עבור לתוכן

צריך המלצה למאורר שקט עבור מארז define R3

Featured Replies

פורסם

שלום,

מזה כמה חודשים שיש לי מארז FRACTAL DESIGN DEFINE R3

לא שיניתי את מערך המאוררים שלו מאז שהוא יצא מהקופסא - יש לו מאורר אחד מקדימה ואחד מאחורה (שניהם 120מ"מ)

אני רוצה להוסיף לו מאורר אחד או שניים בשביל לשפר את הקירור של החלקים בזמן מאמץ

יש לי במארז מעבד i7 2600K ללא OC ועליו קירור Mugen 2 rev. B וכרטיס מסך SAPPHIRE 6950

אני אשמח לקבל המלצות לגבי שדרוג הקירור, דגמים של מאוררים מומלצים ואיפה הייתם מוסיפים אותם במארז.

יש לי עכשיו הרבה מקומות פנויים למאוררים במארז אבל אני לא רוצה לשים יותר מידי מאוררים (1 או 2 מקסימום) בגלל היבט של רעש.

תודה

פורסם

יש לי מפרט די דומה לשלך, ואני גם משתמש רק ב2 המאווררים שהגיעו עם המארז, והאמת היא שהם מאוד שקטים ועושים את העבודה.

אבל אם אתה בטוח שאתה רוצה להוסיף עוד אחד אז אני ממליץ על המאוורר של Noctua.

Best money can buy :smile1:

http://ksp.co.il/hmain.php?uin=14224

אני ממליץ להוסיף את המאוורר או בדלת צד לקירור הכרטיס מסך (רק קח בחשבון שצריך להוסיף גם סוג של פילטר נגד אבק)

או לשים אותו על החלק העליון להוצאת אוויר חם.

פורסם

גיל אתה טועה

המאוורר של Noctua הוא PWM

וגם אפשר לחבר אותו ב-LNA מה שיגביל את מהירות הסיבוב ל-1200RPM

פורסם

לדעתי אתה לא צריך לשים עוד מאוורר במארז, סתם יהיה יותר רעש וזה לא יתרום לכלום.

פורסם

פותח התרד באמת שאין סיבה להוסיף עוד מאוורר עם הרכיבים בטמפ' סבירה במנוחה/מאמץ...

• 8 חודשים מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

שלום לכולם,

התרד לא היה פעיל הרבה זמן אבל זה הפך לאקטואלי

עד היום עבדתי עם שני מאווררים שהגיעו במארז, קידמי (הכנסת אויר קר) + אחורי (הוצאת אויר חם)

עשיתי לאחרונה קצת OC לכרטיס מסך מה שהעלה את הטמפ' שלו ועקב כך המאוררים שלו מסתובבים יותר מהר ועושים רעש די מעצבן.

ה- GPU מגיע במאמץ (בזמן משחק) לכ- 73 מעלות

אני חושב אולי להוסיף מאורר בתחתית המארז (ליד הספק) כדי שיזרוק אויר קר ישירות על הכרטיס מסך בשביל לשפר את הקירור שלו.

מה שכן אני מאוד רגיש לרעש אז זה חייב להיות מאורר שקט 120 או 140 מ"מ

לא אכפת לי מהמחיר, גם אם זה מאוורר של 100-150 שקל העיקר שיהיה שקט ויקרר טוב.

קראתי באיזה אתר תשבוחות על מאוררים של חברת be quit הגרמנית, יש אותם בארץ ?

פורסם

70-80 מעלות לכרטיס שלך זה אחלה טמפ' במאמץ..מאוורר בתחתית המארז יכניס יותר אבק מאשר יועיל לדעתי..

אם כבר רעש זה מה שמפריע לך אז תרכוש קירור יעודי לכרטיס מסך..הורדה של עוד 5 מעלות לא תעזור שכן המאוורר כבר מאזור ה40 אחוז רועש.

פורסם
  • מחבר

אני לא רוצה לפגוע באחריות של הכרטיס מסך ובנוסף ראיתי שקירורים של AC למשל עולים סביבות 300 ש"ח שזה סכום די מכובד

הכוונה לקירורים הגדולים שתכלס אני אפילו לא יודע אם הם שקטים

יש לי שאלה היפוטתית:

נגיד אני מחליט לעבור לקירור נוזל שהלופ שלו יכלול בלוק למעבד ובלוק לכרטיס מסך ורדיאטור ומשאבה שיוכל לאפשר לי לבצע OC למעבד ולכרטיס מסך

איפה אני אהייה מבחינת רעש ? האם המערכת תהייה מספיק שקטה בשביל לישון באותו חדר ??

פורסם

הפתרונות "הגדולים" :) של AC אכן עולים באזור הזה אבל הם מאוד מאוד שקטים וישאירו את הכרטיס מסך שלך בטמפ' מצחיקה..

והמעבר לקירור מים גם הוא לא תמיד שקט, זה מאוד תלוי ברכיבים שתבחר..

שכן יש רדיאטורים שבונים להתשמש במאווררים עם RPM נמוך מה שטוב במקרה שלך לשקט..אחרים עם RPM גבוה..

כמו כן אתה תזדקק ליותק מרדיאטור כפול בשביל לקרר את שני הרכיבים האלה..

כמו שאמרתי לך הטמפ' באמת שלא חורגות..אם הרעש מפריע לך אתה יכול להתקין מאוורר בתחתית..אבל ההשפעה על הכרטיס תהיה שולית..

מה שאומר שלא תשיג תמטרה שהכרטיס יוריד את הRPM שלו..

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

אחרי הרבה מחשבה החלטתי לוותר על מאורר בתחתית בעיקר בגלל העצה שלך

דרך אגב אתמול העלתי את תדר הליבה של ה- 6950 מ- 800 מגה הרץ ל- 840 מגה הרץ,

הרצתי 10 דקות furmark והטמפ' של הליבה התייצבה על 78 מעלות אבל הכרטיס מסך העלה את המאוררים ל- 82% שזה כ-3200 סל"ד

מה שגרם כמובן לרמת רעש מחרידה !

לכן אני עדיין חושב להכניס מאורר נוסף למארז אבל למקם אותו מקדימה

כך שיהיו לי בסה"כ במארז 2 מאוררים קידמיים להכנסת אויר קר ואחד אחורי להוצאת אויר חם.

יש לי תחושה שהמאוררים שבאו עם המארז של fractal לא נותנים זרימת אויר כל כך טובה מה שכן הם מאוד שקטים (מסתובבים בערך ב- 700 סל"ד)

אני חושב לקנות מאורר noctua NF-P12 PWM, ולכוון אותו דרך הביוס בערך ל- 800 סל"ד

http://ksp.co.il/?select=.1066..186..115..172.&list=1&sort=2&glist=1&uin=15104&txt_search=&buy=&minprice=0&maxprice=0

ראיתי שיש ל- noctua גם דגם נוסף של 120 מ"מ וגם הוא עם PWM אבל העיצוב שלו שונה, מה ההבדל ?

http://ksp.co.il/?select=.1066..186..115..172.&list=1&sort=2&glist=1&uin=14224&txt_search=&buy=&minprice=0&maxprice=0

פורסם

כמו שכבר ציינתי עוד מאוורר לא יועיל משמעותית בהורדת הטמפ' במיוחד לא המאווררים שאתה מתכנון עליהם.

כמו כן אני לא מכיר מאוורר שעובד בין 500-800 RPM שאפשר להגיד שהוא "דוחף" אוויר ;) עובדתית הם הרבה יותר חלשים והם מיועדים למחפשי השקט במיוחד.

אם לך זה לא קריטי לא חסר מאווררים (לדוגמת דגמי הGT או הSS של SCYTHE) שמציעים טווח של 1200-1600 RPM והינם שקטים לדעתי.

שדרוג של כלל המאווררים יועיל יותר מאשר הוספה של מאוורר "חזק" אחד.

פורסם
  • מחבר

אני אשקול החלפה של כלל המאוררים

חבל שלא עשיתי מספיק מחקר על הקירור של הכרטיס מסך לפני הקניה, אם הייתי יודע שהוא כזה מרעיש הייתי קונה כרטיס מסך אחר

דרך אגב נתקלתי בתופעה מעניינת שגם msi afterburner וגם amd overdrive לא נותנים לי להעלות תדר ליבה מעל 840 מגה הרץ

פורסם

לא חדש תריץ חיפוש קטן יש כמה דרכים "לעלות" את ההגבלה הזו. :xyxthumbs:

פורסם

דרך אגב, אתה יכול להוריד את מהירות סיבוב המאווררים בכרטיס המסך ולהשיג תוצאה שקטה יותר בעלות חום זניחה. כדאי לשחק עם זה ולהשיג

את דרך המלך.

אגב, הרעש הזה יורגש רק בתוכנות שמאמצות את כרטיס המסך. בגיימינג צפה לפחות רעש.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים