עבור לתוכן

פנסוניק GH2 או סוני NEX-7?

Featured Replies

פורסם

שלום לכם,

החלטתי לממש את הביטוי "נזם זהב באף חזיר" ואני שוקל לקנות אחת משתיים: פנסוניק GH2 או סוני NEX-7.

המצלמה תשמש לצילום "רגיל" משפחה, טיולים, נוף... ואני מקווה להתחיל לעסוק קצת יותר בצילום כתחביב.

בפועל המצלמה תשמש גם לתמונות וגם לוידאו. ביחסים שווים. אין לי כח לשתי מצלמות (וידאו וסטילס).

חשובה לי גם הניידות של המצלמה - כמה שיותר קטנה וקלה.

ממה שראיתי סוני קלה וקטנה יותר עם איכות תמונות עדיפה.

לפנסוניק וידאו איכותי יותר ומחיר זול יותר.

רוב הבלוגרים שקראתי, סיפרו בהתלהבות שהם כבר הזמינו את NEX-7 לעצמם. מצד שני ראתי כאן: [updated!] NEX-7 vs. GH2 side-by-side video comparison Part 1 (FullHD 1080p25 version) on Vimeo ואיכות הוידאו של פנסוניק ניראת עדיפה.

המלצות תתקבלנה בברכה.

פורסם

אני לא מבין גדול בסטילס, אבל לפני הקליפ שצירפת, האיכות וידיאו של NEX-7 ממש לא משהו. זה נראה כמו הגדרות של קידוד, אז אולי אפשר לשנות את זה, או שזה סודר בעידכון קשוחה, אבל אם וידאו חשוב לך, הייתי יורד מהסוני.

פורסם

שתי המצלמות שונות בתכלית.

א. מבחינת הגודל, הסוני יותר קטנה וקומפקטית.

ב. מבחינת היעוד, הסוני מפיקה ווידאו לא רע, אבל זאת לא המטרה העיקרית שלה. יש לה סנסור יותר גדול(APS-C) לעומת ה-M4/3 של הפנסוניק(גם אם ב-GH2 הוא מוגדל בשביל לספק יותר מגה פיקסלים באספקטים שונים) ואיכות הסטילס שלה עדיפה.

ג. אם הכוונה שלך היא להשתמש ב-Viewfinder, לסוני יש אחד עדיף בהרבה.

מצד שני, הפנסוניק הרבה יותר זולה, ובהחלט מפיקה ווידאו יותר טוב.

בנוסף, אם הכוונה היא לעסוק בצילום יותר רציני, מגוון העדשות שיש כיום לסוני לוקה בחסר. מגוון העדשות שיש ל-M4/3 גדול בהרבה(מפנסוניק ואולימפוס).

אגב, אם כבר מנסים להשוות בין המערכות, המצלמה ה"מקבילה" ל-NEX-7 מעולם ה-M4/3 היא האולימפוס E-M5.

(שאיכות הווידאו שלה נמוכה משל הסוני)

אישית, כשבחרתי בין המערכות לפני מספר חודשים בסופו של דבר קניתי מצלמה של אולימפוס, אבל ווידאו לא כולכך מענין אותי

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים