עבור לתוכן

איך להמנע מ-ESD בבניית מחשב?

Featured Replies

פורסם

אני עומד לבנות מחשב חדש וראיתי הרבה אזהרות על כך שצריך להיזהר שלא להעביר חשמל סטטי לרכיבים רגישים כשבונים את המחשב (לוח אם, כרטיס מסך, מעבד, זיכרונות). אין לי את הצמיד הזה שמבודד, אז אני לא סגור איך כדאי לעשות את זה. עוד שאלה, היא האם צריך להקפיד שהלוח אם יהיה על איזה משטח מיוחד עד שמניחים אותו במחשב?

פורסם

1. לפרוק חשמל סטטי אפשר ע"י נגיעה בכל אובייקט מתכתי (או מוליך באופן אחר) גדול שיש בסביבה.

2. את לוח האם אפשר פשוט להניח על המשטח עליו הוא יושב באריזתו...

פורסם

לא לעבוד בסביבה שמייצרת חשמל סטאטי (שטיחים, בגדי צמר...)

כשאתה בא לקחת את הלוח מהשולחן, תיגע קודם כל בפורטים של הפאנל האחורי. (כהראה שאתה בכל מקרה תעשה את זה כי זה גם החלק שממנו הכי קל לתפוס את הלוח). המתכת החיצונית שלהם מחוברת לקו האדמה בלוח כלומר גם אם יש חשמל סטאטי אתה תפרוק אותו לקו האדמה ולא לקווים אחרים

כשאתה בא להכניס את הלוח למארז / כרטיס מסך לסלוט / זיכרון לסלוט / וכו' תשמור אל מגע קבוע (אם הצד של היד למשל) במתכת לא צבועה של המארז או בספק. במצב כזה המעגל של החשמל הסטאטי כבר סגור דרך היד שלך והמארז, ולא ייסגר בין הכרטיס לסלוט / מעבד לסוקט בשניה שאתה מכניס אותו

פורסם
  • מחבר

לא לעבוד בסביבה שמייצרת חשמל סטאטי (שטיחים, בגדי צמר...)

כשאתה בא לקחת את הלוח מהשולחן, תיגע קודם כל בפורטים של הפאנל האחורי. (כהראה שאתה בכל מקרה תעשה את זה כי זה גם החלק שממנו הכי קל לתפוס את הלוח). המתכת החיצונית שלהם מחוברת לקו האדמה בלוח כלומר גם אם יש חשמל סטאטי אתה תפרוק אותו לקו האדמה ולא לקווים אחרים

כשאתה בא להכניס את הלוח למארז / כרטיס מסך לסלוט / זיכרון לסלוט / וכו' תשמור אל מגע קבוע (אם הצד של היד למשל) במתכת לא צבועה של המארז או בספק. במצב כזה המעגל של החשמל הסטאטי כבר סגור דרך היד שלך והמארז, ולא ייסגר בין הכרטיס לסלוט / מעבד לסוקט בשניה שאתה מכניס אותו

תודה, יש לי כמה שאלות:

- האם אני חייב לגעת כל הזמן במארז/ברזל לא צבוע כשאני מכניס את הרכיבים שתיארת או שמספיק לגעת פעם אחת לפני שאני שם אותם ופשוט לנסות להמנע מתזוזות?

- האם המארז צריך עם ספק כוח בפנים שמחובר לחשמל, שהסוויץ' שלו מורה על off? אם כן, זה משנה לאיזה שקע הספק כוח מחובר?

תודה

פורסם

עם כל האמור, לדעתי העיקר הוא לא בפריקת החשמל הסטטי אלא באי-יצירתו לפני שמתעסקים עם רכיבי מחשב. מה זה אומר? פשוט שלא רצוי להרכיב מחשב זמן קצר אחרי שהסתרקת, או אחרי שיצאת ממיטה רכה תחת שמיכה צמרירית, או כשאתה לובש סוודר, או אחרי נסיעה ארוכה ברכב (השפשוף החוזר כנגד המושב בהחלט מספיק ליצירת חשמל סטטי).

ולהודעה האחרונה: חס וחלילה, אסור להרכיב מחשב כשהספק מחובר לחשמל! לא רק בגלל שהדלקה מקרית עשויה לשרוף לך רכיבים, אלא בעיקר כי אם יש בעיה כלשהי בספק זו דרך בטוחה להתחשמל. בכלל, שום מכשיר חשמלי או אלקטרוני אסור לפתוח כשהוא מחובר לחשמל, אפילו אם הוא כבוי.

פורסם
  • מחבר

עם כל האמור, לדעתי העיקר הוא לא בפריקת החשמל הסטטי אלא באי-יצירתו לפני שמתעסקים עם רכיבי מחשב. מה זה אומר? פשוט שלא רצוי להרכיב מחשב זמן קצר אחרי שהסתרקת, או אחרי שיצאת ממיטה רכה תחת שמיכה צמרירית, או כשאתה לובש סוודר, או אחרי נסיעה ארוכה ברכב (השפשוף החוזר כנגד המושב בהחלט מספיק ליצירת חשמל סטטי).

ולהודעה האחרונה: חס וחלילה, אסור להרכיב מחשב כשהספק מחובר לחשמל! לא רק בגלל שהדלקה מקרית עשויה לשרוף לך רכיבים, אלא בעיקר כי אם יש בעיה כלשהי בספק זו דרך בטוחה להתחשמל. בכלל, שום מכשיר חשמלי או אלקטרוני אסור לפתוח כשהוא מחובר לחשמל, אפילו אם הוא כבוי.

ראיתי שבהרבה מקומות אומרים שזו דרך טובה להשאיר את הספק על OFF, אם אין את הצמיד האנטי סטטי. אבל אמרו שהוא צריך להיות מחובר לשקע GROUND שאין לי מושג מה זה אומר.. :s05:

פורסם

החזקת היד כל הזמן - זה הולך להגן אל הרכיבים גם במקרה שיש עליך (או על המחשב) מקור קבוע של חשמל סטאטי. בזמן שאתה מחזיק את היד אל המתכת לא יכול להיבנות מתח של חשמל סטאטי בינך למחשב ולכן אתה יכול להיות בטוח שלא תהיה פריקה דרך הכרטיס / המעבד כשאתה מחבר אוט מוציא אותם. אם אתה נוגע פעם אחת אז זה תלוי במהירות שבה המטען של החשמל סטאטי נבנה מחדש - אם אין בסביבה מקורות חשמל סטאטי (בגדי צמר, קל קר ...) לא ייבנה מתח משמעותי מרגע שעזבת את היד, אם יש אז יכול להיבנות מתח כזה

חיבור הספק לחשמל - בהנחה שהספק תקין ומחובר לאדמה, המחשב פרוק מחשמל סטאטי, אבל אתה לא - אם יש מקור של חשמל סטאטי, אתה עדיין הולך לפרוק אותו דרך החומרה בכל פעם שתיגע בה - לכן זה לא מוריד ולא מעלה את הסיכון לנזק מחשמל סטאטי וכל הכללים נשארים אותו דבר. ניתן לדפוק את המחשב אם המפסק מאחוריי הספק מופעל (שהמחשב מקבל מתח עבודה מהספק), או אם המפסק מכובה אבל הספק עדיין מכיל קבלים טעונים וכך המחשב עדיין מקבל מתח

פורסם
  • מחבר

תודה על העצות. מקווה שלא יהיו תקלות ;)

פורסם

ראיתי שבהרבה מקומות אומרים שזו דרך טובה להשאיר את הספק על OFF, אם אין את הצמיד האנטי סטטי. אבל אמרו שהוא צריך להיות מחובר לשקע GROUND שאין לי מושג מה זה אומר.. :s05:

כנראה הכוונה לשקע חשמל רגיל בארץ בו יש 3 חורים (ולא 2 שם אין אדמה-GROUND).
פורסם

בשקע ללא אדמה יש בעיה אחרת (מה שיש בהרבה מחשבים ניידים ללא אדמה)

בספק יש כמה קבלי סינון קטנים בין כניסת המתח הגבוה למארז שהבתפקיד שלהם לסנן מהמתח הפרעות. הקבלים האלה כל הזמן מעבירים למארז זרם קטן

אם יש חיבור אדמה הזרם הזה יורד לאדמה ולא משפיע אל כלום. אם אין אדמה, המארז דיי מחובר ישר ל 240V דרך קבל - לפעמים ניתן להרגיש זרם קטן (אני חושב כ 1mA) בחלקים לא צבועים. וזה גם מספיק כדיי לדפוק חומרה, ובמקרה הזה גם כשמחזיקים יד אל המארז זה לא מבטיח שלא יהיה נזק (כי הזרם כאן גבוה יותר משמעותית מה "זרם" (כיאלו המהירות) שבו נוצר חשמל סטאטי)

פורסם

תקנה צמיד ESD ב-Ebay בדולר או בארץ עד 10 ש"ח. תחבר אותו למארז לפני שאתה עובד ואתה מסודר.

לגעת במארז וכל הטריקים זה לא מקצועי ואתה עדיין יכול ליצור נזק.

פורסם

לא צריך גם להגזים. אם תעבוד מסודר בסביבה נקייה אחרי שפרקת את עצמך (נגעת במתכת בסה"כ) הכל יהיה בסדר...

פורסם

עם מה הגזמתי? עם הצמיד ב-10 ש"ח? יש עבודה מקצועית, ויש עבודה חאפרית שהורסת את הרכיבים.

פורסם

צמיד = כדיי להיראות מקצועי, לא כדיי להיות מקצועי

והוא גם לא תמיד מגן עליך. מה יקרה למשל, כשהלוח הוא זה שטעון בחשמל סטאטי ולא אתה ? אם תיגע בסתם נגודה בלוח, יתכן שתהרוס אותו - וזה לא משנה שיש לך צמיד ושהלוח מונח על השקית האנטי סטאטית, והיא על משטח מבודד

אל ידיי מגע במתכת במקום הנכון בלוח ובמארז, אתה יכול להגן אליו בצורה טובה גם בסביבה לא טובה שמייצרת חשמל סטאטי בכמות גדולה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים