עבור לתוכן

מפרט מחשב לגרפיקאית

Featured Replies

פורסם

שלום,

קודם כל אני יודע וראיתי שיש שאלות כמו שלי בפורום, גם חדשות וגם ישנות. ואפילו כתבתם מדריך מפורט בנושא, אבל מה לעשות אני לא ממש מבין בזה ודי הלכתי לאיבוד, וגם השאלות הזהות מתאימות באופן פרטני לשואל, בנוסף נסיון למצוא תשובה קיימת בכל מיני פורומים לא כ"כ הצליח... לכן אם מישהו יוכל לתת לי תשובה, אשמח מאוד.

אני זקוק למחשב שיהיה אפשר לעבוד עליו עם פוטו-שופ, אילוסטרטור ולפעמים Indesign. אני מעוניין במחשב עם מפרט שיעבוד בצורה יעילה ונוחה ללא צורך בתכונות מיותרות.

כרגע העבודות הגרפיות הן בשימוש נמוך, פעם-פעמיים בשבוע, עם צפי לעבודה רצינית יותר, קראתי את הפוסט שהיה ב"מפרטים לגרפיקה" ואני לא כלכך מסכים להמלצות מנסיון אישי, היה לי מחשב נייד LENOVO SL500 עם מעבד ליבה כפולה שהרחבתי לו את הזיכרון הפנימי מ2MB ל-3. וזה היה אמור להיות מספיק אבל בשורה התחתונה כשעבדתי עליו עם קבצים גדולים, (לדוג' תמונת מחזור שהכילה הרבה תמונות והרבה חלונות שנפתחו, המחשב עבד לאט ובשמירה/כיווץ הקובץ לקח המווון זמן)

בשורה התחתונה איזה מחשב מומלץ נייד/ נייח ראיתי למשל הצעה לנייד

http://www.wallashops.co.il/ws/a/dap.aspx?ai=2595616

או זה

http://www.wallashops.co.il/ws/a/ap.aspx?pi=2GU300V3AS06IL

ובכלל מה עדיף? נייח או נייד? איזה מעבד צריך כדי שיעבוד בצורה הנוחה ביותר? כמה זכרון פנימי? כמה דיסק קשיח? צריך כרטיס מסך או שבמעבדים האלו יש כבר? נאמר שמקסימום התקציב הוא 4K אבל אם אפשר להגיע לפחות עדיף, בסה"כ דרישות הגרפיקה הן לא בשמיים אלא בסיסיות.

בתודה..

פורסם

1. יש למדור סטיקי ובו שאלות שבאמצעותן ניתן להבין לאן לכוון את השואלים. כדי שתענה על השאלות ותערוך בהתאם.

2. כאשר מדובר בPC מול נייד, צריך לקחת את כל העלויות ש"נחסכות" או כבר הן חלק מן הנייד בדרך כלל והן לא בשולחני, כמו מסך, עכבר , מקלדת , רמקולים, מערכת הפעלה.

3. כאשר יש צורך במחשב חזק PC יהיה חזק יותר מנייד באותו מחיר - שוב במקרים של עלויות גבוהות.

4. יש מדור ניידים, ועדיף לפתוח ת'רד בהתאם שם.

בהתאם למה שרשמתי עד כה, בטווח של כ4000 ש"ח ברגע שזה כולל ציוד היקפי ומערכת הפעלה, לא ניתן יהיה להגיע לביצועים של המחשב הנייד התחתון מבין השניים.

פורסם
  • מחבר

א. תודה על התשובה ובהמשך לה אני שולח את השאלון, כמו שכתבתי המחשב מיועד לשימוש ביתי ולעבודות גרפיקה, בזמן הקרוב (שנה) השימוש יהיה נמוך ואח" יגדל, השימוש מיועד לעבודות גרפיות פשוטות- עיבוד תמונה, פליירים שלטים וכדו'. עדיף לחסוך כדי שאוכל להשקיע במסך שכפי שהבנתי משיטוט בפורום זה חשוב מאוד בתחום הזה. כמו כן אני צריך לרכוש גם את כל המוצרים הנלווים אך זה לא כלול בתקציב,

1. מה התקציב המקסימאלי? 4000

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך

ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה גרפית, שימוש ביתי, OFFIC

א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).

פוטושופ, אילוסטרייטור, אינדיזיין. שימוש מזדמן בטווח הקצר, שימוש כבד יותר בעתיד.

ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא למשחקים

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? לא בתקציב הנ"ל אשמח להמלצות במחיר סביר למקלדת ועכבר אלחוטי.

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט?

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 6-8, לפי התקציב.

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)?

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות?

לכלול win7 64 bit, יש לי OFFIC 2008, האם הוא יכול לעבוד על המחשב הזה? הוא קצת ישן...

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? מגורים באיזור מודיעין, ממש לא משמעותי אזור ירושלים או ת"א בסדר גמור.

9. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה).

10. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד? כן.

בסה"כ אני גם מעוניין לדעת איזה מעבד עדיף? האם באמת יש צורך גם בכרטיס גרפי? או שהוא מובנה במעבד כמו שראיתי בחלק מהפורומים, קיצור, מה החומרה הדרושה על מנת שהמחשב יעבוד בצורה שוטפת ובסכום המינמלי הדרוש...

תודה רבה על העזרה וכן על הפורום הזה.. הוא באמת עוזר למי שאין לו ידיים ורגליים בנושא...

פורסם

מה שלא מובן האם תקציב שלך 4000 אלף זה רק למחשב או גם למסך וגם הציוד הקפי?

פורסם
  • מחבר

באופו עקרוני למחשב, ללא מסך וציוד הקפי, אבל הכוונה היא לצמצם כמה שאפשרי את עלויות המחשב עצמו על מנת לרכוש גם מסך טוב.

פורסם

זה הכיוון:

כולל מסך איכותי + עכבר ומקלדת

מעבד חזק. 8 גיגה זיכרון. כרטיס מסך מובנה בלוח אם שאמור להספיק לשימושים שלך

מסך:

[..] DELL ULTRASHARP LED 23" U2312HM - IPS PANEL - לרוכשי מחשב חדש מעל 4000 ש"ח ! - זמין במלאי ₪1030

מעבד:

[..] INTEL 3450 : IVY BRIDGE, CORE I5, S1155, 3.1Ghz - TRAY ₪907

לוח אם:

[..] GIGABYTE GA-B75M-D3H ₪433

זיכרון:

[..] CRUCIAL/MICRON 4GB 1333MHZ DDR3 - לרוכשי מחשב חדש ! - זמין במלאי ₪120

כמות:2

צורב DVD:

[..] LG DVDRW GH-24NS90 X22 - BLACK - SATA - זמין במלאי ₪113

מארז:

[..] ANTEC THREE HUNDRED (B-STOCK) w/o PSU ₪250

סט מקלדת ועכבר:

[..] MICROSOFT WIRELESS OPTICAL DESKTOP 800 - זמין במלאי ₪139

ספק כוח:

[..] ANTEC VP450 - לרוכשי מחשב חדש מעל 2000 ש"ח ! ₪200

דיסק קשיח:

[..] HITACHI 1TB SATA3 ₪592

הרכבת מחשב:

[..] "הרכבה ובדיקות EXPRESS" - הרכבה + ביצוע בדיקות בסיס - איסוף מחשב מהחנות תוך 48 שע´ ! ₪80

מחיר סופי כולל מע"מ: ₪3984

מפרט זה הורכב באתר: www.IQPC.co.il

למשלמים במזומן\שיק אחד, הפקדה - 3% הנחה!

עד 5 תשלומים בשיקים ללא ריבית - שיק ראשון לתאריך הקניה

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על התגובה המהירה, עוד כמה שאלות של הדיוט כנראה :s05: ....

-זה שלא הוספת כרטיס קול לא אומר שלא יהיה קול, נכון?

-להתקני החומרה שנתת לי במפרט בהכרח לא מצריך קירור למארז/מעבד?

- מה ההבדל בין WIN7 הום או פרו? שווה את ה300 ש"ח הפרש? או שאלו שאלות לפורום אחר?

פורסם

שלום לך

היום כבר לא מספיק לומר פוטושופ ו....

באיזו גירסה מדובר - CS 4 , 5 , 6 ?

:xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

CS 5

פורסם

אז לא בוער כרטיס מסך חיצוני.

למרות שלא יזיק :) , אבל אפשר להוסיף אח"כ,

אם תראה שהדברים לא זזים ממש.

לעומת זה ב - CS 6 חייב גם חייב.

:xyxthumbs:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים