עבור לתוכן

שאלה מאתגרת: איחוד ופיצול רשת

Featured Replies

פורסם

שלום,

יש לי בעיה ייחודית (לדעתי), ואני מקווה שמישהו כאן יוכל לעזור לי ולפתור אותה.

לצורך הבנת הבעיה, צירפתי תרשים, אולם אני אנסה להסביר גם במילים.

נכון להיום, כל מחשב מחובר (מטעמים טכניים) ישירות למחשב אחר באמצעות כבל רשת.

בשל בעית תשתית צנרת וצורך בתוספת מחשבים נוספים שמחוברים באופן זהה, אני נאלץ לחפש פיתרון כך שאוכל להשתמש בכבל אחד כדי לאחד את כל החיבורים אולם אחר כך אני צריך למצוא דרך לפצל את החיבור המאוחד בחזרה למצבם המקורי כך שבסופו של דבר המצב יישאר זהה וכל מחשב יחובר ישירות למחשב אחר.

האיחוד והפיצול יכול להיות על ידי כל מה שצריך - ראוטר/מחשב/מה שיעלה על דעתכם.

מתנצל על השאלה המוזרה, ותודה רבה לכל מי שיוכל לסייע!

חג שמח.

[attachment deleted by admin]

פורסם

בשביל זה קיים מתג...

בבקשה:

אתה צריך להעביר את התשתית בין הסוויץ' למחשבים... אם זו בעיה, אפשר תשתית חיצונית, בשימוש בתשתיות טלפון\כבלים...

מה השימוש של המחשבים שמדברים בינהם והאם זו בעיה שכולם יהיו מחובר לכולם?

[attachment deleted by admin]

פורסם

אכן מתג הוא הפתרון עבורך. השרטוט של ג'י-מדיה נכון לוגית, אך מטעה כי פיזית צריך 2 מתגים - אחד בכל ריכוז מחשבים. 2 המתגים יחוברו באמצעות כבל יחיד. כפי שהשרטוט שלו מראה החיבור הזה יאפשר קשר בין כולם לכולם. אם קשר כזה אסור, אתה צריך לבחור מתגים שתומכים בתקן VLAN וזה יתן לך פתרון הזהה למצב כיום.

אם גם הביצועים של האפליקציות הם issue, מומלץ לבחור מתגים שמלבד מבואות למחשבים יש בהם מבוא uplink מהיר יותר.

פורסם

לא הבנתי למה הוא צריך שני מתגים?

הוא יכול לחבר את כל המחשבים למתג אחד, או שהוא צריך את האופציה של ניתוק קבוצת מחשבים אחת מהשניה ידנית מתי שצריכים?

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובות.

אסור שיקרה מצב שהמחשבים יהיו מחוברים ביניהם אלא רק מחשב אחד למחשב אחר כפי ששירטטתי בשרטוט של "לפני". למעשה האיחוד נעשה רק מתוך כפיה.

עוד שאלה קטנה - האם יש צורך בהגדרות מיוחדות לשם כך בכל מחשב או רק בהגדרות במתגים?

אם תוכלו להמליץ על מוצר ספציפי זה יעזור מאוד.

שוב תודה על העזרה.

פורסם

שני כבלים ניתן להעביר?

על כל כבל ניתן להעביר שני חיבורים (יש 4 זוגות בכל כבל, דרושים שניים לכל חיבור)

פורסם

אסור שיקרה מצב שהמחשבים יהיו מחוברים ביניהם אלא רק מחשב אחד למחשב אחר כפי ששירטטתי בשרטוט של "לפני". למעשה האיחוד נעשה רק מתוך כפיה.

עוד שאלה קטנה - האם יש צורך בהגדרות מיוחדות לשם כך בכל מחשב או רק בהגדרות במתגים?

אם תוכלו להמליץ על מוצר ספציפי זה יעזור מאוד.

מה שציינת זה בדיוק מה ש- VLAN מבצע. המתגים שלך צריכים לתמוך בתקן 802.1Q שהוא המונח הנרדף ל- VLAN. מובן שהם צריכים להיות גם ברי ניהול, אבל בד"כ מי שתומך ב- VLAN תומך בניהול באותו כסף. הנושא שקוף לחלוטין למחשבים עצמם, ההגדרות רק במתג.

חיפוש אקראי בזאפ מציג יותר ממוצר ספציפי אחד שעונה על הדרישה. תוצרת חברות כמו HP או 3COM ועוד. עדיף שתמצא אותם בעצמך. אולם אם אתה מעדיף כמה לינקים שאדוג באופן אקראי ב- ZAP, שלח לי PM

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על העזרה, (וסליחה על התגובה המאוחרת). :hi:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים