עבור לתוכן

איזה מעבד+לוח+זיכרון הכי משתלם לווינדוס סרבר 2003?

Featured Replies

פורסם

אני באמצע בניית מפרט (http://www.hwzone.co.il/community/index.php?board=24;action=display;threadid=57661&start=0) ורציתי לשמוע את דעתכם לגבי האתלון64 בסביבת חלונות סרבר 2003, תחת מולטיטסטינג כבד. האם כדאי יותר לקחת Pentium 4 3.0GHZ 800FSB? האם בכלל כדאי לקחת מערכת כפולת מעבדים כלשהי במעט יותר כסף?

המערכת היא לצרכי למידה ושימוש עצמי בלבד.

תודה! ;D

פורסם

מה בדיוק אתה לומד שאתה צריך כזו מערכת ?

במולטי טאסקינג הכי טוב זה שני מעבדים אם יש לך כסף, השאלה היא אם התה באמת הולך לעשות דברים שצורכים את זה.

מולטי טאסקינג של הפעלת וינאמפ יחד עם אינטרנט אקספלורר למשל לא צריך שני מעבדים :-*

קצת יותר פירוט על מה שאתה הולך לעשות יהיה מועיל.

פורסם
  • מחבר

זהו שאני לא בטוח כמה אחוזי CPU ינוצלו ע"י כל הסרביסים שאני מתכוון להתנסות איתם. בלינק שצירפתי היה הסבר קצר. או: כל סרביס מעניין שקיים בווינדוס+בשוק אני מתכוון להתקין ולשחק איתו! IIS כולל SMTP+FTP, וגם SQL, Terminal Services, PcAnywhere, SSH, Firewalls, DNS, LDAP, Exchange, VPN, IRC, וכו'. חלקם ישארו לנצח (אתעמק בנושא) וחלקם יבוטלו. המחשב יפורמט, אם צריך, כל כמה חודשים כשהוא יתחיל לזחול כתוצאה מזיהום חמור בקובצי המערכת/רג'יסטרי). ;)

אני גם כרגע עובד הרבה עם Windows Media Encoder, עם Trillian Pro השמן עם פלאג-אינים, פוטושופ, ויזואל בייסיק/ASP, צריבת DVDים, מריץ תמיד eMule Plus, WinMX, BitTorrent ABC ברקע, מקליט רדיו (ישירות ל-MP3), רואה סרטי DIVX, עורך אודיו ב-Cool Edit Pro וכו'. אני מתכוון לעבוד עם Premier, Flash ו-Dreamweaver. אולי גם מעט תלת-מימד למרות שאני לא כל כך אומנותי/מוכשר בכיוון הזה. אני יותר טכני.

אין לי בעייה להשקיע עוד מאה-מאתיים דולר ללוח-אם ומעבד(ים) אחרים אם אתה חושב שיהיה צורך בכך. האמת היא שרוב הזמן אני אעבוד על שניים-שלושה דברים עיקריים בלבד, לדוגמא: Flash פלוס Dreamweaver, כאשר ברקע רצים השאר אך לא צריכים להתאמץ כי אין בהם שימוש אינטנסיבי (זה לא שהweb server שלי יקבל יותר מאיזה מאה פגיעות ביום חחח). לכן אני מאמין שמערכת עם CPU בודד תהיה יותר כדאית בשבילי. מה שאני לא בטוח זה האם לקנות פנטיום או אתלון64.

אנא החשיבו גם את האפשרות ל-OC וקירור (אם צריך ואם לא) בשני המקרים. כי ההבדל בכסף בסופו של דבר הוא: לוח-אם, מעבד, זכרונות, וקירור שנדרש. זה לא רק מעבד.

כמו כן בראייה לעתיד יותר רחוק, האם ה-64 ביט יחזיק יותר זמן בגלל פיצ'רים חדשים במעבד? האם הוא בכלל מספיק יציב - אני לא שש לקנות דברים שהם גרסה 1.0 אלא אם כן מקבל חיזוקים מהסביבה הקרובה.

תודה רבה לך ולכולכם

פורסם

חלק מהתוכנות שאתה מזכיר כבדות מאוד, לא יזיק להם גם שני מעבדים.

אבל זה יותר מ 200$.

צריך לוח שעולה איזה 100$ יותר

צריך עוד מעבד, 200-300$ לאופטרון 240 אם אני מעודכן

צריך זיכרון REGISTERED כשמשתמשים באופטרונים, בניגוד ל A64.

אולי תקנה רק לוח דואלי עם אופטרון אחד בשלב זה ותוסיף את המעבד השני כשיהיה לך כסף.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים