עבור לתוכן

מחשב נייד טושיבה מתחמם מאוד ונכבה

Featured Replies

פורסם

אהלן לכולם,

יש לי מחשב נייד של טושיבה satellite l505-141.

בעיקר בזמן שאני משחק אני מרגיש שהמחשב מתחמם נורא ואז הוא פשוט נכבה.

אלו הטמפרטורות שלו כשהוא עכשיו סתם פועל ומונח על שולחן (כמה דקות לפני הוא הונח על מיטה אם זה משנה לערכי המקסימום...)

tempze.jpghttp://img407.imageshack.us/img407/8968/tempze.jpg

יש משהו שניתן לעשות?

פורסם

אם אלה הטמפ' במנוחה זה לא טוב.

המאוורר של המחשב פועל בכלל?

זה לא דגם ישן יחסית, יש לך אחריות עליו עדיין?

הייתי לוקח אותו לחברה שיבדקו את העניין, אל תפתח אותו ותנסה להתעסק כי האחריות עלולה להתבטל.

פורסם

לפני אחריות וכו', פשוט תנקה את המחשב.

קח פן, עם אוויר קר ותעביר אותו בפתחי קירור של המחשב, נסה לכוון זאת לכיווני הסירקולציה, כלומר מאיפה שיוצא האוויר, כדי לא לדחוף את האבק פנימה.

קרה לי את זה במחשב הנייד שלי המון פעמים, במשחקים היה מגיע ל 75 מעלות ונכבה.

כעת זה 10-15 מעלות פחות.

יש ניידים שהפתחי קירור שלהם לא מוצבים נכון, והמחשב שלי אחד מהם וכנראה שגם שלך, נסה לשים אותו על משטח גבוה (אני משתמש בספר של HIGH-Q לפסיכומטרי, לפחות יש לו שימוש לאחר הקורס :D ), כמובן שהפתחי קירור נמצאים באוויר.

או שפשוט תרכוש משטח קירור איכותי.

תאמין לי שלאחר שתנקה את המחשב, אתה תראה שיפור גדול בטמ"פ, ושוב פעם לא לשכוח לנסות לכוון את המאוורר / פן לפתחי היציאה לא הכניסה כדי לא להכניס עוד אבק לתוך המחשב.

פורסם

טמפ' גבוהות ויש אחריות? קח להם אותו שיפתרו הם הבעיה נקודה.

אם המחשב לא היה באחריות אז הייתי ממליץ לא רק לעשות אוויר עם פן ולהגביה את המחשב אלא לפתוח אותו לגמרי ובאמצעות לחץ אוויר לנקות את הכל, אבל בשביל מה המחשב באחריות?

פורסם

טמפ' גבוהות ויש אחריות? קח להם אותו שיפתרו הם הבעיה נקודה.

מחזק - אין סיבה להתעסק עם חומרה שבאחריות - אם תהרוס משהו תשאר עם כלום. חבל.

פורסם

לפני שאתה פונה לאחריות, פשוט תבצע ניקוי לפיתחי האיוורור..כמו כן תדאג לא לחסום את פיתחי האיוורור..

ותבצע בדיקות מאמץ ומנוחה בהתאם..כמו כן תבדוק את הRPM של המאוורר מה הRPM במאמץ מנוחה..

פורסם
  • מחבר

קודם כל תודה על כל התגובות...

אז ככה, המאוור פועל בוודאות אני גם שומע אותו.

עדיף לנקות עם פן או שואב? כי עם פן אני לא רואה דרך שבה הוא ידחוף את האוויר החוצה, רק פנימה..

בקשר לאחריות אני צריך לבדוק המחשב אצלי כבר כשנתיים אז אני לא זוכר כמה זמן אחריות יש לי.

ובקשר לבדיקת מאמץ ומנוחה ולראות rpm, איך אני מבצע?

עריכה:

אחרי הרצה קטנה של משחק לא דרשני מדי של counter strike source הספקתי לראות תוך כדי משחק שהמעלות (של הכל בערך) הגיעו ל100 מעלות...

אחרי עוד כמה דקות של משחק המחשב נכבה..

פורסם

כמובן אם יש אחריות לנצל אחריות, אם אין אחריות היתי ממליץ כמובן רק אם אתה יודע להתעסק עם זה, אני פתחתי את המחשב שלי לראשונהו לקח לי קצת זמן לדעת איפה להחזיר כל בורג :P

נשארתי עם כמה ספ'ר אבל לא משהו שהמחשב יתפרק בלעדיו.

כמו כן ביצעתי בעצמי ניקוי למחשב עם ספריי לחץ אוויר+ שימון המאוורר שמוציא חום מהכרטיס מסך..עזר

פורסם

תנקה עם פן בעוצמה חזקה..

עוצמה אם אין לך בHWMONITOR תנסה בSPEEDFAN אם אין שמה..אז רק פשוט תקשיב למאוורר בשעת מאמץ..

פורסם

אני משתמש בדיוק בדגם הזה אם יש לך אחריות תביא להם אותו והם ינקו אותו אם לא ויש לך קצת רקע טכני חפש איך פותחים את מחשבי טושיבה L505 ביוטיוב ופשוט פתח אותו שחרר את המאוורר עצמו(3 ברגים כולה והוא בחוץ) ואחרי זה תוציא מהצלעות קירור את המרבד של הג'יפה שהצתברה שם תחזיר הכול ופוף המחשב יעבוד כמו חדש באחריות!! אם אתה צריך עזרה בפירוק דבר איתי יש לי ניסיון עשיר בדגם הזה במיוחד בגלל שהוא התנפץ לי לפני שבועיים והייתי צריך לקנות לו חלקים מחו"ל וממש לבנות אותו מחדש,חוץ מהלוח אם והמסך הכול הלך כולל USB חח).

פעם בחצי שנה יצא לי לראות שהוא חייב ניקיון אם לא קרה לי מה שאתה מתאר בדיוק במשחקים כבדי כמו לדוגמא פרוטוטיפ הוא היה נכבה לי מהחום..

זה המחשב שלי עם בערך 30 חלוניות בפיירפוקס והתקנה של דיאבלו ברקע(כלומר כמעט חצי כוח מאמץ..)

tempew.jpg

פורסם
  • מחבר

אני מעדיף לפרק ולנקות לבד, אין לי זמן או כסף לדלק כדי לנסוע עד לת"א רק בשביל משהו שאני יכול לעשות לבד...

חיפשתי מדריך לפירוק ולא מצאתי...

ערן תוכל לעזור לי?

**עריכה**

האם זה מתאים למחשב שלנו?

עריכה2

הצלחתי למרק ולהוציא ״כרית״ אבק שהיתה בין המאוור לבין צלעות הקירור.

עכשיו האם זה מספיק? או שכדאי להוציא את הלוח אם ולנקות גם מתחתיו?

פורסם

אל תוציא את הלוח עצמו!!! זה עבודה קצת יותר קשה ממה שעשית עד עכשיו וצריך לנתק הכול(כשאני אומר הכל אז זה הכל,מסך רמקולים מאוורר USB כבל חשמל וכו') ובגדול אין בזה שום טעם אומנם שווה אחת לכמה זמן להחליף משחה טרמית למעבד אבל אם אין לך מושג מה אתה עושה ואין לידך משהו שיש לו מושג אז לא מומלץ בעליל!! מה שאני ממליץ זה ספרי לחץ במצב שאתה נמצא בו כעת על הצלעות עצמן והמאוורר ואם אתה רוצה להיות בכלל שפיץ אז שים טיפה של שמן מכונות על המאוורר ויותר מזה כלום.

ודרך אגב אתה תראה ישר את התוצאות בתוכנת ה PC HEALTH של טושיבה שבאה עם המחשב(תרשום את זה בRUN ואתה תמצא אותה..)

דרך אגב לא הייתי בבית כמה ימים אז סורי שלא עניתי..

פורסם

אני אישית שמתי WD40 על המאוורר שהפך להיות רועש, לא כ"כ עזר כי לאחר שבועיים שלוש חזר הרעש (כמו טרקטור)

פורסם

אז עושים מה שאני עשיתי.. הולכים לאייבי ומזמינים אחד לאחד אותו מאוורר ב13 שקל כולל משלוח חח

פורסם
  • מחבר

כבר סגרתי את המחשב אבל בכל מקרה תודה!

המחשב הרבה יותר שקט ולא נכבה, לאחר שראיתי את כמות האבק שיצאה (ממש כרית שהיתה בין המאוור לצלעות) לא הבנתי איך הוא פעל גם במנוחה...

עכשיו בזמן משחק הטמפ' מגיעות אולי למה שהיה לי לפני זה בזמן מנוחה, אבל ממש לא 90-100 שהיו לי בזמן משחק קודם.

נראה לי שבאמת כל חודשיים שלושה/לפי הצורך אני אפתח אותו לנקות קצת... זה ממש לא סיפור.

ובמקום ספרי אוויר השתמשתי בפן קר כי לא היה לי...

פעם הבאה נעשה עם ספריי ושמן והכל...

תודה לכולם.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים