עבור לתוכן

בבקשה, עזרה בבניית מפרט מחשב גיימינג ב8K

Featured Replies

פורסם

שלום רב לכולם שמי אבי ואני בן 26 מהמרכז. קודם כל אני חדש בפורום נכנסתי להמון נושאים בפורום קראתי הרבה ואני רואה שיש כאן המון מקצוענים בתחום ואני שמח שהגעתי למקום הנכון

:yelclap:

ובכן, אני עובד עם לפטופ סטודנט ב4 שנים האחרונות , לא קניתי PC כבר קרוב לעשור, החלטתי להתפנק במחשב גיימרים בתקציב של 8000 ש"ח (לא כולל מסך וציוד היקפי).

נקודות חשובות:

קראתי המון ואני מעדיף מעבד IVY BRIDGE במחשב, אני תמיד מעדיף לקנות חומרה חדשה.

חובה SSD שעליו אתקין מערכת הפעלה + תוכנות חשובות ומשחק.

לגבי כרטיס מסך, כאן אני לא מבין הרבה, המליצו לי עלGTX 580 ו 680 כל אחד טוען שהאחר טוב יותר לגיימינג. חשוב שבעתיד הרחוק אני אעשה OC למחשב כדי להימנע משדרוג עתידי. המחשב צריך להריץ משחקים על הגדרות הכי גבוהות בצורה חלקה לגמרי, מבחינתי שהמשחק עובד רק 95 אחוז חלק אני מאבד את כל חוויית המשחק והתחרותיות במשחק נהרסת עוד יותר.

1. מה התקציב המקסימאלי? 8000

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל את מלואו

ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? כמה מאות שקלים אם הם יגרמו להבדל משמעותי בביצועים

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים כבד

ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:

-אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. דיאבלו 3 באטלפילד 3 והמון משחקים כבדים בעתיד שירוצו על ULTRA HIGH בהגדרות

-מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). מסך DELL 23 או 24 אינצ'

-לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות ULTRA

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 5

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? כן, נגיד בינוני, אך רק בעתיד (שנה וחצי פלוס כשהמחשב יזדקן)

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. לא, להפך אשמח לקבל חנויות מומלצות אני גר בפ"ת

9. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה). כמובן שיהיו את כל החיבורים הכי חדשים ואיכותיים

10. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד? אני בונה על OC בעתיד הרחוק

לסיום,

אני מודה לכולם אני יודע שהגעתי למקום הנכון !

פורסם

זה יהיה כיוון טוב:

Intel Ivy Bridge Core i5 3570K Socket 1155 8MB 3.4Ghz Tray, יחידות 1

מאוור Cooler Master Hyper 212 Evo RR-212E-16PK, יחידות 1

MSI Z68A-G45 Gen3 Z68 Chipset HDMI DVI VGA, יחידות 1

Transcend 8GB Kit (4GBx2) DDR3 1333Mhz Core I3 I5 I7, יחידות 1

Hitachi DeskStar 7K1000.D 1TB HDS721010DLE630 7200RPM 32MB Sata3, יחידות 1

Crucial SSD M4 Sata3 128GB CT0128M4SSD2 415/175 IOPS 40000, יחידות 1

צורב LG GH22 SATA x 22 (OEM) Black, יחידות 1

Cooler Master Haf 922 Mid Tower, יחידות 1

Antec HCG 750W 80Plus Bronze, יחידות 1

SAPPHIRE HD 7850 2GB GDDR5 256Bit Dual Fan, יחידות 2

הרכבת מחשב כולל בדיקות

סה"כ מחיר כ:₪7500

אין טעם של ממש לעלות מעל, מערכת שנותנת ביצועים גבוהים מאד בכל משחק שתרצה. מעל לזה אפשר לעלות עוד בנפח אכסון. עליה מעלה בכוח גראפי תהיה מאד לא משתלמת. מבוסס על מעבד IVY BRIDGE עדכני + קירור שיאפשר OC וספק שגדול על המערכת הזו במידה או שתיים לטובת אורך חיים גדול.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה לך על התגובה המפרט שהצעת נראה מצויין, לגבי 2 הכרטיסי מסך שהצעת, לא עדיף אחד חזק בדמות 680 או 580 GTX? מה ההבדל בין אחד חזק למערך של 2 כרטיסי מסך שהצעת?

שוב תודה חבר

פורסם

התשובה לשאלה שלך מצריכה דיון שלם וכבר נידונה רבות בפורום. יש יתרונות ויש חסרונות. מה שכן, זוג 7850 חזק מGTX580 בודד. לגבי GTX580 הוא בדרך כלל לא רעיון מוצלח בלאו הכי, ונכון להיום הוא גם לא אופציה רלבנטית במיוחד.

אל תבין לא נכון, במחיר של כ1300 ש"ח שזה בערך המחיר המינימלי בו תשיג היום GTX570, הוא מציאה, אבל כאמור הGTX680 הוא עדכני וחזק יותר ובכל מקרה כאמור זוג 7850 חזקים יותר.

פורסם
  • מחבר

התשובה לשאלה שלך מצריכה דיון שלם וכבר נידונה רבות בפורום. יש יתרונות ויש חסרונות. מה שכן, זוג 7850 חזק מGTX580 בודד. לגבי GTX580 הוא בדרך כלל לא רעיון מוצלח בלאו הכי, ונכון להיום הוא גם לא אופציה רלבנטית במיוחד.

אל תבין לא נכון, במחיר של כ1300 ש"ח שזה בערך המחיר המינימלי בו תשיג היום GTX570, הוא מציאה, אבל כאמור הGTX680 הוא עדכני וחזק יותר ובכל מקרה כאמור זוג 7850 חזקים יותר.

אני יודע חבר, אבל אני מעדיף שיהיה לי את האופציה להוסיף עוד כרטיס מסך חזק ל 680 מאשר להשאר עם 2 כרטיסים של 7850 ובכל מקרה אין לי כוח להתעסק עם דרייברים למערך קרוספייר...

אני מעדיף לקנות כרטיס מסך אחד חזק, למיטב ידיעתי הGTX680 הוא האופציה הטובה ביותר, יש אלטרנטיבות אחרות שאתם מכירים?

תודה

פורסם

זה יהיה כיוון טוב:

...

SAPPHIRE HD 7850 2GB GDDR5 256Bit Dual Fan, יחידות 2

...

אפשר להבין בבקשה למה אתה ממליץ לו לקחת מערך CF כשהוא מצהיר שיהיה לו מסך אחד של 23/24 אינטש?

הוא לא מחבר מערך של 3 מסכים לגיימינג, הוא לא עורך גרפי ולא מעצב תלת מימד במקצועו (למיטב הבנתי).

כרטיס מסך אחד עדיף במקרה הזה בכל מקרה - הן מבחינת המחיר והן מבחינת הביצועים - וכתוצאה מכך ביחס עלות/תועלת במיוחד.

וזה עוד בלי להתחשב בעלויות הנוספות של ספק הכוח היקר יותר ועלויות מצטברות לא מבוטלות של צריכת חשמל.

לפותח השרשור, כבר אמרתי לך בפורום אחר:

התקציב פשוט בשמיים. צריך "לחפש" איך לנצל את כולו - כראיה - קיבלת הצעה שהיא אוברקיל במלוא מובן המילה ועדיין נותר לך כסף מהתקציב. פשוט חבל על הכסף שלך.

פורסם
  • מחבר

אכן אני אשתמש במסך אחד. במקרה כזה על איזה כ.מסך בודד מומלץ?

כשניסיתי לבחור מפרט הגעתי בקלות ל8000 לאחר בחירת חומרה איכותית ושל פירמות מוכרות יכול להיות ששם הבזבוז המיותר.

פורסם

Radeon HD7850 או Geforce GTX570 צריכים להיות די והותר לגיימינג על מסך יחיד ברזולוציית FHD.

פורסם
  • מחבר

Radeon HD7850 או Geforce GTX570 צריכים להיות די והותר לגיימינג על מסך יחיד ברזולוציית FHD.

אני מכיר את עצמי ושאני קונה מחשב זה פעם בעשור ואני קונה את הרכיבים הכי טובים גם אם זה יותר מדיי. אני מוכן להשקיע 8000 לא בטפשות ולא בעקשנות אלא על חומרה חדשה וטובה.

אני אשחק במשחקים הכי כבדים בהגדרות הכי גבוהות בעתיד (GTA V ועוד שיצאו בהמשך) ואני לא רואה סיבה לקנות כרטיס מסך פחות מ 680 או 79XX החדשים. או אולי גם מערך CF או SLI אבל אני נגד מערכים כאלה, בחיים לא התנסיתי בהם ואני לא מבין בהם, למיטב ידיעתי הם שימושיים בעיקר לחיבור ריבוי מסכים למחשב מה שלא קורה אצלי(מסך אחד בלבד). בכל מקרה אני לא רוצה להתעסק עם דרייברים ופרופילים, את הזמן הפנוי שלי אני ארצה לבזבז על גיימינג ולא על דרייברים וכדומה, אני בכל זאת עובד ולומד 24\7 ....

תודה לכל העוזרים

אשמח להמלצה סופית על לוח אםX כרטיס מסךX מעבד כי השאר זה דיי בחירה חופשית ולא כל כך קשה. אני אבקש שהשלושה יתחברו טוב ביחד עם אפשרות של OC בעתיד. ים תודות

פורסם

amitbl ההמלצה לCF - שהוא אכן OVERKILL מגיעה מ2 סיבות:

1. מערך כזה יותר חזק מGTX680. פותח הת'רד ציין שהוא רוצה ביצועים גבוהים ומעוניין להוציא את המירב מהתקציב.

2. בעוד שמערך כזה הוא מיותר, הוא עולה כמו GTX680 בודד וגם צריכת החשמל שלא לא נוראית, שוב לא מדובר בצריכת חשמל של זוג 7970 או בעלות של זוג 7970 עצמם.

3. נכון שזה לא מקסימום עלות תועלת (וGTX680 לא טוב יותר מהבחינה הזו) אבל ישנם כבר היום משחקים שהפרש הביצועים בהם בין ריצה על כרטיס אחד לבין מערך היא מורגשת בהחלט. ההכללה שזה רלבנטי רק לרזולוציות שרואים בשימוש בEYEFINITY היא לא נכונה. כלל אצבע חשוב, לכל כרטיס תוכל למצוא משחק שיהיה כבד דיו על מנת שהוא יביא לFPS נמוך - בהגדרות מסוימות. מאחר ופותח הת'רד גם מעוניין באריכות ימים לכל הסיפור, הOVERKILL המסוים הזה, שוב זה לא זוג 7970, שהוא גם משתלם למדי ממש לא יוצא טיפשי כמו שאתה מתאר את זה.

radaevia - קניה של GTX680 מתוך הנחה שתוסיף עוד אחד בהמשך היא טיפשית ממספר סיבות:

1. לכרטיסי HIGHEND שכאלו יש מחזור חיים קצר למדי בד"כ.

2. סביר שהGTX670 יציע ביצועים קרובים למדי בעלות פחותה מהותית.

3. זוג GTX680 מצריך היערכות של ספק חזק יותר דגש גדול יותר על אוורור.

מעבר לזה, לא צריך "לחפש" איך לנצל את התקציב, להוציא כסף זה קל מאד. המפרט שאני הרכבתי, מוציא מערכת חזקה מאד בעלות סבירה למדי.

פורסם

תראה גבר,

כרגע ובשנתיים הקרובות (סביר להניח) 570 יריץ לך מה שאתה רוצה ברמה ההכי גבוהה. הוא הכי משתלם לך כרגע בתור כרטיס בודד.

במקום להוציא איזה 2800 ש"ח עכשיו, תוציא 1300. בעוד שנתיים או אפילו שנה, יהיו לך כרטיסים יותר חזקים מה680.. כבר בקרוב צריך לצאת 690.. שאם אני לא טועה כפול ליבה.. משהו מטורף.. וגם הוא בעוד שנתיים יעלה הרבה פחות..

אז שמור את ההפרש (1500 ש"ח) ובעתיד תקנה משהו הרבה יותר שווה בהרבה יותר זול.

פורסם

GTX570 במחיר בו הוא זמין עכשיו זה אכן אטרקטיבי, אבל האם זה הכי משתלם? סביר שדווקא לא. GTX570 עולה כמו 7850 וצריכת החשמל שלו גבוהה יותר. עם עדכוני דרייברים יש גם סיכוי שדווקא יפתח פער לטובת ה7850. וזה מעבר לעובדה שצריכת החשמל שלו נמוכה יותר, ולא בפסיק וחצי.

שווה באמת לפותח הת'רד לשקול האם להשקיע את מלוא התקציב בנקודה בודדת, או לעשות שדרוגים מסוימים בהמשך.

פורסם
  • מחבר

חייב לציין שאני קורא כל מילה ומילה שלכם ואני לומד יותר ויותר.

רק תמוהה לי העובדה שכרטיסי ה680 נחטפים מהמדפים וכמעט אין אותם במלאי לפי הבירורים שלי ואנשים עדיין ממליצים על מערך כרטיסים או כרטיס בודד אחר, רק לא 680, אני בטוח שהשיקול כאן הוא ה2800 ש"ח שהכרטיס עולה אבל עדיין, התקציב שלי בהתאם, פשוט מוזר לי העניין ואני בטוח שאתם עושים הכל לטובתי ואני מעריך את זה מאוד.

קראתי המון באינטרנט על GTX 680 VS 7850 CF והדעות הם לכאן ולכאן מדברים על ממש זהות ב FPS ביניהם ובמקרה כזה עדיף כרטיס אחד. שלא נדבר על הסתברות כפולה שכרטיס מסך ילך לעולמו.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים