עבור לתוכן

שלום לכל חובבי הארדואינו!

Featured Replies

פורסם

לפני כמה זמן הביאו לכאן קישור לכתבה על ארדואינו ב-ynet. ובכן, זו היתה הכתבה שלי, ואני שמח לראות שאני לא היחיד שמתלהב מהלוח הכחול והמרתק הזה! :)

אמנם אינני מומחה לאלקטרוניקה או למיקרו-בקרים, אבל אשמח לחלוק ממעט הידע שלי וכמובן ללמוד מכם. מעבר לפורום, אתם מוזמנים גם לבלוג "הבייט הלבן" שלי שעוסק בתוכנה, חומרה והרבה ארדואינו: http://www.idogendel.com/whitebyte

להתראות,

עידו

פורסם

אתה מוזמן לכתוב גם פו מדריכים לטובת הכלל :yelclap:

פורסם
  • מחבר

בוודאי, גם מדריכים!

שאלה כללית: מישהו יודע למה פורום ארדואינו מופיע תחת קטגוריית אוברקלוקינג/מודינג? הרי ארדואינו הוא לא זה ולא זה...

פורסם

הוא נולד מתוך פורום אלקטרוניקה שנמצא תחת אוברקלוקינג ומודינג.

משום מה קצת מרגיז אותי איך שהארדואינו סוחף אחריו אנשים שלא מבינים כלום באלקטרוניקה ולא מוכנים לנסות לקרוא וללמוד לבד, ומניחים שהכול זה סוג של לגו פשוט.

בכל מקרה, לדעתי כדאי לרשום כתבה לגבי מה זה בכלל ארדואינו ומאיזה חומרה הוא מורכב, וכמובן לציין את ההבדל בין לוח פיתוח (קרי - ארדואינו) והמיקרו בקר.

חשוב להדגיש שהמטרה של האדואינו או כל לוח פיתוח אחר הוא, מן ההגיון, פיתוח. לאחר פיתוח פרוייקט הדבר החכם לעשות זה לקנות את הבקר בנפרד ולצרוב עליו את התוכנה שפותחה ונבדקה על גבי הארדואינו.

אחרי הכל, הבקר בנפרד עולה כ3.5-4$ והארדואינו עולה 30$, זה מאוד טיפשי לקנות ארדואינו חדש בשביל כל פרוייקט.

פורסם
  • מחבר

Mike - תודה על ההסבר (לא שעכשיו הקטגוריה הגיונית, אבל לפחות אני מבין מאיפה זה בא :) ).

לטעמי, אתה מסתכל על עניין החובבות מהכיוון הלא נכון. זאת אומרת, אני מסכים שמי שלא מוכן לקרוא וללמוד לבד אין לו מה לחפש בתחום הזה (וגם ברוב התחומים האחרים, למען האמת), אבל הארדואינו פשוט נולד לאנשים שאין להם רקע משמעותי באלקטרוניקה. דווקא העובדה שאפשר לשחק איתו כמו לגו הופכת אותו לנגיש לאנשים כאלה, ועם הזמן, כשהם ינסו לבצע דברים משוכללים יותר או יתקלו בבעיות, הם יתחילו לרדת לפרטים וללמוד מתוך סקרנות אמיתית וצורך לדעת. אפרופו, כמו שציינתי, גם אני לא מבין מי-יודע-מה באלקטרוניקה: הרקע שלי הוא בעיקר בתכנות.

זה היה חצי נס, להצליח להכניס כתבה ל-ynet על נושא כזה. בינתיים אני מפחד אפילו להעלות את הרעיון של כתבה שניה ;)

לגבי הצריבה - נכון, רק אזכיר שאם מחפשים טוב, כבר אפשר למצוא תואם-ארדואינו שלם באיכות טובה בחמישה-עשר דולר ומטה...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים