עבור לתוכן

מחפש לקנות מצלמת DSLR ראשונה :)

Featured Replies

פורסם

שלום,

אני מחפש לרכוש מצלמת DSLR (אם לא הבנתם מהכותרת:). אודה לכם אם תוכלו לעזור לי.

אז הנה תשובותיי לשאלון הסטנדרטי:

1. מה התקציב שעומד לרשותך ?

תשובה: 600-800$ (גוף+עדשה)

2. מה רמת הידע שלך ?

תשובה: רמה סבירה+. בעבר עשיתי קורס בצילום דיגיטלי ומכיר את כל המושגים הבסיסיים. מקפיד לערוך תמונות ב-Adobe Bridge/Photoshop ומאוד אוהב לצלם.

3. באילו מצלמות התנסת בעבר ? מה הגביל אותך בציודך הקודם ?

תשובה: עד עכשיו הייתה לי NIKON P90. מצלמה נחמדה עם זום טוב ומסך מתכוונן. לצערי הפוקוס לא ממש טוב והאיכות וידאו נוראית (640X480). בתנאי תאורה בעייתיים המצלמה לא מצליחה להתמודד. למרות זאת, הצלחתי להוציא ממנה תמונות לא רעות וסה"כ הייתה שווה את המחיר (200$ מתאילנד). יש לי חצובה, אבל גם היא כבר לקראת סיום תפקידה.

4. אילו נושאים אתה מצלם כרגע / מעוניין לצלם, ובאילו תנאי תאורה ?

תשובה: נכון לעכשיו, אני מאוד ורסטילי. מעוניין לצלם טבע (מיקרו ומאקרו) ונופים אך יחד עם זאת חברים ואירועי ספורט. ברור לי שאי אפשר הכל אבל הייתי רוצה להגיע לתוצאות יפות בכל התחומים ולאו דווקא להתמקד במשהו ספציפי.

5. האם אתה מתכוון להדפיס את תמונותיך לגדלים גדולים (> 20X30) ? לאיזה גדלים ומה יעוד ההדפסה ?

תשובה: כרגע לא. אם כן אז רק למטרת תמונות לסלון או משהו כזה (A4 -A2 על קאפה וכו').

6. מהו טווח אורך המוקד בעדשות הנחוץ לך ?

תשובה: 17-55 מ"מ נראה לי מאוד סטנדרטי בשביל התחלה ונחמד לצילום כללי. התרשמתי לחיוב גם מ-18-105 מ"מ ו-16-85 מ"מ.

7. האם הגודל / משקל המצלמה חשובים לך ?

תשובה: חשוב לי שהמצלמה תהיה נוחה לאחיזה, כך שגם אם היא מעט כבדה, יהיה קל לאזן אותה בזמן הצילום. עם לסחוב משקל אין לי בעיה.

8. האם יש לך ציוד אחר ? איזה ?

תשובה: כפי שציינתי לעיל- חצובה וזהו...

9. האם יש לך העדפה לייצרן מסויים ? מדוע ?

תשובה: NIKON. בעיקר בגלל הניסיון שיש לי איתם וגם בגלל שלרוב החברים שלי יש NIKON. עם זאת, מעוניין לשמוע על עוד הצעות.

10. האם יש דגם שמצא חן בעיניכם מראש ? מדוע ?

תשובה: מסקר ראשוני שביצעתי יש את ה-NIKON D5100,D3200 שנראות מעניינות. בנוסף יש את ה-Canon EOS Rebel T3i וה-D60 שנראות מעניינות (הבנתי שיש קצת בעיות ארגונומיה עם Canon).

11. האם מצב צילום ברצף של מספר תמונות בשניה נחוץ לכם ? לאילו נושאים ?

תשובה: חשוב באירועי ספורט וצילום טבע (חיות וכו'). בשני המקרים יש תזוזה מהירה של עצמים והמון אירועים.

12. האם אתם מעוניינים במצלמה בעלת יכולות וידאו?

תשובה: צילום וידאו הוא משהו שבהחלט מרתק אותי. חשוב לי שלמצלמה תהיה יכולת לצלם ב-HD (1080p) וגם ייצוב תמונה סביר (אין לי ציוד מתאים לצילום וידאו איכותי). לגבי הפוקוס- במידה ולא מדובר בצילום ספונטני אלא בסצנה מבויימת, אשמח לקבל את האפשרות לשחק עם הפוקוס בזמן הצילום. שוב, ברור לי שאין מצלמות משולמות ושאצטרך להתפשר על משהו.

הערה- הטווח עלויות שנתתי הוא רק בשביל לקבל מושג. במידה ואתם חושבים שיש מצלמה שעונה על רוב הדרישות ונמצאת קצת מעל הטווח- אשמח אם תוכלו להמליץ.

תודה רבה!!! :)

פורסם

אם בניקון עסקינן - אם הצעד של לעבור לDSLR נראה לך ברור - אני הייתי חוסך לD7000 יד 2.

בעיקר בזכות התמיכה בעדשות, גם בגלל הגודל ושאר הפיצ'רים.

אם אתה רוצה לחסוך ממש, D90 יד שניה תשאיר לך ~ 1000 שקלים לעדשה. ואז אפשר לדבר על 18-105 או 17-55 חבוטה (ראיתי אחת ב900 פעם).

ה24 MP של ה D3200 יהיו שימושיים מאוד להגדלות. בהתייחס למה שכתבת, אני לא בטוח כמה תרוויח מזה, ובהתאם כמה שווה לך ללכת עליה דווקא.

הD3200 - D5100 קטנות. זה נוח (יחסית לDSLR) להיסחב איתן, פחות נוח באחיזה. לך תמשש. מה שחשוב באחיזה נוחה זה הגובה של הגוף.

אגב, זה לא שיש בעיה בארגונומיה של קאנון. זה פשוט שהיא גרועה :)

סתם. לך לחנות/חברים ותחליט בעצמך, זה לא משהו שמתרשמים ממנו בהתכתבות.

לגבי ההבדלים במערות הפלאש/ליין העדשות, בתקציבך - לא ממש משנה. תבחר מצלמה כיפית ונוחה לך.

לגבי 11 -

בוא רק נתאם ציפיות - אין לך כסף לעדשות טלה יקרות לספורט / וצילומי טבע. העובדה שבמצלמה העתידית שלך יהיה קצב של "רק" 3 תמונות בשניה, זו הקטנה שבבעיותך.

לא שזה אומר שלא תוכל לצלם דברים. ראש פתוח ויצירתיות הם חבריו הטובים ביותר של הצלם. אם אחרי שתרכוש מצלמה תרצה לדון באיך אפשר - ניתן לך כמה טיפים ואפשרויות.

פורסם

התקציב הוא די בעייתי. מה דעתך לחשוב מחוץ לקופסה, למשל GH2 ו-14-140?

פורסם
  • מחבר

עוד אחד- תודה על תגובתך!

יקים- הייתי שמח אם היית יכול להסביר למה התקציב בעייתי. המצלמות שהצעת עולות משהו בין 800-900$ (רק הגוף!) והאמת שאין לי מושג במצלמות של Panasonic.

תודה :)

פורסם

כתקציב ראשוני זה בסדר.

DSLR בסיסית + עדשה בסיסית.

לפתוח את התיאבון ולפתח את הידע.

אם אתה מבין שבעתיד אתה כנראה הולך לשפוך עוד כסף על עדשות... זה לא נורא. גם אני התחלתי בתקציב של 4000 בלבד.

אם לא, אולי יש דרכיט טובות יותר לחלק את הכסף...

מירורלס כמו שיקים הציע, אולי גוף דיגיטלי מיושן (יחסית) ומספק - ולפנות תקציב לעדשות, אולי להתחיל עם גוף פילם ?

פורסם
  • מחבר

עוד אחד- תודה, אבל נראה לי שאני צריך להבהיר משהו- כשאני מדבר על אירועי ספורט, הכוונה היא למשהו חובבני ולא משהו מקצועי (חברים בעיקר).

כמו שאמרת, אני צריך מצלמה שתפתח את התיאבון עם עדשה מספיק מגוונת. אז במסגרת התקציב ומתוך הנחה שבשלב זה אצטרך להתפשר על כמה יכולות (אני לא מצפה לקנות מצלמה שתהיה מושלמת לצילומי אופנה, פורמולה 1 ו-חרקים בו זמנית :) ).

לצערי, אין לי את הסבלנות והזמן לגוף פילם כרגע ובטח שלא לצוד גוף דיגטלי מיד שנייה...

אז בעצם השאלה היא- לצלם חובב מתחיל עם התקציב הנ"ל, מה הייתם ממליצים?

תודה רבה חברים! :)

פורסם

התקציב קטן יחסית להתחלה מכיוון שהוא יכול לכסות מעט מאד. אחת הבעיות המשמעותיות ביותר ב-DSLR זה שאתה תקוע עם אותו "פילם" ואם אתה רוצה לשנות אותו (ואתה תרצה, ברגע שתראה ברשת תמונות ממצלמות עם איכות תמונה טובה יותר) אתה חייב לקנות מצלמה חדשה וזה גורר אותך להוצאות נוספות. בנוסף, ככל שהמצלמה טובה יותר כך היא "דורשת" עצמיות טובות יותר וזה פתח להוצאת כספים משמעותית נוספת.

קנון וניקון הן שחקניות ותיקות ומבוססות בתחום הזה ואין מצב שתיפול אם תבחר באחת מהן. הקטע הוא פשוט: מחיר הציוד - גם הבסיסי - יקר למדי. אם תתחיל עם אחת מהן ואם זה ימצא חן בעיניך זה יגרור אותך להוצאות נוספות מהר מאד. בנוסף, ציינת שוידאו חשוב לך ובקנון או ניקון זה אומר קניית גוף חדש יחסית כי רק הם מצויידים ביכולת לצלם וידאו.

תחום המל"מ (MILC) מתפתח מאד בשנים האחרונות. כרגע המערכת הכי מפותחת היא MFT ולכן ההצעה שלי אליך היא להכנס דווקא לשם. בנוסף, ה-GH2 היא מוצלחת מאד גם כמצלמת סטילס וגם כמצלמת וידאו. עצמית הקיט שלה מציעה טווח גדול (נהדר לחובבים) וגם איכות תמונה טובה למדי. הדובדבן שעל הקצפת זה שהיא תוכננה מראש כעצמית וידאו (ייצוב, פוקוס וזום שקטים במיוחד וצמצם רציף) וזה שוב תואם לרצונות שלך. אני משוכנע גם שכחובב אתה תמצא AF בוידאו משהו מועיל מאד וזה משהו שלא קיים כלל בקנון ונדיר מאד בניקון.

בעתיד, כשתרצה עומק שדה רדוד, תוסיף 20/1.7 שהיא קטנה, קלה וזולה (יחסית... יחסית...) ויש לך סט שהוא קטן יחסית, קל יחסית, בעל IQ טוב גם בסטילס וגם בוידאו וזול יחסית. מה עוד אפשר לבקש?

פורסם

2 סנט נוספים על מה שיקים כתב-

החסרונות הגדולים בעיני בMFT הם גודל החיישן והיצע העדשות. אם שניהם לא יפריעו לך - זו אפשרות.

לגבי לא לקנות יד שניה - לדעתי זו טעות בתקציב שלך.

בכל מקרה זה משאיר לך D3100+ 18-55 (או 18-105 יד שניה, אין צורך "לצוד", יש.) או D5100 + 18-55.

הרזולוציה הנמוכה של המסך ב3100 טיפה מרגיזה כשבודקים אם משהו בפוקוס.

המסך המסתובב של ה5100 יתרון נוחות לפעמים.

ה500 ש"ח חיסכון ביניהם זו עדשה ידנית נחמדה, או 2/3 עדשה שניה עתידית (35/1.8 )

פורסם

אופס.... כמובן שיד שניה זה הכרחי בתקציב שלך, ולא חשוב מה תקנה.

פורסם
  • מחבר

לפי בדיקה שלי (ראשונית אמנם), בחו"ל אני יכול לקנות מצלמה חדשה בטווח המחירים הנ"ל.

יש באפשרותי להזמין כמעט כל מה שצריך מחו"ל ובמחירים בהתאם.

לקחתי לתושמת ליבי את כל מה שכתבתם. בכל מקרה, נראה לי ששווה להגדיל את התקציב ל-1000$ בשביל לאפשר יותר מרחב תמרון.

חשוב לי להבהיר שאני לא מחפש לחסוך, הטווח שרשמתי הינו בשביל לקבל מושג לפני שאני "מתפזר". התקרה שלי היא 4000 ש"ח, שזה נראה לי די והותר בשביל מצלמה ראשונה.

:)

פורסם

ירידת הערך של DSLR היא כמו מחשבים - מהירה מאד. לכן אני איתן בהמלצתי בנוגע לקניית מצלמה משומשת.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים