עבור לתוכן

צריך עזרה בשידרוג המחשב

Featured Replies

פורסם

שלום.

כרגע המפרט שלי הוא :

q6600 2.40GHz

4g ram

64bit

gtx260

הלוח אם שלי אני לא יודע אבל הוא ישן(ממתי שקניתי את המשחב-ארבע שנים ככה)

עכשיו,

מאז ששידרגתי לוינדוס 7 הביצועים שלי(FPS) ירדו בלפחות חצי.

אני ככה קרוב לשנה ונשבר לי מזה..אני חייב לשדרג מעבד ואולי לוח אם גם.

אמרו לי פעם שבגלל שהלוח אם שלי ישן אני לא יוכל להשים את המעבדים החדשים כמו i5 וAMD ואלה.

אז המליצו לי על Q9400 אם אני לא טועה שהוא ה Q הכי חדש.

אבל הוא דיי יקר,הוא עולה יותר מכל i5 והביצועים שלו פחות טובים.

מה עדיף ?

לשדרג לוח אם כדי שאני יוכל להשים i5?(צריך המלצות ללוח אם ומעבד טוב)

או שפוט יותר משתלם לי להשאיר את הלוח אם הישן ולהביא q9400 שעולה בערך 1000 שקל.

התקציב שלי הוא 1200 כולל חריגה.

תודה לעוזרים.

פורסם

ללא ספק שאם אתה הולך בכיוון של החלפת מעבד אז להחליף לתושבת חדשה:

מעבד:

[..] INTEL 2310 : CORE I5, S1155, 2.9Ghz - TRAY ₪826

לוח אם:

[..] ASROCK H61M/U3S3 - זמין במלאי ₪394

מחיר סופי כולל מע"מ: ₪1220

מפרט זה הורכב באתר: www.IQPC.co.il

למשלמים במזומן\שיק אחד, הפקדה - 3% הנחה!

עד 5 תשלומים בשיקים ללא ריבית - שיק ראשון לתאריך הקניה

כאשר השילוב הזה מציע לוח תומך USB3, ומעבד i5 החזק בהרבה מQ6600. (כאשר אפילו i3 שיאפשר את השדרוג בפחות מ 1000 ש"ח יהיה עדיף).

למרות שלדעתי במקרה שלך עדיף לעשות OC למעבד ולקנות כרטיס מסך חדש כמו זה http://www.tms.co.il/product/10324 כדי לקבל ביצועים טובים

פורסם
  • מחבר

תודה,

לא דחוף לי לשדרג כרטיס מסך .

לגבי ההמלצה הראשונה :

המעבד מתאים לכרטיס מסך ? זאת אומרת שהוא בדיוק ב''רמה'' שלו ? כי אם הוא הרבה יותר חזק וככה שיוצא מצב שהמעבד שלי לא מנוצל עד הסוף זה בזבוז כסף לא ? או שעדיף ללכת על מעבד יותר חלש ולחסוך כסף ?

פורסם

אין שום סיבה שמעבר ל WIN7 יוריד את ה FPS לחצי

עדכנת את דריוור כ.המסך?

אילו משחקים אתה משחק ועל איזו רזולוציה?

פורסם

לשאלתך, חוזק המעבד אינו רלוונטי כל עוד הוא לא יוצר מגבלה (צוואר-בקבוק) במשחקים (במקרה שלך).

לרוב כרטיסי המסך מגבילים את ה-FPS (וכמובן רמת פירוט גרפית) במשחקים, ולא המעבד.

אני חושב שאתה בוחר פה ללכת בדרך לא נכונה ויקרה.

בוא נאבחן את הבעיה- אתה טוען שמרגע ששידרגת ל-win7, ה-FPS ירד בלפחות בחצי (כלומר בחצי ומעלה).

זה לא אמור לקרות, מה שמצביע על בעיה או שאתה פשוט מגזים.

על מנת לאבחן שיש בעיה- תוריד את תוכנת ה-FRAPS, תריץ כמה משחקים, תראה על כמה הם רצים ותשווה ברשת מול מחשבים בעלי חומרה דומה. בדוק טמפרטורות והגדרות גרפיות במשחקים שאכן מתאימות לעומס שהמחשב שלך יכול לשאת.

אם אתה פשוט מגזים ופשוט רוצה ביצועים גבוהים יותר, יש באפשרותך הרבה דרכים לקבל זאת (לצערי, כולם כרוכים בהוצאה כספית כזו או אחרת).

פורסם
  • מחבר

כן עדכנתי כרטיס מסך.

אוקי אם אתה חושב שאני מגזים אז:

אני שחקן תחרותי בקוד4.

עכשיו:

XP:היה לי 250 FPS יציב ברצולוציה הכי גבוה.

WIN7:

125FPS יציב על הרצולוציה הכי נמוכה אבל ברגע שאני נמצע בתוך עשן(SMOKE)הFPS צונח ל 80 בערך.

קוד4 זאת רק דוגמא.

בכל המשחקים ירד לי הFPS בצורה דרסטית .

אפילו את המשחק HEROES 6 אני לא מצליח להריץ על 60FPS על הרצולוציה הכי נמוכה.

שידרוג מעבד ללא ספק יפתור את הבעיה.

אני באתי לפה כדי לשאול אותכם איזה מעבד כדי והאם כדי להחליף לוח אם.

תודה.

פורסם

איך בדקת את ה-FPS ועל איזו רזולוציה אתה משחק?

כי מה שאתה אומר פה לא הגיוני ובוודאות לא נכון. הכרטיס שלך מריץ את המשחק על סביב ה-80FPS, תלוי ברזולוציה.

בנוסף, גם אם יש ירידה כלשהי ל-60FPS למשל, אתה עדיין לא תרגיש אותה. למה אתה שואל?

כי קצב הרענון של מסך LCD סטנדרטי עומד על 60 הרץ (כלומר, מציג לך כ-60 תמונות לשניה). לכן, כל FPS גבוה ממספר זה, אינו רלוונטי.

איך אתה כל כך בטוח ששידרוג מעבד יפתור את הבעיה שיש לך? שכן לפי מה שאני רואה, אין לך כזאת ואתה פשוט רוצה ביצועים גבוהים יותר והפתרון הוא החלפה של כרטיס המסך. המעבד שלך כן יוצר צוואר בקבוק לכרטיס, אבל לא עד כדי כך.

פורסם
  • מחבר

יאיר תעשה טובה ואל תגיב פה יותר ..

או שלפחות תקרא תגובות קודמות לפני שאתה מגיב.

וסתם שתדע,

לך לקוד4 פרומוד

תעשה

com_maxfps 250

תשחק קצת

ואז תעשה

com_maxfps 90

תראה שאתה תרגיש שהמשחק לא חלק כמו שאתה רגיל למרות שהעין קולטת מקסימום 60 FPS..

רק תנסה

פורסם

דבר ראשון תרגע, ולמיטב זכרוני מדובר פה על פורום פתוח.

בתור שחקן COD4 גם כן, אני מכיר את עניין ה-FPS (כמובן שגם את הפקודה הזו) ואסביר בהרחבה, בנוסף למה שרשמתי בהודעתי הקודמת.

זה שאתה עושה את הפקודה com_maxfps 250 או 125, היא לא רלוונטית, שכן הכרטיס שלך ממילא לא יגיע לרפים האלה.

יש לכרטיס שלך מגבלות, והמגבלה שלו במשחק הזה היא זו שרשמתי לך- סביבות ה-80FPS, תלוי ברזולוציה.

אז בטח אתה שואל, האם ה-FPS הוא ממילא מעל 60, למה המשחק לא זז חלק?

זאת משום שכל פיק קטן במערכת (עיכוב), יגרום למשחק שלך להאט (ולא מבחינת ה-FPS), ראה את הדיון הבא- http://forums.steampowered.com/forums/showthread.php?t=1648211 כאשר במולטיפלאייר זה מאוד בעייתי כמובן.

השילוב של הגבהת ה-FPS המקסימאלי ביחד עם ביצועי הכרטיס שלך במשחק הנ"ל, גורמת למשחק לרוץ באופן לא-אחיד.

נסה בבקשה לבטל פקודה זו, ותראה שהוא זז ללא slow-downים, אם כי בסצנות כבדות כאשר ה-FPS צונח, אתה כן תרגיש קרועים קטנים.

יש לכרטיס שלך מגבלות, והמגבלה שלו במשחק הזה היא זו שרשמתי לך- סביבות ה-80FPS, תלוי ברזולוציה.

הכרטיס שיש ברשותי (GTX480, מפרט בצד) אשר חזק הרבה יותר מ-4870, מריץ את המשחק על סביב ה-150FPS.

יש סיבה שבמשחקים יש מגבלה מובנת של FPS, בחלק מהמשחקים, שיחוק על FPS מקסימאלי של הכרטיס גורמת למשחק לזוז לפעמים לאט ולפעמים מהר יותר, למרות שה-FPS גבוה. כמו כן, זה מחמם את הכרטיס ויכול להיות שאצלך, הכרטיס מגיע לטמפ' גבוה ודרושה האטה של התדרים והיא נעשית אוטומטית ע"י הדרייבר. בחלק מהמשחקים המגבלה הזו נמוכה מאוד, ראה לדוגמא NFS:The Run או split second שהיא 30FPS, כי בפריימרייט גבוה יותר, המשחק אינו רץ בצורה אחידה.

פורסם
  • מחבר

לא היה לי כוח לקרוא הכל כי מהשורה הראשונה ניתן להבחין שאתה לא יודע על מה אתה מדבר ..

מגבלה ל80 ? איך הפלצת אתזה?

כרגע אני מריץ את המשחק על 125 FPS יציב.

בXP היה לי 250 FPS יציב.

זה הכל.

קוד4 זה רק דוגמא למצב הגרוע של המחשב שלי.

פורסם

יפה שלפחות אתה ניסית להבין ולא הולך ראש בקיר.

בכל מקרה, אתה צודק- נכון, אני לא מבין שום דבר.

קדימה, תשדרג את המעבד. אשמח אם אחרי השדרוג, תגיד לי איזו תוספת ביצועים במשחק קיבלת.

פורסם
  • מחבר

אני לא מבין במעבדים וחומרה ככה שאחרי השידרוג לא יהיה לי מה לחפש פה..

בגלל זה אני לא מבין למה אתה פה..אתה לא מבין שום דבר כמוני ועוד כותב שטויות..

:|

פורסם

אני לא אוהב לראות אנשים מבזבזים בסף סתם, אבל אתה הגעת לרמה חדשה של אי הקשבה. מנסים להסביר לך שלא משנה מה המסך של לא יציג לך יותר מ-60FPS, יכול להיות שהכרטיס/מעבד מתחממים ולכן הבעיה. יאיר הסביר לך והסביר נכון, שגם אם אתה מקבל 250FPS או 60FPS אתה לא תרגיש את זה מכיוון שהמסך מגביל אותך. באיזו רזולוציה אתה משחק?

אם אתה חושב שאתה צודק תוכיח את זה.

ותתחיל לדבר יפה האנשים כאן מקדישים מזמנם בשביל לעזור לך ולא רוצים שתוציא כסף לחינם. אתה לא קראת את התגובה שלו ואתה מסיק מכך שהוא מדבר שטויות, אבל בעצם אתה הוא זה שאומר שטויות (איך אתה יודע מה הוא כתב אם לא קראת את זה?). תתחיל לשקול את מילותיך לפני כתיבתם זה לא נעים לאף אחד כאן בפורום.

אשמח לדעת מה אתה מבין, שאנחנו לא מבינים(אם אתה חושב שאתה יודע כל כך הרבה תוכיח את זה), יכול להיות שנילמד ממך משהו.

אם אתה עוד אחד מהילדים (או סתם אדם שלא מעוניים לקבל חוות דעת/ביקורת) האטומים אתה מוזמן לעזוב את הדיון הזה כי הוא מיותר.

פורסם
  • מחבר

הנה עוד אחד טיפש.

דבר ראשון .

ההבדל בין 250FPS ל60 זה קודם כל בגיימפלי.

יותר FPS = פחות ריקוייל,קפיצה יותר גבוה ,ריצה יותר מהירה ועוד.

דבר שני

אתה מוזמן לבדוק את זה בכל משחק FPS תשחק על 250 ואז תשים על 60 או 90 ואפילו על 125 ואתה כן תרגיש הבדל באיך שהמשחק זז.

לא מאמין לי ?

תנסה..

גם אני לא האמנתי ובסוף בדקתי את זה .

תנסה לפני שאתה מדבר ילדון.

פורסם

תרגיע את הדיבור, אחרת תעוף מפה.

וההסבר למה שאתה מתאר, נמצא בתגובה שרשמתי (שאותה לא קראת).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים