עבור לתוכן

התייעצות אחרונה בנוגע למפרט גיימינג ב5K

Featured Replies

פורסם

אחרי הנושא הקודם שפתחתי ובו הרכיבו לי פה מפרט, הייתה התלבטות יחידה בקשר למעבדי Ivy Bridge, עכשיו אני רואה שבTMS כבר פורסמו המחירים שלהם כך שהגיע הזמן לפתוח את הנושא הזה ולסוגר את המפרט :-)

ההתלבטות שלי היא אם להישאר עם המעבד Sandy Bridge שיש לי במפרט או להחליף לIvy Bridge.

עוד דבר, הייתה לי התלבטות לגבי הלוח אם בדיון הקודם בגלל שהנוכחי לא תומך באפשרות ל2 כרטיסי מסך, ואני לא יודע כמה הדבר טוב לשידרוג עתידי, לכן אני שואל שוב, אם לא שווה לי להשקיע עוד כסף ולשדרג את הלוח אם בשביל שדרוג עתידי שלא יכלול כבר דברים רצינים מלבד כרטיס מסך ואולי זכרונות.

והשאלה האחרונה.... הכרטיס שמוצע לי במפרט הוא HD 7850 2GB OC, עכשיו אני מתלבט אם כדאי לי להחליף אותו לHD7870 2GB OC או HD7950 3GB OC.

ההפרש בסכום הוא גדול (650-600 ש"ח בערך) אבל השאלה אם אני אוכל באמת להנות מהמחשב כמו שצריך בשנה וחצי הבאות עם ה7850.

הדיון הקודם:

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=530257.0

המפרט:

מעבד:

Intel Quad Core I5 2500 Quad Core 3.3GHZ 1155 6MB Tray

כמות: 1 - מחיר: ₪911

קירור למעבד:

ZALMAN CNPS5X SI EDITION - בקניית מחשב חדש בלבד

כמות: 1 - מחיר: ₪137

לוח אם:

Gigabyte GA-H67MA-USB3-B3

כמות: 1 - מחיר: ₪451

מארז:

SilverStone Precision Black X2 120MM V2 + USB 3.0 + Silverstone Strider 500W- ברכישת מחשב חדש בלבד

כמות: 1 - מחיר: ₪540

זיכרון:

Micron Rendition 4GB DDR3 -1333

כמות: 2 - מחיר: ₪103

קשיח למחשב שולחני:

Hitachi Deskstar 7K1000, 500G, 3.5", SATA 2

כמות: 1 - מחיר: ₪425

כרטיס מסך:

Sapphire 7850 2GB GDDR5 DP OC Version Retail - בקניית מחשב חדש בלבד

כמות: 1 - מחיר: ₪1305

כונן אופטי:

LG DVD-RW x22 Dual Layer SATA Black

כמות: 1 - מחיר: ₪93

מסך:

DELL ULTRASHARP LED 23" U2312HM

כמות: 1 - מחיר: ₪950

הרכבה:

הרכבת מערכת מחשב כולל בדיקות מלאות וחיווט ברמה גבוהה לחברי הפורומים חינם או בהזמנה מעל 3500 ש"ח

כמות: 1 - מחיר: ₪0

סה"כ: ₪5018

.

המחירים הינם כוללים מע"מ והם לתשלום בכ.אשראי עד 12 תשלומים שווים.

תשלום מזומן (צ'ק מזומן, כסף שטרות, העברה בנקאית) מקנה 2% הנחה

מחיר אחרי הנחת מזומן הינו: 4918 ₪

http://www.tms.co.il/preview/spec/uwphjczs

פורסם

אם אתה לא הולך לבצע OC אז הייתי מציע לבנות מפרט על IVY BRIGE.

כמו כן אם אתה רוכש מ-TMS יש להם עכשיו מחיר מעולה על GTX570 בקניית מחשב חדש.

פורסם
  • מחבר

GTX570 חלש משתי הכרטיסים שהצעתי(HD7870(לא מורגש כל כך) ׁוHD7950(ההבדל פה הוא יותר רציני)) אבל זול מהם משמעותית השאלה פה היא אם כדאי להשקיע את ההפרש כסף הזה.

עכשיו בקשר למעבד אין לי תכנון לOC אבל השאלה עם הIvy Bridge יתן אותם ביצועיים ואפילו טובים יותר מאשר הSandy Bridge ואם כן איזה דגם מקביל למעבד שציינתי במפרט למעלה.

פורסם

ה-7850 שווה בערך ל-GTX570 אבל עלול להיות חזק ממנו כשדרייברים חדשים ייצאו. הוא גם חדש ממנו וחסכוני משמעותית.

פורסם
  • מחבר

ה-7850 שווה בערך ל-GTX570 אבל עלול להיות חזק ממנו כשדרייברים חדשים ייצאו. הוא גם חדש ממנו וחסכוני משמעותית.

גיל 2 שאלות יש לי בשבילך בהנחה והחלטתי כבר להשקיע את הסכום של ה7850 לא כדאי כבר לקנות את ה7950 הוא עולה 60 ש"ח יותר ונראה לי שייתן תוצאה טובה יותר.

עוד דבר, היית ממליץ לי לחכות לIvy Bridge או כבר מחר לקנות את המחשב עם הSandy Bridge

פורסם

60 ש"ח יותר? נראה לי אתה מתבלבל. ההבדל במחיר גבוה מההבדל בביצועים ולכן לא משתלם. בכלל, ה-7850 מספיק חזק להיום.

את הכסף תשמור לשדרוגים בעתיד.

ה-ivy bridge מושקים היום, בוא נחכה למבחני ביצועים.

פורסם
  • מחבר

60 ש"ח יותר? נראה לי אתה מתבלבל. ההבדל במחיר גבוה מההבדל בביצועים ולכן לא משתלם. בכלל, ה-7850 מספיק חזק להיום.

את הכסף תשמור לשדרוגים בעתיד.

ה-ivy bridge מושקים היום, בוא נחכה למבחני ביצועים.

טעות שלי הוא עולה 60 ש"ח יותר מה-7870 אבל אם אתה חושב שכדאי ללכת על ה7850 ולשמור את הכסף לעתיד לרכישת כרטיס חדש נראה לי האופציה הזאת היא הטובה ביותר.

עכשיו בקשר למעבד, נחכה לערב(שעות הבוקר המוקדמות) למבחני הביצועים ואני אגיב בנושא בצייפה לתשובה סופית שתאפשר לי ליהיות סגור על מפרט לרכישה.

פורסם

בלי OC ובהנתן שמעבדי IVY BRIDGE עולים רק קצת יותר (אם בכלל) ממעבדי SANDY BRIDGE, אין כאן בכלל שאלה, IVY BRIDGE עדיף.

אני מחזק את ההמלצה לגבי ה7850, כרטיס משתלם מאד: לא יקר במיוחד, חזק ועם צריכת חשמל צנועה.

פורסם
  • מחבר

בלי OC ובהנתן שמעבדי IVY BRIDGE עולים רק קצת יותר (אם בכלל) ממעבדי SANDY BRIDGE, אין כאן בכלל שאלה, IVY BRIDGE עדיף.

אני מחזק את ההמלצה לגבי ה7850, כרטיס משתלם מאד: לא יקר במיוחד, חזק ועם צריכת חשמל צנועה.

אוקיי הבנתי... בהנחה שאני אקנה מעבד מסדרת Ivy Bridge , המעבד הבא

Intel Ivy Bridge Core i5 3550 Socket 1155 6MB 3.3Ghz Tray

הוא המקביל למעבד הבא מסדרת Sandy Bridge?

IntelQuad Core I5 2500 Quad Core 3.3GHZ 1155 6MB Tray

ועוד דבר, יש ברשותי כונן קשיח של WD מהסדרה הירוקה בנפח של1TB, אם אני מוריד את הכנן קשיח שיש לי במפרט וקונה כונן SSD מקום שישמש לי ככונן למערכת הפעלה, איזה כונן מומלץ עד טווח מחיר של 550 ש"חבערך

פורסם

ב550 ש"ח אתה נשאר בSSDים בנפח של כ60GB, אם כבר SSD בהתחשב בשימושיך כדאי להגדיל את התקציב כדי שתוכל לכלול SSD בנפח 120GB פשוט בגלל שעל 60GB לא תוכל להתקין גם את משחקים מפאת חוסר במקום.

פורסם
  • מחבר

ב550 ש"ח אתה נשאר בSSDים בנפח של כ60GB, אם כבר SSD בהתחשב בשימושיך כדאי להגדיל את התקציב כדי שתוכל לכלול SSD בנפח 120GB פשוט בגלל שעל 60GB לא תוכל להתקין גם את משחקים מפאת חוסר במקום.

איך הכונן הזה ?

Crucial 128G SSD Marvell M4

ואם אתה יכול לענות לי גם על השאלה לגבי המעבד

פורסם

SSD טוב. וכן המעבד הוא המקביל לו.

פורסם
  • מחבר

SSD טוב. וכן המעבד הוא המקביל לו.

הבנתי, תודה

זה המפרט הסופי, חושבים שצריך איזה שינוי אחרון או שהוא יעשה את העבודה.

(מצורף לו בנוסף כונן קשיח של WD בנפח של 1TB)

מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il .

מעבד:

Intel Ivy Bridge Core i5 3550 Socket 1155 6MB 3.3Ghz Tray

כמות: 1 - מחיר: ₪943

קירור למעבד:

ZALMAN CNPS5X SI EDITION - בקניית מחשב חדש בלבד

כמות: 1 - מחיר: ₪137

לוח אם:

Gigabyte GA-H67MA-USB3-B3

כמות: 1 - מחיר: ₪451

מארז:

SilverStone Precision Black X2 120MM V2 + USB 3.0 + Silverstone Strider 500W- ברכישת מחשב חדש בלבד

כמות: 1 - מחיר: ₪540

זיכרון:

Crucial 4GB DDR3 -1333

כמות: 3 - מחיר: ₪108

קשיח למחשב שולחני:

Crucial 128G SSD Marvell M4

כמות: 1 - מחיר: ₪953

כרטיס מסך:

Sapphire 7850 2GB GDDR5 DP OC Version Retail - בקניית מחשב חדש בלבד

כמות: 1 - מחיר: ₪1305

כונן אופטי:

LG DVD-RW x22 Dual Layer Sata Black

כמות: 1 - מחיר: ₪93

מסך:

DELL ULTRASHARP LED 23" U2312HM

כמות: 1 - מחיר: ₪950

הרכבה:

הרכבת מערכת מחשב כולל בדיקות מלאות וחיווט ברמה גבוהה לחברי הפורומים חינם או בהזמנה מעל 3500 ש"ח

כמות: 1 - מחיר: ₪0

סה"כ: ₪5696

.

המחירים הינם כוללים מע"מ והם לתשלום בכ.אשראי עד 12 תשלומים שווים.

תשלום מזומן (צ'ק מזומן, כסף שטרות, העברה בנקאית) מקנה 2% הנחה

מחיר אחרי הנחת מזומן הינו: 5583 ₪

http://www.tms.co.il/preview/spec/qd7cfgkw

פורסם
  • מחבר

למה שלושה סטיקים של זיכרון?

טעות בהקלדה בבנית המפרט, 2 סטיקים של 4GB חוץ מזה איך המפרט?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים