עבור לתוכן

קורסים באנגלית באונברסיטה

Featured Replies

פורסם

אני כנראה אתחיל ללמוד בשנה הבאה, עדיין לא עשיתי פסיכומטרי אבל בפרקי הסימולציות באנגלית אני מקבל ציון בסביבות 100 - 120 (מספיק בשביל להתקבל לאונ' אבל לא מספיק בשביל לקבל פטור מקורסים באנגלית).

השאלה שלי היא כזו:

מישהו יכול לתאר לי פחות או יותר מה בדיוק לומדים בקורסים האלה?

רוב האנשים אומרים שצריך וכדאי להמנע מהקורסים האלה כמה שיותר. מהי תרומתם של הקורסים האלה לשיפור האנגלית אם בכלל?

פורסם

לא יודע מה יש בקורסים האלה, אבל אם לא תוציא ציון מספיק טוב אתה יכול לגשת למבחן אמי"ר לאחר מכן בשביל להשיג את הפטור המיוחל.

פורסם

יש כמה קורסים באנגלית, שצריך לקחת בהתאם לכמה קיבלת בפרק אנגלית בפסיכומטרי או במבחנים המקבילים שלו. בטכניון (ואני מניח שגם בשאר המוסדות) רק קורס אחד מקנה נקודות ונכלל בתואר, והוא אנגלית טכנית. הבסיסיים יותר (מדעית 1 ומדעית 2 עד כמה שזכור לי) הם עבר/לא עבר ולא מקנים נקודות. אנגלית טכנית הוא קורס שדווקא כן מומלץ לקחת - זה קורס 3 נקודות קל שבדר"כ נכלל בבחירה פקולטית ואפשר להוציא בו 90+ בלי יותר מדי מאמץ. כדאי להתאמץ בשביל להגיע לרמה שתצטרך לעשות רק אנגלית טכנית אבל אין מה להתרגש אם לא קיבלת מספיק בשביל הפטור המדובר מאנגלית.

באנגלית טכנית אתה לומד קצת דקדוק (conditionals זכורים לי), קורא מאמרים, לומד מילים. יש שיעורי בית כל שבוע, אבל לא כאלה שאי אפשר לסיים ב-20 דקות ואפילו פחות.

פורסם

הקורסים לרוב עוסקים בקריאה וניתוח מאמרים מדעיים (לפחות באונ' העברית בקמפוס של מדעי הטבע).

זה לא משנה במה הם עוסקים, הקורסים הללו תקועים כמו עצם בגרון של התארים הקשים והעמוסים.

ממליץ בחום לקבל פטור.

פורסם

אני מניח שזה תלוי איפה

אני דווקא שמעתי שאנשים בסבבה עם הקורסים האלו, נקודות קלות עם ממוצע גבוה לתואר (אצלי היה פתור אז לא יודע)

פורסם

אני לא חושב שאלה נקודות זכות לתואר.

פורסם

מהנסיון שלי ושל חברים

קורסים מיותרים, מטופשים מהווים בזבוז זמן מוחלט וללא נקודות (אולי לבד מהאחרון).

הדבר הטוב היחיד בהם זה שאתה מרגיש שאתה יודע אנגלית ברמה שקספרית ושאתה גאון - אגב הרגשה זו לרוב אינה משקפת במדוייק את המציאות.

פורסם

ממה שראיתי זה נראה כמו מה שיש בתיכון, קטע קריאה וכמה שאלות אחרי זה. אתה לא באמת תדע אנגלית אחרי שתסיים את הקורסים :P

זה בזבוז זמן נוראי, ההגעה היא חובה (באמת בודקים את זה) וכל הזמן נותנים שעורי בית ועושים בחינות. זמן שהיית יכול לעבוד בו או לעשות עבודות בקורסים חשובים יותר.

אנגלית טכנית זה בערך אותו דבר רק שבקורס הזה הרמה באמת מעט גבוהה יותר ויש סיכוי גדול יותר שתראה מילים "חדשות".

פורסם

אני דוקא אתן קונטרה אחרת.

בבינתחומי יש גם כן את הקורסים האלו ועשיתי את שלושתם - הם שונים מאוד ממקומות אחרים כי הדגשים שלהם הם אחרים - וזו ממש לא היתה אנגלית של תיכון.

(רקע כללי לגבי - התואר שעשיתי היה מדעי מחשב , יש לי פרספקטיבה כי עשיתי גם הנדסה בת"א , תיכון סיימתי עם 5 יחידות אנגלית על 97 , אני קורא ועובד באנגלית והאנגלית שלי ברמה מעולה - גם מבחינה כתיבה וקריאה טכנית וגם מבחינת דיבור והצגה).

א. לדעתי לא כדאי לקבל פתור - אלו קורסים קלים שהם נקודות קלות להעלות את הממוצע של התואר. אף פעם אסור לוותר על קורסים כאלו.

ב. לפחות בבינתחומי אלו קורסים שהועברו ע"י מרצים מעולים ואחד אחד תרם לי המון בחיים (והרמת אנגלית שלי גבוהה מאוד , גם טכנית וגם עסקית - ואני קורא וקראתי המון ברמה גבוהה מאז ומתמיד).

הראשון היה קישורי קריאה וסיכום - איך לעבור על מאמרים שלמים בצורה יעילה ולזכור ולסכם אותם בצורה יעילה - נשמע סתם - אבל מאוד יעיל ותרם לי הרבה מאוד גם בעברית.

השני היה כתיבה עסקית - התאמה לפי מה שנחוץ , מה מקובל ונהוג בכל מני מקרים וכו.

הקורס השלישי היה בעצם סדנא של 4 מפגשים על כישורי הצגה - העברת מצגות בסביבה עסקית , עמידה מול קהל וכישורי הרצאה.

המרצים אצלי היו בשלושת המקרים מהמובילים בתחום בארץ ובכל אחת מהיכולות אני משתמש כמעט כל הזמן בצורה שותפת.

יחד עם זאת - עשיתי חלק מהקורסים האלו גם בת"א - ושם זה אכן היה המשך של אנגלית של תיכון.

ליביו

פורסם

א. לדעתי לא כדאי לקבל פתור - אלו קורסים קלים שהם נקודות קלות להעלות את הממוצע של התואר. אף פעם אסור לוותר על קורסים כאלו.

בת"א הקורסים האלה לא נספרים לנקודות של התואר, והציון לא נכנס לממוצע (רק עובר/לא עובר).

פורסם

אם הם לא נספרים לממוצע אז זה בהחלט דרעק :)

פורסם

חשוב להבין שיש הבדל בין דברים כמו "אנגלית מדעית לתואר שני" לבין קורסי אנגלית בסיסיים. בכללי המטרה של קורסי האנגלית הבסיסיים היא לדאוג שכל הסטודנטים מגיעים לרמה מסוימת של אנגלית, ולא נחשבים כנקודות זכות למכסת השעות של התואר.

הכי קרוב לזה נשמע מה ששניצל אומר. ייתכן ויש קורסים שהם חלק מהמסלול ונחשבים ומקנים נקודות זכות. ייתכן ויש מוסדות ובהם כן מכירים בקורסי האנגלית הבסיסיים כנקודות זכות. בן דוד שלי התחיל ללמוד באוניברסיטת תל אביב במדעי הרוח, הוא תקוע עם קורס אנגלית של כ 4 שעות בשבוע. לפי מה שהוא מספר, בעיקר נותנים להם שם לקרוא. כמובן שזה לא נחשב לו כנקודות זכות.

פורסם

בטכניון הקורס האחרון של האנגלית הוא 3 נקודות זכות ונחשב לתואר.

מי שיש לו פתור מקבל 3 נקודות בלי ניקוד, מי שעושה קורס מקבל 3 נקודות קלות עם ציון טוב.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים