עבור לתוכן

סרטוט של מגבר קטן 12V

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

הקפצה

• תגובות 46
  • צפיות 6.9k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

המעגל שיש לך עכשו הוא הבסיסי ביותר כפי שהופיע בפורום כבר הרבה פעמים. אחת מהבעיות איתו שה TIP31 מחובר ישר לכניסת המתח ויוצר clipping (מקצר את הקו מעל מתח מסויים) וזה מעוות את הקול. כדיי למנוע את זה יש 3 דברים שניתן לעשות ואני עשיתי אטת כל ה 3 במעגל שלי :

הוספת נגד של כמה עשרות ohm ב B של ה TIP31

חיבור ה TIP31 דרך 358 שמפריד אותו מהמעגל של הרמקול (וחוצמזה ניתן להשתמש אם ה 358 כדיי לשלוט ב "ווליום" שה TIP31 מקבל)

חיבור כל המעגל של הלדים וה TDA ל 2 ספקים נפרדים - "ספק מלוכלך" ו "ספק נקי" (או ספק משותף דרך פילטרים) כדיי שהמעגל של הלדים לא יכניס הפרעות למעגל של ה TDA (מה שיכול לגרום לרעשים ברמקול)

לרמקול 8 ohm אם עוצמה קצת יותר נורמלית (במה W) תשים TDA2005 לפי המעגל בעמוד 12 http://electroschematics.com/wp-content/uploads/2009/02/tda2005.pdf

אתה יכול להשתמש אם כל ציפ הגברה אחר (לא בהכרח ציפ TDA), יש מעגלים ודוגמאות ב PDF שלו ותבדוק מה ההספק שהוא יכול להגיע אליו אם רמקול מסויים לפי הציורים ב PDF

רוב הציפים מיועדים לרמקול 4 ohm והם לא יצליחו לקבל ווליום גבוה אם רמקול 8 ohm. לכן רצוי לחבר רמקול 8 ohm במצב bridge (BTL), כשהוא משתמש אם 2 רכיבי הגברה לרמקול. ב TDA2005 יש 2 רכיבי הגברה בתוך אותו ציפ וניתן לחבר אותו מצב הזה. ברוב הציפים האחרים (נניח 2030 אם הוא מתאים) יש רכיב 1 בתוך הציפ ותצתרך לשים 2 ציפים לכל רמקול

לשליטה אל ווליום תשים פוט (בערך כל דבר בין 1K ו 50K יעבוד) במצב של מחלק מתח בכניסה של כל ערוץ

אל תסמוך אל זה ש 2030 הוא "בול כמו" 2006 - אם אתה רוצה לשים 2030 תוריד את ה PDF של ה 2030 ותבנה את המעגל כמו שהוא מצוייר שם

פורסם
  • מחבר

זה לא כזה עוזר לי שאתה נותן לי pdf אני יודע לבנות כל מעגל בנפרד אבל לא לחבר הכל למעגל, אן מצב שתצייר לי בפריזינג?

פורסם

המעגל ב PDF הוא בדיוק כמו שהוא - אתה מחבר את המקום שמצוייר IN ל RIGHT או LEFT, המקום שמצוייר מתח ל 12V+ נקי, וכל המקומות שמצויירת אדמה ל -

פורסם
  • מחבר

סבבה , אני צריך לחבר שניים כאלה + 358 לפי מה שאתה אומר , אין לי מושג איך .

כל הקווים שלא מובילים לשום דבר זה האדמה ?

כי אני צריך לשני רמקולים

פורסם

הרמקול (כל רמקול) עובד אם ציפ ההגברה והמעגל שלו, ללא 358

ה 358 הוא חלק מהמעגל של ה TIP31/לדים ולא של הרמקולים. המעגל שלו הוא :

[attachment deleted by admin]

פורסם
  • מחבר

תודה אחי , עזרת לי מאוד , רק עוד כמה דברים :

אני רוצה גם ללדים וגם לרמקולים אותו חיבור מתח ואותו חיבור PL , אז מה אני עושה ?

איך אני מחבר שני TDA2005 ? כי אני רוצה שני רמקולים , ואיפה אני מחבר פוט לשליטה על שני הרמקולים ביחד {אין לי מושג מה זה מחלק מתח ד"א} .

ד"א פוט של 10K ohm יעשה את העבודה בשני המקרים {גם לרמקולים וגם לtip31c} כי יש לי בבית כזה ואם אני מחבר לד או רמקול אליו אז הוא רק מהחצי סיבוב מתחיל לפעול ולא מהתחלת הסיבוב של החוגה נותן למכשיר לעבוד.

זה משנה כמה וולטים בקבל ? האם כדאי שזה יהיה כמה שיותר גבוה ?

האם כל הקווים שלא מובילים לשום מקום בסרטוט צריך להגיע לאדמה ? של הPL או של החשמל ?

הנגד ששמת בB של הTIP31 הוא 47OHM נכון ?

פורסם

בציור האחרון תראה את החוטים שהולכים מהתקע של ה AUDIO. בדוגמה שלי LEFT=לבן ו RIGHT=צהוב. חוט אחד מ LEFT (אפשר מ RIGHT לא משנה) הולך ל 358 למעגל של הלדים, וכן חוט אחד מכל צד הולך למעלה (שם נמצאים 2 המעגלים של הרמקולים, חוט 1 לכל מעגל נפרד של TDA2005). האדמה מה AUDIO הולכת לכל המעגלים

את ה 12V למעגלים אתה יכול לחבר במקביל מאותו מקור מתח, אבל יכול לקרות שיהיה רעש רקע שעובר מהמעגל של הלדים למעגל של הרמקולים - במקרה כזה אוליי תרצה להוסיף פילטר לייצוב המתח או להפריד את אחד מהם לספק כוח נפרד

אחריי הכניסות של המתח והקול, המעגל לכל רמקול וללדים הוא נפרד

לא ניתן לשלוט אל 2 רמקולים (אחד LEFT ואחד RIGHT) אל ידיי פוט אחד. מה שאתה רואה למשל ברמקולים מוכנים שיש להם פוט כזה, זה במציאות 2 פוטים (שלכל אחד מהם יש 3 חיבורים משלו) שמחוברים לאותה ידית

נניח יש לך את ה + (ה LEFT או RIGHT) שמגיע מהתקע והולך ישר למעגל של ה TDA2005, ואת האדמה (ה -) שהולך ישר למעגל

חיבור פוט במצב של מחלק מתח :

חיבור 1 של הפוט = ל + מהכניסה

חיבור 2 (אמצעי) של הפוט = ל + שהולך הלאה למעגל

חיבור 3 של הפוט = אדמה (ביחד אם ה - של הכניסה והמעגל)

במצב כזה הפוט נותן שליטה על הווליום בין 0 למקסימום (מה שיש אם לא שמים את הפוט)

ב 2 המעגלים כל פוט בין 1K ל 50K (ובטח גם יותר מזה) יתאים

הקבלים בקו המתח תשים 25V (זה יעבוד אם 16V אבל קצת קרוב מידי. בהחלט קרוב מידי אם אתה הולך לשים את זה באוטו איפה שהמתח יכול להגיע ל 15V)

הקבלים בכל החיבורים הפנימיים של המעגל אם ה TDA2005 תשים 35V (כמה מהם יכולים לקבל במצבים מסוימים עד X2 מה 12V בכניסה, ויכולים לעבור את ה 25V - במיוחד אלה שמחוברים לחוטים של הרמקול)

תוודא שאתה מחבר את כל הקבלים בכיוון הנכון כדיי שלא יהיו קבלים מנופחים ופיצוצים. ב PDF של TDA2005 מלבן שחור- מלבן לבן+

כל מה שמסתיים בקו שחור כזה (כמו מה שמצוייר שם מתחת ל TDA ברגל 6 שלו) = לחבר לאדמה. האדמות של ה PL ושל החשמל מחוברות ביחד

הרגליים של ה TDA2005 שלא מצוירים במעגל לדעתי תשאיר לא מחוברים

הנגד ב B של ה TIP בציור הוא 47 ohm. תשנה אותו אם צריך : לדים נדלקים חלש = תוריד (אבל לא עד הסוף, ואם זה לא עובד אז כנראה הבעיה בזה שהמתח לא מספיק או הנגדים של הלדים גדולים מידי), לדים נדלקים יותר מידי או יש הפרעות ברמקולים = תעלה

פורסם
  • מחבר

אין לי איך להפריד , אני אצטרך פילטר , חוץ מזה שאלתי עוד כמה שאלות :

הV של הקבלים משנה ? 25V לכולם זה מספיק ?

פוט של 10K ohm יעשה את העבודה בשני המקרים {גם לרמקולים וגם לtip31c} כי יש לי בבית כזה ואם אני מחבר לד או רמקול אליו אז הוא רק מהחצי סיבוב מתחיל לפעול ולא מהתחלת הסיבוב של החוגה נותן למכשיר לעבוד.

ואיפה אני מחבר את הפוט לשני הרמקולים ?

האם כל הקווים שלא מובילים לשום מקום בסרטוט צריך להגיע לאדמה ? של הPL או של החשמל ?

אני אצייר בפריזינג ותאשר לי שהכל בסדר

פורסם
  • מחבר

הקפצה

פורסם

למתח 25V מספיק. בתוך מעגל ההגברה (ובמיוחד בכל מה שמחובר ליציאות של המגבר) יכול להופיע מתח כפול בתנאים מסוימים והייתי שם שם לפחות 35V

כל הפוטים יכולים להיות 10K

אם אתה מחבר את הפוט ללד במצב מחלק מתח אז הלד יידלק רק כשהפוט עובר את מתח ההדלקה שלו (כ 3 - 3.2V בלד כחול או לבן). אבל אז יש לך בעיה אחרת - יש תחום קטן שבו הפוט בכלל נותן ללד זרם תקין - קצת מעל זה ואתה יוצא מהתחום של 20mA ושורף את הלד. כדיי שלא יקרה דבר כזה תוסיף ללד את הנגד הרגיל שלו אחריי הפוט, כדיי שאם הפוט נמצא אל מקסימום הלד עדיין מוגן אל ידיי הנגד

אם אתה מחבר את הפוט ללד בטור (כלומר אתה לוקח מהפוט את החיבור האמצעי ואחד מהקצוות) אתה תראה שהוא נותן שליטה טובה יותר אל הבהירות ומאפשר לרדת אם הלד עד הקצה השני של הפוט (אבל הלד יאיר חלש גם שם ולא יתכבה לגמרי). גם במעגל הזה אתה חייב לשים בנוסף את הנגד הרגיל של הלד להגנה

רמקול אמור להשמיע קול גם אחריי הנמכה מאוד משמעותית. היי. אתה יכול לשמוע באוזניות כשאתה נוגע אם הקצה של התקע ביציאה של המגבר ומחזיק ביד את החיבור אדמה של התקע (ההתנגדות שלך כמה K עד כמה עשרות K, והמתח שם הוא כמה V מקסימום). אני חושב שאם תנסה לשמוע במקום שקט אתה תשמע משהוא גם מתחת ל 1/2

אם חיבור רמקול לפוט יש בעיה אחרת : בווליום גבוה הרמקול לוקח זרם דיי גדול. והזרם הזה עובר דרך ההתנגדות של הפוט (בקטע קטן שלו). יש לך סיכוי דיי גבוה לחמם את הקטע הזה של ההתנגדות ולשרוף אותו - מצב של "מנורת ליבון בתוך הפוט". בגלל זה (וגם כמה סיבות אחרות) הפוט לא מחובר לרמקול, אלא לכניסה של המגבר איפה שהזרם נמוך מאוד ומשם מתבצעת השליטה בווליום

לא ניתן לשלוט אם פוט 1 אל 2 רמקולים. לכל רמקול חייב להיות פוט משלו. כשיש לך רמקולים שיש להם פוט ששולט אל הווליום של שתיהם ביחד, בפנים זה 2 פוטים שמחוברים לאותה ידית (יש רכיב כזה שאתה יכול לקנות - הוא בנוי כמו 2 פוטים צמודים אחד לשני אם 6 רגליים)

הקווים שמסתיימים בציור כזה כמו של "T הפוך" זה אדמה. כל היתר מה שלא מצוייר = לא לחבר

פורסם
  • מחבר

בקבלים האלקטרוליטים הקו השחור זה ה+ והלבן זה ה-?

אמרת שאני צריך פילטר כדי לחבר אותו מתח גם למגברים וגם לtip .

דרך אגב הלוח הזה עם החורים לא ברדבוארד אלה זה שמלחימים עליו הוא לא מקוצר בשורות או טורים נכון ? אני מחבר לפי רצוני נכון.

ואיך שמת את הTDA2006 בפריזינג? כי אין , ולא מצאתי תמונה שלו כדי להוסיף רכיב.

פורסם

בקבלים רגילים (אם חוטים) הקו הוא -

בקבלי SMD (כאלה שמלחימים מאותו צד של הלוח בלי חורים) בעגולים הקו הוא - ובקוביות +

לוח Wire Wrap מגיע בכמה צורות, הכי נפוץ זה כשלכל חור יש עיגול קטן עצמאי של נחושת שלא מחובר לכלום. הלוח הזה מיועד לזה שמלחימים אליו תושבות מתאימות ואז מחברים חוטים בין התושבות אל ידיי קשירת חוטים (אם מברג מיוחד כזה). אתה יכול אבל סתם להלחים אליו רכיבים ולחבר אם חוטים מאחוריי המעגל

בפריזינג תיקח את ה IC (ציפ רגיל), תשנה את ה package בצד ל SIP וכמות חיבורים לפי מה שאתה רוצה

עוד משהוא ה TIP31 הוא לא FET אלא טרנזיסטור NPN. תיקח את ה NPN ותשנה את ה package ל TO220, אל תשים את ה FET במקומו

פורסם
  • מחבר

לא אמרת לי מה בנוגע לפילטר של המתח.

ומה זה קו? יש שם קו לבן וקו שחור. ולגבי הTip31 התכוונת בפריזינג?

ולא ממש הצלחתי את הTDA בפריזינג.

יש גם איפה שכתוב אינפוט T כזה אבל אותו לחבר לPL נכון ? או גם לPL וגם לאדמה ?

פורסם
  • מחבר

הקפצה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים