עבור לתוכן

קירור מים, מה הוא לופ פרללי? ובמה הוא נבדל מסיריאלי?

Featured Replies

פורסם

שלום, כחלק מההתעניינות של בקירור מים אני קורא המון מידע באינטרנט ובחנויות ונתקלתי מס' פעמים במושג "לופ פרללי" ולפני מספר ימים הסתכלתי על ה-Apogee HD של סוויפטק וראיתי בהסברים שאפשר לעשות איתו "לופ פרללי וסיריאלי משולבים" עם דיאגרמה ותמונה.

בדיאגרמה מוצג סדר החלקים שהשוני בין הסיריאלי לפרללי הוא שבפרללי המים מהמשאבה מתפצלים ל-3 יציאות (לבלוק יש כניסה אחת ו-3 יציאות שהבחיה היא עצמית באיזו יציאה להשתמש) ול-3 חלקים שונים ומתחברים ל-3 כניסות ברדיאטור (יש רדיאטור עם 3 כניסות?!)

והשאלה פשוטה: מה הוא בדיוק לופ פרללי ומה יתרונותיו, חסרונותיו ודרך יישומו.

http://www.performance-pcs.com/catalog/index.php?main_page=product_info&cPath=59_971_498_493&products_id=32578 גללו למטה לתמונה והדיאגרמות

פורסם

בגדול אין קביעה חד משמעית שכן הכל תלוי באופי המערכת והרכיבים..מה שאתה רואה בתיאור בלינק זה בצד ימין לופ סיראלי סטנדרטי, ובצידו השמאלי לופ סיראלי+פרללי...את זה אתה יכול לעשות עם הרכיבים של SWIFTECH ששחררו רדיאטור עם 2 כניסות ו-2 יציאות אז הם מציינים את היכולות, כנ"ל לגבי הבלוק.

אני אסביר על הלופים עצמם ואז אפרט קצת:

לופ סיראלי משמעותו שהזרימה במערכת משורשרת כמו רכבת, רכיב לרכיב בלוק לבלוק.

לופ פרללי משמעותו שהזרימה במערכת הינה במקביל ועוברת בו זמנית בכמה בלוקים ביחד (באותו הזמן).

החסרון העיקרי של לופ סיראלי היא העובדה שהחום שצברו המים עובר מבלוק לבלוק עד שהוא מגיע חזרה לרדיאטור.

החסרון העיקרי של לופ מקבילי זה הצורך במשאבה עם זרימה גבוה או לחץ ראש גבוה.

כמו שציינתי כבר אין אחד טוב יותר, שכן הכל תלוי במאפייני המערכת, שזה איזה בלוקים ומה אתה מקרר, משאבה וכו.

:xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

אני הולך להשתמש ב-Apogee HD עם 3930K וGTX 680 עם בלוק של EK וזהו.

תהיה לי משאבת D5 וריאטור מרובע ואולי גם רדיאטור כפול (תלוי איפה אמקם את המשאבה) שאני מתכנן לדחוס במארז TJ-07 צבוע בשחור (שאגב, אם אפשר לומר לי כמה עולה צביעה פנימית באבקה למארז בחו"ל)

לרדיאטור כנראה אשתמש ב-SR1 או GTX של HW labs תלוי במאווררים שאשיג, ככה שאין להם שלוש כניסות או משהוא דומה.

סתם עניין אותי לדעת על לופ פרללי. האם נראה לך שבמקרה שלי לופ שכזה יתאים? אם כן, מה זה ידרוש?

פורסם

שוב זה נתון לשיקולים שלך..אם אתה הולך לקרר רק אתה מעבד והכרטיס מסך אז אין בעיהה, תחבר אותו בסיריאל וזהו..

אתה לא זקוק ליותר מזה.. :xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

תלוי איזה לוח אבחר, אם אתם מכירים לוח x79 שזמין לו בלוק מים חוץ מה-R4E אשמח להצעות.

אני גם אקנה זכרונות עם תאימות לבלוק (דומיניטור רגילים) אבל בגלל שצריך בלוק לכל בנק זיכרון כנראה שאוותר על זה בינתיים...

מי יודע אם אוסיף כרטיס ללופ. הכל תלוי ב-₪

פורסם

יש בלוקים גם ללוח הX79 של GIGABYTE הUD7 ולאסוס P9X79...

וקירור למים לזיכרונות זה מיותר לחלוטין..

פורסם
  • מחבר

אני יודע שקירור הזכרונות מיותר, אבל זה כיף ;D בכ"מ כרגע אני לא מתכנן לקרר אותם אלא רק יוצר בסיס (הדומינטור כידוע, מעולים לקירור מים)

אני לא מת על GA וה-UD7 נראה די נורא (כתום :-X לא תואם את הצבע הכללי של הבניהה המתוכננת שהוא כחול) וגם הוא לא מתאים למארז (XL-ATX)

אבל יש בלוק רק ל-P9X79? אין לגרסאות המתקדמות יותר או שזה אותו בלוק? מאיזו חברה?

בכל מקרה, כאשר אשיג את כל הכסף (והזמן..) ואנעל (מלשון לנעול) על החלקים הרצויים ועל תצורת הלופ אז כמובן אתעד את הבנייה ב-"יומני פרוייקטים". מקווה שזה יקרה בחודשיים שלושה הקרובים. ;)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים