עבור לתוכן

בעיה | איטיות במחשב בעת ביצוע פעולות

Featured Replies

פורסם

קודם כל, שלום לכולם... משתמש חדש בפורום, נחמד להצטרף לקהילה גדולה כזאת :biggthumpup:

עכשיו לנושא, יש לי בעיה מסויימת שנתקלתי בה דווקא בתקופה האחרונה ולא ממש ברור לי ממה זה נגרם.

לפעמים המחשב מגיע למצב של כמעט קריסת מערכות מבחינת CPU Usage והזיכרון, יש לי טוויק של וינדוס 7 שמראה את צריכת הנתונים של המעבדים והזכרונות.

במצב רגיל ללא הרבה פעילות חוץ מגלישה בדפדפן ומסנג'ר ודברים קטנים זה מראה לי:

CPU Usage 3-6%, זיכרון RAM בערך 28% שזה יוצא בערך 1100MB פלוס מינוס.

אבל לפעמים, משום מה הטוויק מראה לי כמעט צריכה מלאה של הזיכרון (RAM (4GB, שמתוכם נשאר לי לפעמים 50MB.

המעבדים מתחילים לעבוד על פול גז ומגיעים לכמעט 100% ניצול כל אחד, וכמובן זה משפיע דרסטית על המחשב והוא מתחיל להיתקע.

זה המפרט הטכני למי שמעוניין (כן, מחשב ישן חח):

de73cc56631a930c9947aa2acc03e611.png?1335657133

זה כן קורה לעיתים כאשר אני מפעיל מספר תוכנות בו זמנית או בדר"כ איזה משחק שעובד מצוין בהתחלה ולאחר 15 דקות כל המחשב תקוע.

תחילה חשבתי אולי יש מחסור בזיכרון RAM שלי והוא לא עונה על הצרכים, אבל אז מצד שני איך יכול להיות שעד לפני שנה בערך הייתי משתמש עם אותו מפרט טכני של המחשב לאותם הביצועים וזה לא היה קורה.

שנית חשבתי אולי זאת המערכת הפעלה עצמה שלא ביצעתי לה התקנה מחדש כבר יותר מ-3 שנים.

כנ"ל גם לגבי ה HDD עצמו שלא פורמט קרוב לאותה תקופה (וינדוס 7 לא עושה בעיות, אז לא מפרמטים חחחח).

בכל מקרה, השאלה שלי היא.... ממה זה יכול להיגרם? האם באמת חסר זיכרון? אולי המעבד מתחמם יותר מדי בעת הרצת משחק?

אולי יש צורך לפרמט את המחשב ולהתקין מערכת הפעלה מחדש? או אולי הגיע הזמן לפתוח חלון ולעשות צדק עם המחשב? :nixweiss:

תודה מראש לעוזרים.

בברכה, זיו.

פורסם

שלום זיו,

תן בבקשה תמונת מצב של הtask manager שלך בזמן שהוא פועל כראוי ובזמן שהוא "חנוק" (תמונה מלאה של כל התהליכים processes).

יש סיכוי מאוד גדול שאתה נתקלת בווירוס שחונק את המערכת הפעלה שלך.

פורסם
  • מחבר

שלום זיו,

תן בבקשה תמונת מצב של הtask manager שלך בזמן שהוא פועל כראוי ובזמן שהוא "חנוק" (תמונה מלאה של כל התהליכים processes).

יש סיכוי מאוד גדול שאתה נתקלת בווירוס שחונק את המערכת הפעלה שלך.

תודה רבה לך על התגובה.

עשיתי מה שביקשת, צילמתי שתי תמונות אחת במצב "סרק" כאשר המחשב ללא עומס.

והשניה במצב של פעילות לא רבה, בעיקרון זה רק משחק ג'ווה שפועל בדפדפן + משחק רשת שהורדתי למחשב וישר הכל מתחיל להשתגע.

אומנם זה לא מנצל את מירב המשאבים אבל זה משתנה מפעם לפעם, תלוי בעומסים המופעלים על המערכת.

מצב רגיל:

7Q6j5X5.png

מצב עומס:

7X7B7c5.png

פורסם

מרושם ראשוני נראה שהכל דיי בסדר אצלך, aion זה משחק מאוד כבר עד כמה שזכור לי. ועוד יותר קשה להריץ אותו עם מפרט כמו שיש לך על הגדרות נורמליות, מצד שני אמרת שזה בעבר לא היה ככה בכלל אז אני יזרום איתך. מה שיותר מפריע לי זה הכמות ram שהכרום שלך צורך... כמה לשוניות בדיוק פתחת איתו באותו רגע של העומס?

ובאיזה אנטיוירוס/רוגולות אתה משתמש??

פורסם

לפי מה שאני רואה אתה משתמש בשני אנטי וירוסים, זה נכון? זה יוצר התנגשויות במערכת.

ועוד דבר, תעשה וי על ה-Show processes from all users. אי אפשר לראות ככה.

פורסם
  • מחבר

Lyor - המפרט שלי אמור לסחוב משחק כזה, היה סוחב לי ללא בעיות את כל המשחקים... NFS, GTA, TDU 2 וכדומה.

אפילו כאשר אני משתמש ב Photoshop שהוא עמוס ברמה מטורפת אצלי כי אני מעצב גרפי, ולוקח לי משהו כמו 5 דקות רק לטעון את התוכנה, יש לי פחות עומסים בהרבה מהרצת משחק דפדפן או ביצוע של שתי פעולות במחשב במקביל.

לגבי הלשוניות בדפדפן, פתוח לי משחק ג'ווה של פייסבוק + עוד שני אתרי פורום (שלא דורשים כמעט משאבים).

ונכון לצילום מסך שיש למטה, פתוח לי רק המשחק AION ועוד שני פורומים בדפדפן, וה CPU Usage שלי כרגע בסביבות ה 10% שזה לגיטימי לגמרי בעת הרצת משחק.

אבל לעומת זאת, ה RAM שלי בניצולת של 54%, יש לי חשש שאולי אין מספיק זיכרון למחשב, למרות שאני לא מצליח להבין איך פעם זה לא היה קורה :s05:

Jabberwock - לגבי השאלה שלך, יש לי אנטי וירוס של AVAST ועוד תוכנת רוגלה של Malwarebytes' Anti-Malware, שלא ממש עושה/עוזרת הרבה חחח

ועשיתי צילום מסך של ה TASK MANAGER במסך מלא, למרות שאי אפשר לראות את הכל מקווה שזה יעזור לך.

5bf1f41b45120ffcd9bf2ac6e540d2a6.png?1335707718

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

הקפצה.... יש למישהו רעיון ויכול לעזור לי בנושא? :nixweiss:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים