשב כולל בדיקות

Arctic Cooling Alpine 11 GT Rev2 CPU Cooler Socket 775/1156/1155, יחידות 1

Transcend 4GB DDR3 1333Mhz , יחידות 1

צורב LG GH24 GH24NS90 SATA x 24 Black, יחידות 1

ANTEC NSK4450B Midi 450Watt Black , יחידות 1

מסך Samsung E1920X 18.5" 5ms 1360x768 1:50000 VGA DVI, יחידות 1

Windows 7 Home Premium OEM 64Bit גרסה עברית, יחידות 1

Keyboard K120 + עברית אנגלית Logitech Mouse M100 USB , יחידות 1

Hitachi DeskStar 7K1000.C 500GB HDS721050CLA362 7200RPM 16MB Sata2, יחידות 1

ASROCK H61M-HVS S1155 VGA HDMI H61 CHIPSET, יחידות 1

TwinTech GeForce GT520 1024MB GDDR3 64Bit, יחידות 1

מעבד Intel Pentium G630 2.7Ghz 3MB Socket 1155 Tray, יחידות 1

סה"כ מחיר כ:₪2950

השאיפה למערכת שקטה + משחקים + ציוד היקפי ומערכת הפעלה בתקציב היא לא פשוטה.

שילוב של מסך עם רזולוציה נמוכה, מארז + ספק שקטים + קירור שקט למעבד וכרטיס מסך בסיסי למדי ופאסיבי, מאפשר לקבל ביצועי משחקים בסיסיים סבירים.

פורסם
  • מחבר

למסך ככל הנראה יהיה תקציב נפרד...ככה שהמחיר הוא ללא הצג.

השאיפה למחשב שישמש למשחקים קלים היא מכיוון שבעתיד כשיהיו נכדים זה ישמש גם אותם...אם זה מייקר באופן משמעותי את העליות אפשר לרדת מזה...

הייתי דווקא כן שמה דגש על המעבד ורוצה שיהיה Intel core i5 (בגלל שהטכנולוגיה כל הזמן משתכללת ומשתדרגת עדיף להתחיל עם משהו שהוא קצת יותר מתקדם)...

יש לי כמה שאלות (ושוב סליחה על הדלות בידע):

- הקירור למעבד Arctic Cooling Alpine יותר טוב מ zalman או Thermalright?

- ספק כוח של seasonic לא עדיף יותר?

- האם התקנת מערכת ההפעלה מייקרת את העלויות? זה לא כמו שרוכשים נייד ומקבלים את המחשב יחד עם המע"ה (ללא תשלום נוסף)?

- איזה מארז מומלץ שיקל על הרעש?

פורסם

הקירור למעבד Arctic Cooling Alpine יותר טוב מ zalman או Thermalright? זה כמו לשאול מה יותר טוב? טויוטה קורולה או סובארו? האחד הוא דגם והשני פירמה. האם יש לZALMAN ולTHERMALRIGHT דגמים שהם אפקטיביים יותר מאשר הALPINE 11 GT? כן, אבל: הם יקרים יותר, ואין שום צורך בהם פה. הALPINE מספק עבור המעבד הנ"ל בהחלט. מאחר והתציב אינו חופשי, השקעה מעלה בקירור למעבד לא תהיה חכמה.

האם ספק של SEASONIC עדיף? לא. הספק שבמערכת טוב, מגיע מיצרן טוב וידוע ANTEC ואין סיבה להוציא יותר מזה.

לגבי מערכת הפעלה, זה לא מחשב נייד (אגב, לא כל המחשבים הניידים מגיעים עם מערכת הפעלה), וודאי שזה מייקר את זה. אגב, התמימות שמובעת במשפט הזה מבדרת. זה לא שהמחשב הנייד בדרך כלל מגיע עם מערכת הפעלה ללא תשלום נוסף, זה שבמחיר שאת רואה - מחיר מערכת ההפעלה כבר מגולם בדרך כלל בהנחה. לכן גם לא פעם ניתן לראות שני מחשבים ניידים זהים בהפרש של 200-300 ש"ח כאשר אחד מגיע עם מערכת הפעלה והשני ללא.

לגבי שקט, 2 מערכות מחשב עם מפרט זהה יעלו אחרת בהתאם למידת השקט שלהן שגוזרת השקעה בקירורים / מארזים מאסיביים יותר / עם שכבוד בידוד אקוסטי ועוד... כמובן שככל שמערכת שקטה יותר היא יקרה יותר, ובמקרה של התקציב הנתון ההשקעה העודפת בשקט תבוא על חשבון הביצועים במידה מהותית מאד. המארז שבמפרט הוא איכותי ושקט למדי.

לא ניתן לבנות משהו בצורה חכמה בלי לדעת:

1. באיזה מסך יעשה שימוש נכון לעכשיו, אחרי שרשמת אין מסך כרגע.

2. "בעתיד שיהיו נכדים" - אם הם עדיין לא נולדו, עד שירצו לשחק משחקים אמיתיים, המחשב לא יהיה רלבנטי כלל, לא עם I5 וסביר שגם לא עם I7.

3. I3 וI5 מתקדמים באותה מידה בדיוק, הI5 הוא חזק ויקר יותר בהתאם, ולפי כל מה שתואר פה עד כה, אין שום טעם לקחת אותו.

פורסם
  • מחבר

בקשר לקירור המעבד, ברור לי שבמפרט רשמת דגם ספציפי ואני נתתי לך שני שמות של פירמות שלהן מספר רב של דגמים. הדגמים שאולי שכחתי לציין הם :ZALMAN 7000V Al SI EDITION ו ThermalRight Ultra-120 Extreme Socket 775. ואם אתה אומר שהדגם שציינת מספיק אז סבבה...

לגביי השאלה על מערכת ההפעלה- זה שהיא נאיבית היא רק עקב חוסר ידע ובקיאות ולא בגלל שאני איזו בחורה טיפשה (ומספר פעמים

התנצלתי על זה), לכן זה לא אומר שמותר לך ללעוג או להשתחצן. אם הידע שלך רחב יותר והתשובות לשאלות מובנות מאליהן זה לא מצדיק או נותן את הזכות להתבטא ולהעליב בצורה שבה התנסחת.

המסך מחשב שככל הנראה נעשה בו שימוש יהיה Samsung BX2235 LCD או Samsung T23A350 LED .

וכמו שציינתי, חשוב לי שהמחשב ישרוד כמה שנים טובות, לכן ברור שאי אפשר לחזות מה יהיה בעתיד ואילו משחקים ישוחקו בו אבל כן אפשר לבחור כבר עכשיו במחשב קצת יותר חזק מבחינת ביצועים.

בכל מקרה, תודה על העזרה!

פורסם

bombina לא הייתה כל כוונה להעליב. ניסיתי להבהיר את האבסורד שבתפיסה. "(ללא תשלום נוסף)" הוא מונח מהאגדות. כמו ש"ללא ריבית" מבחינת רבים, פירושו שאתה מקבל הטבה, במקום להבין שהמחיר כבר מגלם את הריבית בתוכו.

בכל מקרה, הדגש הכי חשוב הוא לגבי הציפיה לרלבנטיות לתקופה ארוכה מאד של המערכת. חשוב להבין שI3, I5 וI7 יהיו רלבנטיים באותה מידה בדיוק מבחינת משחקים עבור נכדים שעדיין אין, כאשר הם יתחילו לשחק במחשב. אין מה לעשות, מערכת מאבדת מהרלבנטיות שלה לגיימינג.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים