עבור לתוכן

סרטוט של מגבר קטן 12V

Featured Replies

• תגובות 46
  • צפיות 6.9k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

זה לדים RGB שמשנים צבעים לבד ?

אני לא בטוח שטוב בכלל לחבר לדים כאלה בטור. בתוך הלד יש ציפ בקרה שמדליק ומכבה 3 לדים. עכשו מה קורה אם במעגל הטורי יש 2 לדים שבהם צבע כלשהוא דולק, ו 1 שבו הציפ נמצא בידיוק במעבר בין צבעים ? - ה 1 הזה מקבל את כל המתח

אני לא יודע אם הלד "מוגן" ממצבים כאלה

פורסם
  • מחבר

לדים כאלה , כן כבר חיברתי והם עובדים מעולה , האם אחד מהTDA ששמתי בקישור יכולים להיות מתאימים ? ואיך לחבר את זה זה גם לרמקול וגם ללדים דרך הPL?

האם המעגל הזה מתאים ? http://hwzone.co.il/community/index.php?action=dlattach;topic=505017.0;attach=137093;image

פורסם

בערך כל אחד מאלה שהם Audio amplifier מתאים. יש כאלה שמגבירים ל 2 רמקולים בתוך אותו רכיב ואז הם מיותרים לרמקול 1. יכול להיות שתצתרך לשנות את יתר המעגל אם אתה שם ציפ אחר

פורסם
  • מחבר

אני רוצה להשתמש עם המעגל שהבאתי עם שלוש יציאות מהמגבר לשני רמקולים ולTip31 אז יש לי כמה שאלות:

אני צריך לחבר לTip31c מבחינת הPL לרגל אחת את הGround ולרגל אחת או Left או Right איך אני מחבר אותו למגבר וגם עוד שני רמקולים למגבר ? ופוטנציומטר של 10k ohm יתאים לצורך שליטה על הווליום ?

פורסם

תבדוק את המעגל שלי מקודם - יש בו בדיוק את זה

חוצמזה המעגל המקורי אם ה TIP31 (שבו ה left או right הולך ישר ל B של ה TIP31) יוצר רעשים ברקע ברמקול, המעגל שלי לא

פורסם
  • מחבר

אין לי איך להשיג את הTDA 2006

פורסם

כל אחד שהוא audio amplifier מתאים (לפי ה W של הרמקול שאתה רוצה לחבר.... ) אבל תשנה את כל החלק המתאים במעגל

תחפש ב google את המפרט של הציפ שאתה רוצה (קובץ pdf) ותשתמש אם המעגל דוגמא משם במקום החלק המתאים במעגל אצלי

חוצמזה ה TDA הוא מגבר לרמקול ולא קשור ללדים - אם אתה רוצה להשתמש אם רמקול מוכן (שמכיל מגבר) אתה לא צריך את כל זה

פורסם
  • מחבר

אני צריך להגביר את האות מהכניסת PL כדי שאני לא יצטרך לשים את המכשיר שמוציא מוסיקה על פול ווליום וגם יש מכשירים שמוציאים אות די חלש , אני רוצה 3 יציאות מהמגבר : שניים לרמקולים ואחד לTip31c כדי להגביר אות האות של הPL כל הTDA שמצאתי לא מתאימים ל12v אני אמשיך לחפש את ה2006 והרמקול שלי 1W כל אחד .

עריכה: הבנתי עכשיו שמים את הLM358 כדי לייצב מתח , אז אפשר לעשות כמו שסירטטת לי רק במקום TDA2006 לשים TDA2003 או לפי הסרטוט בPDF ? אני יכול לפצל את זה ל3 ערוצים עם 3 TDA שניים לשני רמקולים ואחד כדי להגביר את האות של הPL?

פורסם

ה 358 הוא מגבר בהספק נמוך מאוד שכל התפקיד שלו להפריד את ה line ל TIP31 כדיי שלא יעברו רעשים מהמעגל של הלדים לרמקול

חוצמזה ניתן לחבר פוט ל 358 (במקום החוטים שציירתי עכשו) וכך לעשות שליטה אל ה "ווליום" בנפרד ל TIP31

ה TDA הוא מגבר הספק לרמקולים. יש כאלה שמגבירים לרמקול 1 כמו TDA2006 (רוצה 2 רמקולים = תשים 2 ציפים) ויש כאלה שמגבירים ל 2 רמקולים בתוך אותו ציפ

כמעט כל ה TDAxx מתאימים ל 12V (חלק מהם עד 14V 18V וכו אבל הם עובדים ללא בעיה אם 12 - תבדוק ב PDF של הרכיב הספציפי), והספק שונה לרמקולים בהתאמה לגודל של הרמקול. ה TDA2006 הוא "בטעות" 12W אבל זה סתם רכיב לדוגמה ולא בגלל שיש במעגל 12V או משהוא

פורסם

אם הוא מתאים ל 12V ? - אתה אמור להיות יכול לענות אל השאלה הזאת לבד. בקובץ PDF שהבאת, עמוד 3, טבלה DC CHARACTERISTICS, מאפיין Supply voltage

הציפ הזה לא תואם ל TDA2006. מה שאומר שתצתרך לבנות את כל החלק במעגל מחדש. נחפש TDA2003 בגוגל תמונות ונבחר את אחד מהמעגלים שנראים הכי מובנים - למשל http://www.circuitstoday.com/10w-amplifier-using-tda2003 . תעתיק את המעגל הזה במקום כל החלק שאחריי הפוטים במעגל שלי

כדיי לשנות את ההגברה שה 358 נותן ל TIP31 תשים פוט כמו במעגל הזה

כמו כן העפתי את הקבוצה השניה של הלדים. לכן יש לי עכשו כמה חיבורים של ה 358 שאני לא משתמש איתם - אלה חיבורים 5 6 7. שים לב מה עשיתי כדיי שהחיבורים האלה לא יגרמו ל 358 "להיתקע" בגלל כל מיני מתחים לא קשורים שיכולים להופיע עליהם - 5 מחובר לאדמה ו 6-7 מחוברים ביניהם

[attachment deleted by admin]

פורסם
  • מחבר

לא הבנתי לגבי איפה לשים את הTDA 2003 ואני רוצה רק פוט אחד לשני הרמקולים לא רוצה לLM358 בsupply voltege כתוב 28 שזה לא 12 אז זה מתאים או לא? ובסרטוט לא של פריזינג שנתת לי כתוב ברמקול 4ohm שלי כל אחד 8ohm זה משנה?

פורסם

יש 2 מעגלים שונים :

הגברה לרמקול - בנויה מרכיב TDA וקבוצה של נגדים וקבלים שעובדים ביחד איתו

המעגל לדים - בנוי מ 358 ו TIP31 וכמה נגדים

הכניסה של הקול לכל המעגלים מחוברת במקביל מ LINE IN (מ LEFT או מ RIGHT לפי מה שרוצים), אבל אחריי זה אין יותר חיבור בין המעגלים והם עובדים בלי קשר אחד לשני

במעגל הקודם שהבאתי יש 2X הגברה לרמקולים אם TDA2006 ו 2X מעגל לדים אם TIP31 (ה 358 משותף כי הוא מכיל כבר בתוכו 2 רכיבי הגברה נפרדים, אז השתמשתי אם שתיהם, אבל הם לא קשורים אחד לשני והייתי יכול לשים רכיבים נפרדים באותה צורה)

אם אתה רוצה מעגל לדים ו 2 רמקולים, אתה צריך לבנות 1X מעגל לדים ו 2X מעגל הגברה לרמקול

מעגל הלדים הוא מה שהבאתי עכשו (שכולל אפשרות להגביר את ה "ווליום" ל TIP31 בנפרד בלי לשנות את הווליום ברמקולים), ומעגל ההגברה לרמקול הוא באתר אם ה TDA2003 (אתה יכול להוסיף פוט בכניסה אליו כדיי לשנות את הווליום ברמקול)

הפוט שיש ברמקולים שמשנה את הווליום ביחד ל LEFT ו RIGHT הוא במציאות 2 פוטים שמחוברים לאותה ידית. אתה יכול לקנות פוט כזה אבל הוא בטח יקר יותר מ 2 פוטים נפרדים. מבחינה חשמלית אין הבדל. או שתחבר את 2 הרמקולים ביחד ל LEFT או RIGHT אבל זה לא מה שאנחנו רוצים....

בעמוד 1 של ה PDF שהבאת יש טבלה ABSOLUTE MAXIMUM RATINGS. הטבלה הזאת (ממש כך - מקסימום מוחלט) אומרת מה המתח / זרם הכי גבוה שאפשר לתת לרכיב בלי להרוס אותו - אבל זה לא אומר שהרכיב יכול לעבוד במתח / זרם כאלה (רוב הסיכויים שהוא "ייתקע" / יתכבה בגלל הגנת התחממות יתר / דברים כאלה)

בעמוד 3 של ה PDF יש טבלה DC CHARACTERISTICS. הטבלה הזאת אומרת מה הנתונים המומלצים שאיתם הרכיב אמור לעבוד. בטבלה הזאת כתוב ש Supply voltage הוא MIN 8V ו MAX 18V ולכן הרכיב יכול לעבוד מ 12V

ה ohm של הרמקול קובע כמה Wהרכיב יוכל להעביר לו

בסוף עמוד 4 ב PDF יש ציור Output power vs supply voltage. המתח שלנו הוא 12V

רמקול של 2 ohm יקבל 7W

רמקול של 4 ohm יקבל 4W

רמקול של 8 ohm (שלא מצוייר כאן....) ניחוש... בטח משהוא כמו 2W - כמו רמקולים של מחשב

כדיי לפתור את הבעיה הזאת יש כמה שיטות :

לתת מתח גבוה יותר מ 12V

למצוא ציפ אחר (במקום TDA2003) שנותן הספק גבוה יותר אם הרמקול הקיים

לחבר 2 ציפים (או ציפ שמכיל 2 רכיבי הגברה נפרדים) במעגל שנקרא BTL. במעגל כזה 2 הציפים מחוברים מ 2 הצדדים של הרמקול (במקום ש - ילך לאדמה, הוא הול \ך ל OUT של הרכיב השני). במעגל כזה הרמקול "מתחלק" בין 2 הציפים. אם במעגל רגיל למשל רמקול של 4 ohm מקבל 4W, במעגל BTL כל ציפ חושב שהוא נותן 7W לרמקול של 4 ohm, ביחד מקבלים 8W לרמקול של 8 ohm

לשים שנאי שמתאם בין ההתנגדות של הרמקול וההתנגדות שאנחנו "רוצים שתהיה לו"

חוצמזה תבדוק מה ההספק המקס' שהרמקול בנוי לקבל כדיי שלא תעבור אותו ותהרוס את הרמקול

פורסם
  • מחבר

לא הבנתי הרבה , סרטטתי בפריזינג את המעגל שלי כרגע {הלדים הם RGB שמשתנים לבד רק עם שתי רגליים והX10 שרשמתי מתייחס ל3 לד + נגד} : http://www.upf.co.il/file/770173423.html

אני ממש מבקש אם תוכל לערוך אותו כדי שהוא יעבוד עם הפרמטרים הבאים :

הגברה לשני רמקולים 8 OHM + פוט אחד שמשנה את הווליום לשניהם ביחד.

הגברה שמגיעה לtip31c

עובד עם 12v

לא משנה כרגע איזה רכיב חוץ מTDA2006 שהכי זול שמצאתי אותו היה 8 דולר שזה 31 ש"ח.

ממש תודה ,

ליאור

דרך אגב ראיתי באיזה אתר שTDA2006 הוא בול כמו TDA2030 זה נכון? כי יש לי מאיפה להשיג את ה2030 בזול

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים