עבור לתוכן

עזרה|מחשב לגרפיקה ב9 אלף כולל מסך.

Featured Replies

פורסם

אז קצת רקע, תיכננתי לקנות מעבד IVY BRIDGE כשהם אמורים לצאת אבל הגעתי הבנתי שהמעבדים שיוצאים לא נותנים תמורה משמעותית מבחינת ביצועים לעומת SANDY BRIDGE, ובנוסף הם לא שייכים לHIGHEND .

אני מתכנן לרכוש (intel core-i7 3930k(3.2 והבנתי שאפשר לעשות לו המהרה ל3.8.

מה התקציב המקסימאלי? 9,000.

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל במידה ויש צורך.

ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 1000.

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה גרפית: 3ds Max,Maya2012,PHOTOSHOP cs5 after effects cs5

ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:

-אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.DIABLO 3

-מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).- מסך 1(בינתיים) בגודל 22-23 אינ'ץ

-לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?גבוהות

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)?מקלדת

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא.

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 7 מתכנן שהמחשב יהיה בחדר שינה וירנדר

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? אני לא סגור אם כדי לי לעשות OC כי אני מניח שצריך מערכת קירור רצינית יותר, ובתחום הזה אני לא ממש מנוסה או יודע להרכיב.

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבתמחשבבחנות?לא.

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. מרכז\שפלה.

9. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה). בגדול אני מעוניין בכרטיס גרפי שיוכל לתת עבודה, הבנתי שתוכנות כמו AFTER EFFECTS ותוכנות אפקטים דורשות כוח עיבוד שכרטיס מסך מספקים.

10. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד? מעוניין בלוח אם מהדורות האחרונים(הבנתי שאין בעיה של התאמה בין הלוחות החדשים למעבדים מסוג SANDY BRIDGE שיצאו לאחרונה) כדי שיהיה אופציה לשדרוג, מעבד, כרטיס גרפי,זיכרון.

תוספת חשובה:

אני שוקל לקנות את הרכיבים ולהרכיב את המחשב בעצמי, אף פעם לא הרכבתי מחשב אבל זה מעניין אותי וההרגשה של אני יודע מה נמצא בידיוק במחשב שלי ואיך. אז בנקודה הזאת יש לי כמה שאלות חשובות:

מבחינה טכנית כמה זה מסובך? והאם יש מדריכים שיכולים לעזור לי

מבחינה כספית שווה לי בכלל? זה יוזיל את עלות המחשב או אולי ההפך אני אתחיל להסתבך עם קניית חלקים מחנויות שונות ואשלם אקסטרה?

איך אתם קונים חלקים? המלצות לחנויות כללים שכדי לי לשים לב?

ובקשר לקירור אני אשמח לשמוע המלצות כי זה החלק שבאמת אין לי מושג ואם אני ארכיב את המחשב בעצמי הכי יכול לסבך אותי

בעיקר אם אני הולך להשיג מעבד שעבר OC.

ונקודות נוספות לשיקול:

האם שווה לקנות כונני SSD (קראתי כתבה בHWZONE עכשיו שקשורה לזה)ואם כן איך אני מנצל אותם בצורה הטובה ביותר? כי אני בכול זאת אצתרך הארד דיסק בנוסף ל180 גי'גה של SSD העדפה לכונני VERTEX 4

כמה זיכרון כדי לקנות? ואיזה?

אם יש כתבות שמסבירות ומפרטות שאוכל ללמוד אשמח אם תשלחו(גם באנגלית ).

העמסתי בפרטים מקווה שגם אתם=] תודה.

פורסם

תחת ההנחה שמדובר בשימוש מקצועי ובניצול מקסימלי של התקציב כולל חריגה:

הרכבת מחשב כולל בדיקות

צורב LG GH22 SATA x 22 (OEM) Black, יחידות 1

Intel Core i7 3930K Socket 2011 12MB 130W 3.2Ghz Box Without Fan ללא מאוורר, יחידות 1

Intel DX79TO Socket 2011 X79 Chipset, יחידות 1

Hitachi DeskStar 7K1000.D 1TB HDS721010DLE630 7200RPM 32MB Sata3, יחידות 2

Crucial SSD M4 Sata3 128GB CT0128M4SSD2 415/175 IOPS 40000, יחידות 1

PNY Quadro 2000 1GB GDDR5 PCI Experss, יחידות 1

A-Data Premier 16GB (8GBx2) DDR3 1333Mhz CL9, יחידות 2

מאוור Cooler Master Hyper 212 Evo RR-212E-16PK, יחידות 1

Cooler Master A12025 120mm 1200rpm 19.8dBA, יחידות 1

ANTEC One Hundred 100 Gaming , יחידות 1

XFX P1-450S-XXB9 - ProSeries 450Watt PSU 80Plus Bronze 34A 120mm, יחידות 1

סה"כ מחיר כ:₪10200

מעבד משושה + 32GB RAM + כרטיס QUADRO 2000 + זוג קשיחים לחומר + SSD מהיר.

אם השימוש לא מקצועי, זה יוצא בזבוז כסף אחד גדול, ומערכת הרבה יותר זולה שמבוססת על מעבד לוח Z68 תהיה בחירה הרבה יותר משתלמת. אגב, לא בטוח שההמתנה לIVY BRIDGE, היא רעיון כה גרוע, במיוחד שכבר המתנת אותה, המעבדים אמורים להגיע כבר ממש בקרוב.

פורסם

א. באמת כדאי להמתין עוד קצת, כי אמנם השמועות

אומרות שההבדל בין SB ל - IVY לא משמעותי, אבל

בינתיים לא נעשו בדיקות מעמיקות.

ב. יש כאן מילכוד מבחינת כרטיס מסך, או בקיצור,

הלך על דיאבלו :'( , בהנחה שעבודה חשובה לך יותר :) .

ואם כבר, עדיין לא בדקתי, אבל האם יש קוואדרו הנ"ל

עם 2 גיגה ראם ?

:xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

אם השימוש לא מקצועי, זה יוצא בזבוז כסף אחד גדול, ומערכת הרבה יותר זולה שמבוססת על מעבד לוח Z68 תהיה בחירה הרבה יותר משתלמת. אגב, לא בטוח שההמתנה לIVY BRIDGE, היא רעיון כה גרוע, במיוחד שכבר המתנת אותה, המעבדים אמורים להגיע כבר ממש בקרוב.

אתה כנראה צודק, אני עוד מתחיל בתחום בתלת ויש לי עיניים גדולות.

ובקשר למעבד הכול תלוי בביצועים.

ואני מוותר על QUADRO המחירים בשמיים ואני לא בטוח אם זה באמת ישמש אותי כמו שצריך.

אני שוקל להזמין מחו"ל חלקים כמו OCZ Vertex 4 VTX4-25SAT3-128G 2.5 התג מחיר שלו באתר NEWEGG הוא 178 דולר

בקשר ללוח אם אני מתכנן לקנות ASUS P8Z77-V DELUXE LGA 1155 Intel Z77 HDMI SATA 6Gb/s USB 3.0

http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16813131818

לפי מה שהבנתי במחירים שיש כרגע אני יכול לקנות את המוצרים מתחת לסף 1200 שקל וככה לא לשלם מיסי מכס וכדומה,תקנו אותי אם אני טועה.

ונגיד והזמנתי אבל יש בעיה עם המוצר? יש כאן מישהו עם ניסיון בהזמנה מחו"ל של חלקים שיכול לתת עצות?

פורסם

1. דווקא כבר נעשו כל מני מבחני ביצועים מוקדמים, שמראים שמעבדי IVY BRIDGE כן יביאו עמם שיפורי ביצועים מורגשים במספר תחומים. נכון שאין פה שום דבר מרגש כמו החלפת תושבת או קפיצה בתדרים, ובכל זאת השיפורים בארכיטקטורה והמעבר לליטוגרפיה של 22NM ושאר השיפורים, כן נותנים שיפור בביצועים.

2. לגבי Z77, תכלס, לפי הפרסומים עד כה, יש מעט מאד חדש תחת השמש כלומר אין הצדקה לשלם יותר מאשר על לוח מבוסס Z68.

3. לגבי רכישה בחו"ל, קח בחשבון שבמקרה ותצטרך שירות / אחריות - זו בעיה לא קטנה. בלי קשר למיסים / לא מיסים.

4. אני לא משוכנע שהלך על דיאבלו, אמנם בהשוואה לGEFORCEים הQUADRO 2000 לא שרירי במיוחד, אבל הוא סך הכל צריך להיות קרוב בביצועיו לGTS450 שזה סביר. אם הוא נתמך או לא, זו שאלה אחרת, אני לא משוכנע שלא.

פורסם
  • מחבר

1. דווקא כבר נעשו כל מני מבחני ביצועים מוקדמים, שמראים שמעבדי IVY BRIDGE כן יביאו עמם שיפורי ביצועים מורגשים במספר תחומים. נכון שאין פה שום דבר מרגש כמו החלפת תושבת או קפיצה בתדרים, ובכל זאת השיפורים בארכיטקטורה והמעבר לליטוגרפיה של 22NM ושאר השיפורים, כן נותנים שיפור בביצועים.

שוב נראה, אני מוכן לחכות בשביל לראות מבחני ביצועים, אבל יש לי הרגשה שלא סתם אינטל עשתה הורדת מחיר נוספת למעבדים.

2. לגבי Z77, תכלס, לפי הפרסומים עד כה, יש מעט מאד חדש תחת השמש כלומר אין הצדקה לשלם יותר מאשר על לוח מבוסס Z68.

הממ השיקול שלי הוא שידרוגים בעתיד והפרש המחירים הוא לא גדול.

http://hwzone.co.il/hardware/news/137880

"כאשר ההבדלים ביניהן מסתכמים ביכולת לבצע המהרה למעבד, בתמיכה בטכנולוגיית ה-Smart Response ובאפשרויות השונות לניתוב ערוצי ה-PCI-Express הזמינים." וגם יש תמיכה מובנית בUSB 3. אני די טרי בכול העסק אני מקווה שאלה שידרוגים שיאפשרו לי להחזיק איזה שנה וחצי בערך ולהחליף למעבד אחר.

כי בכול זאת הבנתי שהתושבת היא אותה תושבת כמו Z68 אז אני לא בטוח לגמרי, מה דעתך? ואם יש עוד דעות בנושא אני תמיד מעוניין לשמוע.

פורסם

אם חיכית עד עכשיו ואתה יכול לחכות, חכה ל-Ivy Bridge.

בכל מקרה אין שום הצדקה ללכת על פלטפורמה מבוססת LGA2011.

פורסם
  • מחבר

אם חיכית עד עכשיו ואתה יכול לחכות, חכה ל-Ivy Bridge.

אממ זה מה שאמרתי בהודעה מקודם .

בכל מקרה אין שום הצדקה ללכת על פלטפורמה מבוססת LGA2011.

אני מתכנן ללכת על פלטפורמת LGA1155 אבל הנקודה של התושבת היא זאת שמטרידה אותי,כשבעוד שנה וחצי אני ארצה להחליף למעבד אחר או להחליף כרטיס גרפי

פורסם
  • מחבר

הקשר לתושבת שבעוד שנה וחצי כשאני ארצה לשדרג את המעבד אני אצתרך גם להחליף לוח אם.

ועוד שאלה אלייך, הזמנת חלקים מחו"ל ומה שציינתי מקודם, יש לך אולי המלצות ?

פורסם

אז איזו תושבת אתה מציע? זה לא שיש לך ברירה

פורסם

לצערנו אינטל כן משנה את התושבת לעיתים תכופות יחסית בשנים האחרונות וללא לתאימות קדימה / אחורה, להבדיל מAMD שדווקא עושים יופי של שירות בתחום הזה. לא שהיה ניתן לדעת את זה בבטחון מלא, אבל אם היית קונה לוח מבוסס P67 לפני שנה בערך אז הייתה זוכה באפשרות לשדרג מעבד לIVY BRIDGE היום.

מעבדי הIVY BRIDGE הם הדור השני של מעבדים לS1155 - הלוואי שהיא תאריך ימים כמו S775 שהאריכה ימים.

חשוב לדעת שאין תדירות קבועה להחלפה של תושבת. דוגמא רעה באינטל היא S1156 שהיה לה בדיוק דור אחד של מעבדים והיא הוחלפה זריז למדי.

פורסם
  • מחבר

אז איזו תושבת אתה מציע? זה לא שיש לך ברירה

כן, צודק.

לצערנו אינטל כן משנה את התושבת לעיתים תכופות יחסית בשנים האחרונות וללא לתאימות קדימה / אחורה, להבדיל מAMD שדווקא עושים יופי של שירות בתחום הזה. לא שהיה ניתן לדעת את זה בבטחון מלא, אבל אם היית קונה לוח מבוסס P67 לפני שנה בערך אז הייתה זוכה באפשרות לשדרג מעבד לIVY BRIDGE היום.

מעבדי הIVY BRIDGE הם הדור השני של מעבדים לS1155 - הלוואי שהיא תאריך ימים כמו S775 שהאריכה ימים.

חשוב לדעת שאין תדירות קבועה להחלפה של תושבת. דוגמא רעה באינטל היא S1156 שהיה לה בדיוק דור אחד של מעבדים והיא הוחלפה זריז למדי.

תודה על התשובה המפורטת.

אני מחפש אנשים שיש להם ניסיון עם קניית חלקים מחו"ל אם הם יכולים לשתף ,איזה חנויות הם ממליצים, איך הם התמודדו אם הייתה בעיה עם חלק שהם קנו, המלצות לחברות שמציעות אחריות בין לאומית לחלקים שלהם אולי.

פורסם

אין אחריות בינ"ל לחלקים.

על ספקים ומארזם אין מה לדבר - המוצרים כבדים מאוד ולכן המשלוח בהתאם.

כרטיסי מסך הם לא חלקים אמינים במיוחד, אחריות חשובה מאוד. אם הפרש המחירים לא גדול מדי עדיף בהחלט לקנות בארץ.

זכרונות - המחירים בארץ נמוכים.

מעבד - לא מתקלקל. אם יש בחו"ל בהפרש מחירים גדול כדאי להביא.

בקיצור, מערכת שלמה תקנה בארץ.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים