עבור לתוכן

כמה שווה החומרה הזאת?

Featured Replies

פורסם

שלום לכם,

אני שוקל בקרוב לשדרג ל-IVY (מובן שאעשה זאת רק אחרי שאקרא ביקורות ואז אחליט), ואולי גם לכרטיס HD 7970/GTX 680 ולכן רוצה למכור את החומרה הנוכחית שלי, אשמח לדעתכם באשר לכמה היא שווה.

AMD Phenom II X4 955 כולל קירור Arctic Alpine 64 Pro, סטנדרטי אבל שומר על דממת אלחוט.

GIGABYTE GA-890GPA-UD3H

SAPPHIRE HD 6870 - דגם רפרנס.

הכל עובד טוב ובמצב מעולה, לא מאובק או מתחמם ואפס תקלות עד כה.

הכל נקנה מ-KSP בינואר 2011, אזי נותרו 21 חודשי אחריות (למעט הקירור עליו אין אחריות).

יש לי את הקופסה של לוח האם בלבד אבל כל האביזרים הנלווים לכל מוצר. אם זה משנה (ראיתי בדיונים נוספים), הם עובדים כעת עם ספק HX 850W של Corsair, נקנה באותו הזמן.

אשמח להערכה לכל רכיב בנפרד ולכולם ביחד, ואם אפשר גם רק ללוח+מעבד+קירור כי יכול להיות שלא אמכור את כרטיס המסך או אשדרג אותו.

תודה רבה :)

פורסם

המעבדים האלו נמכרים כבר במחירי חיסול, 965X4 הגיע לכ460 ש"ח כחדש. כך שעבור 955X4 משומש סביר שתוכל לקבל כ250 ש"ח.

לגבי הלוח, פה ההערכה היא קצת קשה יותר, עקרונית, מחיר של לוח חדש מבוסס 990X הוא כ600 ש"ח, וזה כבר לוח עם תושבת AM3+, ככה שהייתי אומר שבערך חצי מזה, כ300 ש"ח.

לגבי הקירור, אני לא יודע איך להעריך את זה, משהו חדש יעלה סדר גודל של 50 ש"ח, אני לא יודע איך לתמחר את זה יד שנייה.

לגבי כרטיס המסך, חדש עולה כ850 ש"ח. כל נסיון לתמחר אותו ב100-200 ש"ח פחות ישאיר אותו אצלך. אם אתה באמת מעוניין למכור אותו סביר שסדר גודל של 500 ש"ח יהיה אטרקטיבי.

פורסם
  • מחבר

וואו, עד כדי כך? לא נראה לך שאצליח למכור את הכרטיס בכ-600 ש"ח?

למיטב ידיעתי ה-965 ב-RSM לא במלאי, אבל בכל מקרה, 250 ש"ח למעבד מרובע ליבות? הוא אמנם ישן יחסית, אבל עדיין לא ממש חלש...

לא נראה לך שיש סיכוי למכור הכל בסביבות ה-1400?

פורסם

סביר שאתה חושב על זה מנקודת מבט של כמה אתה רוצה לקבל, אלא שזו לא נקודת המבט הריאלית. נסה לחשוב, כמה נמוך צריך להיות המחיר ממקבילה חדשה מחנות על מנת שלא תגיע למסקנה ש"FUCK IT אני פשוט אקנה חדש". אגב, זה מעבר לעובדה שאם מישהו מחפש לקנות חדש, כרגע AMD לא בדיוק אטרקטיבית ברוב המכריע של המקרים (בתחום מעבדים ולוחות).

המעבדים הללו הם אכן במחירי חיסול. גם אם הם כבר לא במלאי, לא מדובר במשהו שיש לו איזשהו ערך מוסף או ביקוש מהותי כיד שנייה. היותו חלש או לא, גם לא מאד קריטית פשוט כי בתמחור גבוה יותר הוא כבר פחות רלבנטי עקב קיומו של I3 2100/2120 שחזקים יותר,עדכניים יותר, צורכים פחות חשמל וכוללים ליבה גראפית מובנית.

מבחינת כרטיס מסך, שוב, אתה צריך לשאול את עצמך, חדש עם אחריות מלאה של 3 שנים עולה כ850 ש"ח, כמה שווה לי כרטיס עם פחות אחריות שכבר עבר שימוש. אישית אם המחיר לא מספיק אטרקטיבי, וזה אומר שהמוכר מבין שהוא צריך לספוג גם את ירידת הערך של הכרטיס עקב שימוש, וגם עקב קוצר האחריות, אז אני פשוט אקנה כרטיס חדש. אני לא אומר שאתה צריך למכור אותו ב50% פחות מהערך של חדש אוטומטית אבל על מנת להיות אטרקטיבי אתה צריך להוריד סדר גודל של 35-40% מהמחיר של החדש.

במקרה של המעבד + זיכרונות ועוד יותר במקרה של המעבד והלוח, חשוב לשים לב שלא מדובר בסכומים גדולים, לכן התוספת לחדש היא לא מאד גדולה וזה מקשה על המשומש להיות אטרקטיבי.

פורסם

לאילו שימושים המחשב? החומרה הנוכחית לא מספיקה?

פורסם
  • מחבר

סביר שאתה חושב על זה מנקודת מבט של כמה אתה רוצה לקבל, אלא שזו לא נקודת המבט הריאלית. נסה לחשוב, כמה נמוך צריך להיות המחיר ממקבילה חדשה מחנות על מנת שלא תגיע למסקנה ש"FUCK IT אני פשוט אקנה חדש". אגב, זה מעבר לעובדה שאם מישהו מחפש לקנות חדש, כרגע AMD לא בדיוק אטרקטיבית ברוב המכריע של המקרים (בתחום מעבדים ולוחות).

המעבדים הללו הם אכן במחירי חיסול. גם אם הם כבר לא במלאי, לא מדובר במשהו שיש לו איזשהו ערך מוסף או ביקוש מהותי כיד שנייה. היותו חלש או לא, גם לא מאד קריטית פשוט כי בתמחור גבוה יותר הוא כבר פחות רלבנטי עקב קיומו של I3 2100/2120 שחזקים יותר,עדכניים יותר, צורכים פחות חשמל וכוללים ליבה גראפית מובנית.

מבחינת כרטיס מסך, שוב, אתה צריך לשאול את עצמך, חדש עם אחריות מלאה של 3 שנים עולה כ850 ש"ח, כמה שווה לי כרטיס עם פחות אחריות שכבר עבר שימוש. אישית אם המחיר לא מספיק אטרקטיבי, וזה אומר שהמוכר מבין שהוא צריך לספוג גם את ירידת הערך של הכרטיס עקב שימוש, וגם עקב קוצר האחריות, אז אני פשוט אקנה כרטיס חדש. אני לא אומר שאתה צריך למכור אותו ב50% פחות מהערך של חדש אוטומטית אבל על מנת להיות אטרקטיבי אתה צריך להוריד סדר גודל של 35-40% מהמחיר של החדש.

במקרה של המעבד + זיכרונות ועוד יותר במקרה של המעבד והלוח, חשוב לשים לב שלא מדובר בסכומים גדולים, לכן התוספת לחדש היא לא מאד גדולה וזה מקשה על המשומש להיות אטרקטיבי.

טוב, תודה רבה לך :)

לאילו שימושים המחשב? החומרה הנוכחית לא מספיקה?

זה אולי ישמע לך מוזר, אבל אני ממש רוצה לשדרג את המחשב, אפילו שבעיקרון המחשב הנוכחי מספק אותי לא רע בכלל. הבעיה שזה יקר, ולכן אני עוד די מתלבט.

השימושים הם גיימינג בעיקר, שום דבר 'כבד' יותר (אבל משחקים כבדים - CRYSIS 2, BF3, וכדומה).

פורסם

אני מבין את הרצון שלך לשדרג ולקנות חדש - זה דחף של בני אדם :)

אני ממליץ בחום להיות סבלני וצרכן נבון. יש בידך חומרה חזקה, תוציא לה את המיץ!

פורסם

^^^מחזק. בעוד ששווי הערך שלהם זולים למדי כרגע, הרכיבים שלך הם אכן רכיבים לא רעים בכלל והמערכת שלך צריכה להניב ביצועים לא רעים כלל, למעשה החלפת קירור למעבד + OC תאפשר לך לך להגיע לביצועים לא רעים בכלל, כך שגם אם תשדרג רק את כרטיס המסך שלך תוכל לקבל תוספת ביצועים יפה.

פורסם
  • מחבר

טוב, אני עוד אשקול את זה ואחשוב האם באמת כדאי לשדרג או לא...

כך או כך, תודה רבה לשניכם :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים