עבור לתוכן

Dual PSU, מה עשיתי לא נכון?

Featured Replies

פורסם

היי.

יש לי ספק כוח FSP Everest 700W שעושה לא מעט בעיות בשימוש במערך כרטיסים, כגון רעשים וקפיצות מתח.

פתחתי על זה אשכול בעבר ואמרו לי שהספק לא איכותי וכדאי להחליף.

החלטתי, בתור פתרון זמני עד שאני משיג ספק אחר במחיר טוב ביד 2, לנסות Dual PSU עם ספק אחר שיש לי Hiper 425W כדי להוריד מהעומס על ה FSP.

עשיתי ככה:

ניתקתי את כרטיס המסך השני מהספק, וחיברתי אותו לHiper באמצעות חיבור PCIE 6 אחד ומתאם מולקס בשביל החיבור השני.

קיצרתי בין הפין הירוק לשחור במחבר 24 פין, ואז חיברתי לחשמל. הHiper התחיל לעבוד והלדים הירוקים נדלקו על הכרטיס מה שאומר שהוא מקבל זרם תקין.

ואז כשהפעלתי את המחשב (והFSP התחיל לעבוד), המחשב פעל לכמה שניות ואז נכבה. לא הדלקתי אותו שוב כי הבנתי שלא חיברתי משהו טוב, אז חיברתי בחזרה את ה FSP לכרטיס השני והמחשב נדלק.

מה עשיתי לא נכון?

המערכת :

AMD Phenom x4 955

Gigabyte 990XA-UD3

SLI ASUS GTX 560

פורסם

אתה אומר שה FSP לא תקין. אם כך אז הוא יכול לעשות כל בעיה שהיא, לא משהנה אם אתה עוזר לו אם ספק אחר או לא

יש כרטיסי מסך שמחברים ביחד את המתח מהלוח והמתח מהחיבור של הספק. אם כך, יכול לקרות מצב שכל המחשב עבד על ה HIPER כלומר במקום שהכרטיס מסך יקח קצת זרם מהלוח (מה FSP), המחשב כולו התעלם מה FSP ולקח זרם מה HIPER דרך הכרטיס מסך. במקרה כזה העמסת יותר מידי את הקווי מתח בכרטיס מסך

כמה חוטים שחורים בין 2 הספקים חייבים להיות מחוברים ביניהם. אם לא אז יתכן שהמחשב זיהה את אחד מהספקים כ "לא תקין"

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על התשובה.

ה FSP תקין כאשר משתמשים בכרטיס אחד בלבד, בין אם לנתק אותו או פשוט לבטל SLI. אמרתי שהוא לא תקין כי ספק עם 700W אמיתי אמור היה לסחוב את המערכת הזו. (ייתכן שהבעיה היא בגלל שלספק יש 4 מסילות של 12V שאחת מהן מוקדשת ללוח אם בלבד, אז היא דיי "מתבזבזת").

לכן חשבתי שאם אני מחבר את הכרטיס השני לספק אחר זה אמור לפתור את הבעיה.

איך אני בודק, ומונע את המצב שציינת לגבי חיבור המתח מהלוח אם?

ואיזה חוטים שחורים אני צריך לחבר?

פורסם

ספקים של FSP הם איכותיים. אם הוא מתנהגד בצורה דפוקה יתכן מאוד שהוא לא תקין

יש בתוכו קבלים מנופחים או סימני התחממות ? המאוורר שלו לא תקוע ?

יתכן גם שהבעיה באחד מהכרטיסי מסך - כבר נתקלתי בזה במחשב של חבר שלי אם 9600 - עובר את כל הבדיקות והבנצ'מארקים וכל זה, מריץ בהצלחה משחקים על HIGH, ופתאום קורס סתם ככה באמצע youtube

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים