עבור לתוכן

חוות דעת - מחשב באיזור ה 9000ש"ח.

Featured Replies

פורסם

אני מעוניין לקנות מחשב חדש,

השימושים יכללו משחקים כבדים למשך תקופה (מקווה) ארוכה.

עבודה עם עיבוד מוזיקה וסרטים,

ותקווה שהמחשב יהיה מספיק חזק ולא יתקע.. :)

מעבד - Intel i7 - 3770 3.4Ghz s1155

1590 ש"ח

לוח אם - Gigabyte Sabertooth Z77

1250A"ח

זיכרון - Corsair Vengeance 4x4GB

550 ש"ח

כרטיס מסך - Asus HD7850 2GB

1490 ש"ח

דיסקים קשיחים:

Crucial 128GB SSD

750 ש"ח

Western Digital Caviar Green 2TB

630 ש"ח

צורב - LG DVD+RW Bluray Combo

300 ש"ח

קירור - Scythe Mugen 3

220 ש"ח

מארז - Fractal Design - Define R3

530 ש"ח

ספק כח - Seasonic M12II-650

555 ש"ח

מסך - Dell U2312HM

948 ש"ח

*כל המחירים מ - KSP

פחות או יותר המחיר של כל זה מגיע ל 9000 ש"ח.

רציתי לדעת מה אתה חושבים על המפרט הזה , אם הגזמתי במשהוא ,

אם יש משהוא עדיף שאפשר לקחת.

לעבור את ה 9 אלף אני לא יכול, העדפה תמיד יותר זול, אבל לנסות כמה שפחות להתפשר.

תודה לכל מי שעוזר :)

פורסם

כן הגזמת בכמה דברים:

1) זיכרון 16G מיותר אם אין שימוש ממשי בתוכנה כל שהיא. אפשר להסתפק ב-8G שזה גם יותר ממה שצריך ולשדרג בעתיד.

2)HDD של 2T ממש לא משתלם היום כי מחירי ה- HDD היום יקרים במאות אחוזים. קנה משו סולידי של 500 או גג 1T ושדרג עוד שנה נגיד.

3)הוספת כונן BR שזה ממש מיותר אלא אם אתה משכיר סרטי BR ויש לך צורך בכזה. שים לב שהכונן שלך לא צורב BR אלא רק קורא כאלו.

4)המעבד שלך הוא I7 ופה כולם הולכים לצעוק לך שזה מיותר למשחקים ומספיק I5..אבל תאומר שאתה עורך סרטים ותקציב הזה זה די הגיוני..אז יכול להיות שהגזמתה..אבל לא קריטי.

5)ה- SSD שלך יקר יחסית ובשביל עוד 8G אתה משלם ביוקר. כך אחד של 120G ולא 128G.

חוץ מיזה מפרט טוב ;D מה שלא הגזמת בו והייתה צריך בתקציב כזה, זה כרטיס מסך!!

בכל מקרה אני מצרך לך מפרט דומה ויותר מאוזן:

[table][tr][td][/td][/tr][/table][table][tr][td]Intel Ivy Bridge Core i7 3770 Socket 1155 8MB 3.4Ghz Tray[/td][/tr][/table][table][tr][td]

[/td][/tr][/table][table][tr][td]

1371₪[/td][/tr][/table][table][tr][td][/td][/tr][/table][table][tr][td]Gigabyte GA-Z77-D3H[/td][/tr][/table][table][tr][td]

625₪[/td][/tr][/table][table][tr][td][/td][/tr][/table][table][tr][td]Scythe JAPAN Reeven 120 775/1156/1366[/td][/tr][/table][table][tr][td]

169₪[/td][/tr][/table][table][tr][td][/td][/tr][/table][table][tr][td]Seasonic M12II-620 620W Active PFC Modular 80+ Bronze[/td][/tr][/table][table][tr][td]

442₪[/td][/tr][/table][table][tr][td][/td][/tr][/table][table][tr][td]DELL ULTRASHARP LED 23" U2312HM[/td][/tr][/table][table][tr][td]

950₪[/td][/tr][/table][table][tr][td][/td][/tr][/table][table][tr][td]Fractal Desing Define R3[/td][/tr][/table][table][tr][td]

503₪[/td][/tr][/table][table][tr][td][/td][/tr][/table][table][tr][td]LG DVD-RW x22 Dual Layer Sata Black[/td][/tr][/table][table][tr][td]

93₪[/td][/tr][/table][table][tr][td][/td][/tr][/table][table][tr][td]Sapphire 7850 2GB GDDR5 DP OC Version Retail - בקניית מחשב חדש בלבד 2X [/td][/tr][/table][table][tr][td]

2610₪[/td][/tr][/table][table][tr][td][/td][/tr][/table][table][tr][td]4Gb 1600 KINGSTON HYPER X BLUE - בקניית מחשב חדש בלבד 2X [/td][/tr][/table][table][tr][td]

230₪[/td][/tr][/table][table][tr][td][/td][/tr][/table][table][tr][td]Raidmax 120mm Retail Quiet Fan[/td][/tr][/table][table][tr][td]

24₪[/td][/tr][/table][table][tr][td][/td][/tr][/table][table][tr][td]Samsung 500GB Sata II 16MB SpinPoint F3[/td][/tr][/table][table][tr][td]

444₪[/td][/tr][/table][table][tr][td][/td][/tr][/table][table][tr][td]OCZ Agility 3 Async Nand, Sandforce 2281[/td][/tr][/table][table][tr][td]

783₪[/td][/tr][/table][table][tr][td][table][tr][td] סה"כ:[/td][/tr][/table]8244₪[/td][/tr][/table]

יש לך פה מערך של שני כרטיסי 7850 שזה במילים אחרות בערך פי שניים יותר יכולת גיימינג וארך חיים למחשב ממה שבמפרט שלך...וזה עוד בלי OC.

עוד שנה קנה HDD כמו שאני קניתי לפני כמה חודשים 2T של סמסונג ב- 290 ש"ח..היום חבל. זיכרון אם חסר לך תוסיף עוד 2X4 עוד שנה נגיד. גם אז בכללי לא תעבור את ה- 9K עם תחבר את מחיר המפרט היום+השדרוגים האלו בעתיד..רק שיש לך מחשב גיימינג שישרוד הרבה יותר. אגב הוספתי לך גם עוד קירור למארז שנחוץ.

פורסם
  • מחבר

אוקי , הבנתי פחות או יותר מה שאתה אומר ויש היגיון בכמה מהדברים

אבל יש כמה דברים שאני חושב שאתה לא צודק..

ה SSD שהצעת לי הוא 120GB ב 760ש"ח.

ה SSD שאני ראיתי (ונכון שלא הוספתי מחירים אני יעדכן את ההודעה הראשית עכשיו) עולה 750 ש"ח (KSP).

לוח אם , אני לא חושב שאני רוצה להתפשר כי ממה שלמדתי במשך השנים , הלוח אם הוא תמיד הדבר הכי חשוב וצריך להשקיע ממש.. (לפחות זה מה שאני חושב)

קורא BLURAY - כן נחוץ , אני קונה סרטים מקוריים של בלוריי.

הקירור שלקחתי לפי מה שאני מכיר הוא יותר וההבדל מחירים ממש לא משמעותי (תקנו אותי אם אני טועה)

והכונן קשיח הגדול אני עדיין חושב שאני אשאר עם 2TB כי צריך את שטח האיחסון.

פורסם

תענה על השאלון שבסטיקי כדי שנדע מה הצרכים שלך. ותפרט עם איזה תוכנות ה-"עבודה עם עיבוד מוזיקה וסרטים".

פורסם
  • מחבר

איזה תוכנות בדיוק ,

אני עדיין לא סגור עליהם ,

אבל אני לא רואה פאקטור עצום בשם של תוכנה בשביל להביא חוות דעת על המפרט

כמו כל תוכנה של עיבוד סרטים או מוזיקה , הם לרוב די "כבדות" ודורשות משאבים.

פחות או יותר הכיוון לבנות את המחשב הכי חזק שאני יכול בסכום כסף שיש לי.

פורסם

יש תוכנות לעיבוד סרטים שמחשבות את החישובים שלהם על כרטיס המסך ויש תוכנות שמחשבות על המעבד. אם אתה תשתמש עם תוכנות כאלו שמעמיסות על המעבד אז יש צורך ב-I7.

אם המטרה שלך היא לנצל את כל התקציב אז בשמחה.

הגזמת בלוח אם, מה הדרישות שלך מהלוח?

זיכרונות: אתה לא צריך צלעות קירור על הזיכרונות, קח זיכרונות משתלמים יותר.

כרטיס מסך: הוא לא אמור לעלות ככה. בקניית מחשב חדש, 1,300 ש"ח.

ספק כוח גם הגזמת. קח את Seasonic 430W.

פורסם

לעבור את ה 9 אלף אני לא יכול, העדפה תמיד יותר זול, אבל לנסות כמה שפחות להתפשר.

מאוד מומלץ שתמלא את השאלון ואז המקצוענים יוכלו לעזור לך.

מאחר ולא עשית את זה נתת פתח לזבי החוטם לבנות לך מפרטים שלא קשורים לבקשה או לצרכים שלך

מלא את השאלון והכסף שלך יתן לך את התמורה הכי טובה ויכול להיות שבהרבה פחות כסף

פורסם

חבל, מדובר בהרבה כסף.

פורסם
  • מחבר

יש תוכנות לעיבוד סרטים שמחשבות את החישובים שלהם על כרטיס המסך ויש תוכנות שמחשבות על המעבד. אם אתה תשתמש עם תוכנות כאלו שמעמיסות על המעבד אז יש צורך ב-I7.

אם המטרה שלך היא לנצל את כל התקציב אז בשמחה.

הגזמת בלוח אם, מה הדרישות שלך מהלוח?

זיכרונות: אתה לא צריך צלעות קירור על הזיכרונות, קח זיכרונות משתלמים יותר.

כרטיס מסך: הוא לא אמור לעלות ככה. בקניית מחשב חדש, 1,300 ש"ח.

ספק כוח גם הגזמת. קח את Seasonic 430W.

הדרישות שלי מהלוח אם , שיביא לי תמיד את האופציה להתפתח כמה שאפשר ,

שיהיה הכי אמין שאפשר.

איפה אני מוצא את הכרטיס מסך במחיר הזה?

650W לספק כח , תמיד יביא לי אופציה להתפתח מבחינת חומרה נוספת , הוספה של עוד כוננים קשיחים ואולי אפשרות להוסיף כרטיס מסך נוסף בהמשך הדרך.

- ובקשר לשאלון שהצעת למלאה, קראתי אותו לפני פתיחת ההודעה הראשון , אבל לא ראיתי בוא שום שאלה שהייתה מוסיפה עוד מידע , הייתי עונה על השאלון באותה מידה .. יכול להיות זה לא מספיק טוב , לכן אולי האופציה היותר עדיפה (בשבילי לפחות) תשאלו שאלות יותר ספציפיות ואני אנסה לענות עליהם בצורה יותר עניינית

פורסם

חבל מאוד שאתה ממשיך ללא שמילאת את השאלון

אתה יכול להמשיך לדבר על הספק ועל הלוח וזה לא יקדם אותך לעבר מפרט

הספק המדובר יוכל להפעיל כמה וכמה כוננים אז אין טעם להמשיך על זה

מלא את השאלון מומלץ מאוד. מומחה אמיתי לא יבנה לך מפרט בלי הנתונים הדרושים לו מתוך השאלון.

פורסם

מאוד מומלץ שתמלא את השאלון ואז המקצוענים יוכלו לעזור לך.

מאחר ולא עשית את זה נתת פתח לזבי החוטם לבנות לך מפרטים שלא קשורים לבקשה או לצרכים שלך

מלא את השאלון והכסף שלך יתן לך את התמורה הכי טובה ויכול להיות שבהרבה פחות כסף

בואנה אתה אחד הפלצנים החרטטנים שראיתי באתר הזה...אתה אומר לבנאדם שימלא שאלון כדי שתדע מה הצרכים שלו ומצד שני אתה קובע שהמפרט שהצעתי לו לא מתאים לצרכים שלו..אהה הרגע לא ידעתה מה הם. תן דגש מה לא טוב במפרט שהוצע ותציע מה לשפר או מפרט אחר..אם לא עדיף שתחזור לחור שמימנו יצאתה ותשמור את הפילפולים שלך לעצמך..חח הרגת אותי "זבי חוטם"...בוא נשמע מה יש לך להגיד "מקצוען"..טוב שיש מי שדואג לכסף שלנו :lol:

פורסם
  • מחבר

חבל מאוד שאתה ממשיך ללא שמילאת את השאלון

אתה יכול להמשיך לדבר על הספק ועל הלוח וזה לא יקדם אותך לעבר מפרט

הספק המדובר יוכל להפעיל כמה וכמה כוננים אז אין טעם להמשיך על זה

מלא את השאלון מומלץ מאוד. מומחה אמיתי לא יבנה לך מפרט בלי הנתונים הדרושים לו מתוך השאלון.

אני אזרום עם הבקשה שלך בקשר לשאלון , ואחרי זה תסביר לי מה היה חסר לך ..

1. מה התקציב המקסימאלי?

די בטוח שהכותרת מסבירה די טוב

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?

די בטוח שאמרתי את זה מקודם אבל אם לא - מעדיף לנצל שהמחשב יהיה הכי טוב שאפשר בתקציב

ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?

שאלה לפני זה ענתה על זה

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?

- בהודעת הפתיחה עניתי על זה - מצטער שאני לא יכול להיות ספציפי

א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).

כמו שאמרתי בהודעות מקודם, לא אין לי תוכנות ספציפיות

ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:

כן

-אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.

מה שיהיה מעניין לשחק - עד עכשיו לא שיחקתי ולא בענייני גיימינג אבל יהיה מעניין להכנס לזה

-מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).

אני מתאר לעצמי "מקצוען" ידע את זה לפי המסך שביקשתי

-לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?

מחשב ב 9 אלף, מקווה שגבוהות

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא:

,

, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים.

לא

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט?

חושב שרשמתי את כל הרכיבים , אם לא אז תשאלו אני לא מקצוען

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)?

לא מעניין אותי

6. האם מתוכנן

(

)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)?

אם היה מעניין אז הייתי לוקח מעבד "K" ולא רגיל

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות?

לא

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים.

לא

9. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה).

לא

10. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד?

כמו שאמרתי בהודעות מקודם , הייתי רוצה להשאיר את זה פתוח לעתיד.

אני באמת רוצה לדעת איך זה עזר למשהוא מומחה להביא לי חוות דעת יותר רצינית על המפרט

פורסם

^ זו לא בקשה אלו חוקי הפורום!

כמו שאתה רואה "זכית" להתייחסותי... תערוך את השאלון שיהיה קריא יותר.

אם התוכנות שאתה משתמש בהם יודעות לנצל ליבות CUDA או ריבויי נימים, אתה תהנה משיפור ביצועים עם כרטיס של NVIDIA או מעבד I7.

המסך שביקשת ברזולוציית 1920x1080=FHD :xyxthumbs:

פורסם

matan007

הזכרונות שהבאת לו במפרט ממש לא משתלמים

בנוסף חצי טרה ב 444 שקל זה ממש לא משתלמם

ב 170 שקל יותר הוא מקבל פי 4 אחסון ממה שאתה הצעת

פורסם

matan007

הזכרונות שהבאת לו במפרט ממש לא משתלמים

בנוסף חצי טרה ב 444 שקל זה ממש לא משתלמם

ב 170 שקל יותר הוא מקבל פי 4 אחסון ממה שאתה הצעת

לגבי ה- HDD אתה צודק (בתנאי שזה לא גרסה ירוקה). אבל לגבי הזיכרונות יוצא 115 ש"ח לסטיק של 4G בתדר 1600MHZ עם קירור בפרופיל נמוך. אפשר להגיד שבזיכרונות לא כל כך חשוב תדר וחברה..אבל זה סתם בונוס נחמד באותו מחיר כמו שתקנה זיכרון פשוט יותר. שים לב זה מחיר מיוחד למחשב חדש, אותו זיכרון לבד עולה 163 ש"ח...לדעתי מאוד משתלם.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים