עבור לתוכן

מפרט למחשב ב6000 (+500) עד טיפת השקל האחרונה (פתור)

Featured Replies

פורסם

1. מה התקציב המקסימאלי? 6000 ש"ח

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל את כולו

ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים במקסימום ביצועים

ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:

-אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. המשחקים החדשים בכל תקופת זמן

-מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 24 אינץ' 1920x1080

-לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות ultra

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. אין צורך

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? אין צורך לכלול מסך, ואם זה חוסך כסף שאפשר להשקיע במקומות אחרים אז אני לא חייב טרה בייט שלם לאחסון

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 3

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? בעתיד, כן, במקסימום האפשרי.

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? אין צורך במ.ע., הרכבה בחנות זורם

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. ממש לא.

9. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה). Don't hold back, אני כל החיים הייתי צריך לסבול מחשבים בינוניים, עכשיו שאני מקבל את המשכורת הרצינית הראשונה שלי אני רוצה ללכת עד הסוף. שמתי לב בחלק מהמפרטים המוצעים בפורום לא מצויין ssd, אני כן מעוניין באחד כדי לשפר זמני טעינה. בנוסף אם לקנות את הgtx680 בחו"ל יחסוך 700 שקל שיכולים להיות מנוצלים על רכיב אחר, באיזו דרך הייתם ממליצים להזמין את הכרטיס? אם ה700 לא יהיו מנוצלים על כלום, אין טעם. אני מעוניין לקנות את המחשב הכי טוב למשחקים שאפשר בתקציב. אני לא מבין בoc אבל אני אלך ואקרא מדריכים בעתיד כדי להמהיר 2500k ל4.5 עד 5 ג'יגה הרץ.

10. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד? הייתי רוצה לשמור על אופק שדרוג רחוק ככל האפשר, אם זה מצריך oc אז הייתי מעדיף לקנות את הציוד הנדרש לכך כבר עכשיו. אם יש אולי מארז תותח שבנוסף מאפשר גישה נוחה לרכיבים כדי להחליף אותם בקלות זה בונוס, אבל העיקר במחשב זה ביצועים. gtx680 מאפשר לי כרגע גישה לפיצ'רים חדשים בתחום עם האפשרות לשדרוג בעתיד על ידי אחד נוסף.

תודה מראש על העזרה!!

פורסם

כדאי לעשות את החושבים, כי בעוד שSSD הוא אכן פינוק, במסגרת התקציב הוא כן מכביד. 6500 ש"ח זה תקציב יפה מאד למערכת מחשב, אבל מאחר ויש צורך בSSD שצריך להכיל גם התקנות של משחקים, זה מכביד.

בחריגה של קצת מעבר למקסימום שהוגדר:

הרכבת מחשב כולל בדיקות

Kingston 4GB DDR3 1333MHZ CL9 KVR1333D3N9/4G, יחידות 2

Hitachi DeskStar 7K1000.C 500GB HDS721050CLA362 7200RPM 16MB Sata2, יחידות 1

A-DATA SSD S510 120GB Sata3 510/550 85000 IOPS, יחידות 1

צורב LG GH24 GH24NS90 SATA x 24 Black, יחידות 1

Intel Sandy Bridge Core i5 2500K Tray, יחידות 1

Cooler Master Hyper 212 Evo, יחידות 1

SAPPHIRE HD 7850 2GB GDDR5 256Bit Dual Fan, יחידות 2

MSI Z68A-G45 Gen3 Z68 Chipset HDMI DVI VGA, יחידות 1

XFX P1-650S-NLB9 - ProSeries 650Watt PSU 80Plus Bronze 53A 135mm, יחידות 1

ANTEC Six Hundred 600 Gaming , יחידות 1

Cooler Master A12025 120mm 1200rpm 19.8dBA, יחידות 1

סה"כ מחיר כ:₪6750

זה בנסיון לדחוק מקסימום ביצועי משחקים.

פורסם
  • מחבר

מודה לך על הסיוע,

כמה שאלות,

לגבי ראם, יצא לי לראות שיש גם 1600mhz ושלוחות אם סטנדרטיים תומכים במהירות זו, האם זו תוספת למחיר ששווה את ההפרש בביצועים?

האם אכן עדיף שני 7850 על פני gtx 680 יחיד שאותו אפשר לשדרג בעתיד עם עוד אחד?

ההפרש במחירים הוא אסטרונומי בארץ ובחו"ל, שני 7850 עולה בחו"ל 2000 שקל ובארץ כמעט 3000.

אם אני אזמין מחו"ל יהיה אפשר לנצל את הכסף במקום אחר?

לבינתיים, אני אקרא על הרכיבים שהצעת לי אחד אחד.

פורסם

1. זוג 7850 חזקים מGTX680 בודד ועולים אותו דבר.

2. זוג GTX680 מצריך היערכות יקרה עוד יותר מבחינת ספק ואוורור.

3. רעיון המערך כרטיסים כשדרוג הוא סתמי למדי. GTX680 לא ירד למחיר של 1200 ש"ח בעוד שנה כך שיהיה שווה להוסיף עוד אחד. מערכים באים לתת פתרון משתלם למקסימום ביצועים, כאמצעי שדרוג הם בדרך כלל רעיון גרוע.

4. אתה יכול להוסיף עוד כמה שקלים לטובת זיכרונות 1600MHZ, לא תקבל מזה יותר מדי תמורה.

פורסם
  • מחבר

הבנתי אותך, ובכל זאת עוד אני צריך הבהרה קטנה...

נניח ש680 מספיק בשביל לשחק ב1080p על מסך יחיד, לשנה שנתיים הקרובות, ואני אחכה עוד שנתיים שלמות עד שאני אקנה 680 נוסף, האם המחיר שלו לא צפוי להיות זול בהרבה?

הסיבה שאני שואל את זה היא:

נכון, שביקשתי מחשב מקסימלי לתקציב ואני קצת סותר את עצמי, אבל, בזמן ש680 יחיד יותר חלש, הוא מאפשר לי בהווה לקבל ביצועים גבוהים ברמה שאני לא אבחין בביצועים עוד יותר טובים (כמו אלה של שני 7850), כמובן שלאורך זמן זה לא נכון, למשל בעוד שנה שנתיים, אבל אז בעוד שנתיים אני אוכל "לשדרג".

אני קצת מתקשה לראות מדוע זה רעיון גרוע להשתמש ברעיון המערך כאופציה לשדרוג?

נניח, היפוטתית, והיה לי כיום מחשב עם 7850 יחיד, היה עדיף לי לקנות עוד אחד ולא לשדרג ל680, לא?

או שפשוט היה עדיף לא לשדרג כלום ולחכות לכרטיסים חדשים וזולים שאותם הייתי קונה שוב בזוג?

פורסם

כרטיסי HIGHEND כאלו הם בעלי מחזור חיים קצר למדי. הם יקרים למדי לייצור ולכן לא נופלים במחיר עד לרמה נמוכה במיוחד, אלא פשוט נעלמים להם מהשוק. זה מעבר לספק ה750W שתצטרך.

אגב, גם 7850 בודד מספיק בהחלט למסך בודד בFHD.

דווקא מערך של זוג כרטיסים כאלו שיוחלף בעתיד בזוג כרטיסים חזקים יותר הוא פיצוץ של ביצועים לאורך זמן.

פורסם
  • מחבר

מעניין, לא ידעתי את העובדה הזאת על כרטיסים high-end.

אני חוזר לשאלה שלא התייחסת אליה :) , האם זה משתלם להוציא 2800 שקל על זה בארץ, לעומת 2000 שקל בחו"ל?

מן הסתם, שגם אם קונים בחו"ל יש אחריות. כנראה שזה יותר מעצבן לשלוח את הכרטיס לחו"ל אם קורה משהו, אבל 800 שקל יכולים להיות מנוצלים למשל על להזמין שני 7870 מחו"ל במקום 7850!

אני בכוונה שואל, כי אני יודע שיש סיבה טובה לקנות בארץ, אני רק רוצה לשמוע אותה.

עריכה:

אני קורא באינטרנט ואנשים אומרים שsli/cf זה הרבה כאב ראש מכמה סיבות שאני לא יודע אם מוצדקות:

micro stuttering - אם זה קורה אחת ל10 דקות זה לא ביג דיל.

תמיכה של משחקים - אני משער ש90% מהמשחקים הרציניים תומכים?

חום וצריכת חשמל - כל עוד הספק מספיק חזק, ויש מספיק קירור לחום, למה שיהיה אכפת לי?

עדכון של דרייברים והתעסקות עם פרופילים - האם זה לוקח הרבה זמן ומצריך התייחסות לעתים תכופות?

עריכה:

אני נראה לי יורד מהרעיון של cf/sli, בכל האתרים שמצאתי שעורכים השוואה, טוענים לבסוף שבזמן שיש פער בביצועים, אך הוא לא שווה את הכאב וההסתבכויות וההתעסקות עם דרייברים.

מאחר ואין לי הרבה זמן פנוי, אני אעדיף ללכת עם כרטיס יחיד למרות שסתרתי את מה שטענתי בפוסט הראשי.

האם המפרט שנתת לי צריך להשתנות בהרבה?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים