עבור לתוכן

OC לBarton 2500+

Featured Replies

פורסם

שלום, אני רוצה להתחיל בתהליך הOC רק רציתי להיות בטוח בכמה דברים...

לפי מה שהבנתי מומלץ בתחילת הOC להוריד את המכפלה ל10 ורק אז לעלות את הFSB, לאחר מכן כל כמה FSB לעלות?

זאת אומרת קפיצות של 5MHZ ולבדוק שיש POST? ותקנו אותי אם אני טועה לגבי הורדת המכפלה...

ועוד שאלה בקשר לטמפ' - במנוחה אני על 30-32 ובמאמץ אני על 38-40 אני אם קירור סטוק, את שאר המפרט יש ב"מפרט מחשב".

האם הטמפ' מספיק טובות כדי התחיל בOC?...

תודה רבה מראש...

פורסם

גם אצלי יש מפרט דומה

אני לא מבין בזה הרבה אך הטמפרטורה מצויינת

אצלי יש 50 מעלות

פורסם

יש לך מעבד פתוח ???

רוצה אחד נעול בתמורה ואני יוסיף לך כסף ? ;)

ובעקרון הבנת את הדרך.. אבל אתה לא חייב להוריד את המכפלה.. רק כשאתה רואה שאתה מגיע לשיא של הBUS ואתה רוצה יותר באס

או להעלות כשאתה רוצה יותר OC

וכן הטמפ מספיק טובה..

פורסם
  • מחבר

יש לך מעבד פתוח ???

רוצה אחד נעול בתמורה ואני יוסיף לך כסף ? ;)

ובעקרון הבנת את הדרך.. אבל אתה לא חייב להוריד את המכפלה.. רק כשאתה רואה שאתה מגיע לשיא של הBUS ואתה רוצה יותר באס

או להעלות כשאתה רוצה יותר OC

וכן הטמפ מספיק טובה..

אני לא בטוח ב100% בקשר לזה שהמכפלה פתוחה יש לי את המעבד דיי הרבה זמן (סביביות ה4 חודשים) ואני לא זוכר את הקוד אבל כמו שאמרתי אני כמעט בטוח שהמכפלה פתוחה, משהו כמו AQEXD אני כבר לא ממש זוכר פעם אחרונה שהסתכלתי זה היה שקניתי את המחשב...

ותודה רבה על התגובה :-*

פורסם

אני לא בדיוק זוכר איך עושים את זה אבל יש שיטה לפתוח את המכפלה!!!

פורסם

לצערי הרב אין שיטה לפתוח את המכפלה. - ויש אנשים מספיק משוגעים שגם פתחו את המעבד שלהם לחלוטין ע"מ לוודא את זה... (לא חבל על הקרבת ה90$ למען הקהילה... :o)

לאחרונה התברר שבלוחות אם התומכים גם במעבדי mobile (כמו של sis וvia) ניתן ל"עבוד" על הלוח אם ולגרום לו לחשוב שמדובר במעבד mobile שלהם ניתן לשנות מכפלה עד X11 דרך תוכנה בלבד.

אך כפי שידוע אלה לא לוחות שמתאימים במיוחד לאוברקלוק מלכתחילה ודווקא בלוחות nf2 המצויינים לאוברקלוק ה"טריק" לא עובד (הם לא מכירים מעבדי mobile) :'(

פורסם
  • מחבר

טוב התחלתי בOC ונתקעתי ממש מוקדם 177FSB.

בהתחלה העלית עד ל184FSB ולא היה פוסט לאחר מכן הורדתי ל180 והמחשב לא היה יציב ועכשיו אני ב177FSB והוא דיי יציב, עשיתי בינתיים רק 3 שעות TOAST, אני ימשיך בלילה כדי היות בטוח 100%.

עכשיו יכול להיות שמה שגורם לאי יציבות זה שהורדתי לCAS 2.5 מCAS 3 שזה הברירת מחדל?

עידכון:העלתי את הCAS ל3 ואת הFSB ל181 בינתיים דיי יציב עשיתי רק 3Dmark01 וקיבלתי 600 נקודות יותר(13700)...

עידכון 2:שוב ניסיתי לעלות ל185FSB ולא היה פוסט עכשיו האם כדי לנסות להוריד את המכפלה ל10?

ד"א הטמפרטורת לא עוברות את ה30 (מארז פתוח, מנוחה) אז כנראה שהזכרונות הם מה שעוצרים ולפי דעתי זה מוקדם מאוד לפחות ציפיתי להגיע ל200FSB בלי להוריד מכפלה ולעלות מתחים (או שאני משלה את עצמי :-\), אז אם אפשר המלצה לזכרונות לOC כבד עד 500 ש"ח (סטיק של 256MB)...

פורסם

יש לך טמפ' ממש מצוינות! יש לי 2600+ פתוח והמעלות גם בימים כאלו באיזור ה45 על IDLE ורק במקרים קיצוניים היא על 35 (או בפתיחת המחשב ועולה במשך הזמן). אבל לא נורא, יש לי כאן SLK600 שמחכה למשחה טרמית (פרט ששכחתי :-[ ) .

לא יכול להיות שהזכרונות מגבילים אותך הרי יש לך 400mhz. נסה לבדוק אותם ע"י 10X200, ככה אתה לא מעלה את מהירות המעבד בהרבה אבל הבאס גודל ומנצל את הזכרונות

פורסם

אתה עם מתח מקורי למעבד? איזו גירסת ביוס?

תאפשר את ה CPU Interface.

בינתיים תשאיר את הזיכרונות על SPD...

פורסם

מה המתחים ?

ללוח זכרונות ומעבד..

פורסם

לא אמור להיות לך שום בעיה עם הזכרונות עד ל200 באס כי זה הסטוק שלהם בקשר לתיזמונים תברר מה התיזמוני סטוק שלהם ותגדיר את זה ידני יכול להיות מאוד שזה המעבד שעוצר אותך תן לו קצת יותר מתח ותבדוק גם יציבות מתחים שאין קפיצות גדולות זה גם יכול להשפיע, עם יש לך עוד שאלות אז בכייף.

ומה נותן הCPU Interface? (משפר ביצועים וכו?)

פורסם

כן אתם יכולים לשים SPEED STRIP על הCPU וזה פותח מיכפלה אני לא חושב שאפשר להשיג את זה בארץ...

פורסם

מאין טוויק למעבד...עוזר להמהרה (לא בדקת ביצועים). כשזה היה מכובה לא זזתי מעל 143FSB...

פורסם

שאלתי כי כשזה היה דלוק לא הצלחתי לעשות מה שאני עכשיו (200X11 מתח סטוק).

פורסם
  • מחבר

אוקי כנראה מה שהגביל אותי זה ה CPU Interface אז אני יפעיל אותו בקשר למתחים הכל על סטוק ואני אם הגרסאת ביוס שמגיע אם הלוח עדין לא עידכנתי :-\...

אני יבדוק עכשיו ויחזור להגיד לכם מה קורה..

ד"א 3 שעות בTOAST וזה לא עבר את ה39 מעלות...

עריכה:אפשרתי את הCPU Interface ועדין לא עושה פוסט ב185FSB אני חושב שאו שאני יתחיל להוריד את המכפלה או לעלות מתחים...

מה אתם אומרים?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים