עבור לתוכן

שאלה לגבי מגיני נחשול מתח/אל פסק

Featured Replies

פורסם

המחשב שלי כרגע נמצא במעבדה לאחר הפסקת חשמל שלאחריה הוא בעצם לא נדלק יותר ולכן אני מעוניין לקנות הגנה..

ראיתי שיש "מגני נחשול מתח" בעשרות שקלים בודדים שלפי התיאור שלהם אמורים לספק את ההגנה, מצד שני ראיתי את הבוקסות של ADVICE במחיר של 270 שקל ומעלה.

מה בדיוק ההבדל? ומה אני בדיוק צריך לרכוש?

תודה על העזרה!

פורסם

יש כמה דרכים שבהם ספק יכול להידפק אחריי הפסקת חשמל

מגן שעולה כמה עשרת שקל מגן מאחת מהדרכים בלבד והיא נחשול מתח שנוצר אל ידיי מכשירי חשמל בבית שיש להם מנוע, שהיו דולקים כשהתחילה הפסקת החשמל

בעיה אחרת ואוליי יותר נפוצה אפילו, זה כשהספק עצמו כבר היה במצב גרוע לקראת תקלה בכל רגע, וכיבוי והדלקה מחדש נתנו לו דחיפה אחרונה

כדיי שדבר כזה לא יקרה, הספק אמור להיות איכותי מחברה מומלצת, ולא סתם ספק גנרי כמו שישימו לך ברוב המעבדות, ויתכן שעמד במחשב שלך מהתחלה. לספק איכותי יש יתרונות אחרים כמו אורך חיים (גם ללא הפסקות חשמל), הוא לא נוטה לשרוף חומרה אחרת במחשב (כשנשרפת סתם חומרה ללא סיבה ברורה, בהרבה מקרים הבעיה היא בספק - גם אם הוא ממשיך לעבוד רגיל אחריי החלפת החומרה), מאוורר שקט יותר וכדומה

פורסם
  • מחבר

הספק שלי הוא CORSAIR CX 600W ולא ספק ג' נרי, המחשב על כל חלקיו הוא בן מספר חודשים. לכן אני אני לא חושב שהבעיה היא בספק..

השאלה שלי מה אני צריך לקנות בשביל להימנע מבעיות שנוצרות מהפסקת חשמל.. עד כמה שהבנתי אני צריך משהו שפשוט מספק השהייה של כמה דקות לכבות את המחשב בצורה מסודרת כאשר החשמל נופל. אמשח אם תמליץ לי על משהו כזה או משהו אחר שיכול לעזור

תודה.

פורסם

ניתוק לא מסודר של המחשב מהחשמל לא פוגע בו מבחינת חומרה - המקסימום שיכול להיות זה שמשהוא יידפק במערכת ההפעלה או קובץ לא יישמר

מה שכן יכול לפגוע זה :

מכת מתח שנגרמת בגלל הפסקת החשמל, ממנה אמור להגן מגן ברקים שיש לו הגנת ברקים / נחשולי מתח

מתח לא תקין שנמשך לאורך זמן (יותר מכמה שניות), בגלל תקלה במערכת (לא קורה בהפסקת חשמל רגילה שבה יש נפילה מיידית של המתח ל 0, וחזרה מיידית ל 240V. הבעיה הזאת קוראת במקרים שבהם האור בבית דולק חלש או חזק בצורה קיצונית במשך כמה שניות או יותר)

חזרה של המתח זמן קצר מאוד אחריי שהוא מתנתק (הפסקת חשמל שבהתחלה או בסוף שלה האור מופיע ונעלם פעם נוספת)

למגן ברקים ב 40 שקל יש את ההגנה הראשונה בלבד, ובדרך כלל הגנה חלשה מאוד במגן כזה זול

מגיני ברקים כמו GPT SC9 ELEC מכילים פחות או יותר את כל ההגנות, ואני המלצתי על הדגם הזה בעבר. נכון לעשו משתמש אחר בפורום מצא בעיה חמורה איתם (הם יוצרים מצבים שבהם המגן עצמו יכול לפגוע במחשב) ואני לא ממליץ עליהם יותר

מגן ברקים כמו Q-protectors נותן הגנות סבירות מכל אחד מהדברים האלה ויש לו סיכוי טוב יחסית למנוע נזק כזה

ב UPS פשוט (line interactive) יש בערך את אותן הגנות כמו מגן ברקים טוב יחסית. ההבדל הוא ש UPS מאפשר למחשב להמשיך לעבוד כדיי לגשר מעל הפסקת חשמל קצרה (1/2 דקה או פחות) או לאפשר כיבוי מסודר של המחשב, אבל זה לא מיועד להגנה על החומרה אלא על מערכת הקבצים בדיסק

אם אתה רוצה מגן ברקים אני ממליץ (מאלה שראיתי עד עכשו) על Q protectors

אם UPS אז צריך מידע נוסף אל המחשב - כמה הוא לוקח וכדומה (לא ההספק של הספק, אלא הערכה של כמה החומרה לוקחת במציאות מהאתר http://www.extreme.outervision.com/psucalculatorlite.jsp ) ומה הנתונים של הספק החדש שעומד במחשב

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על התגובה המפורטת

למרות שזה מוזר מכיוון שהמחשב לא נפתח אחרי הפסקת חשמל רגילה, כלומר נפל החשמל והייתי צריך להרים את הפקק כדי שהוא יחזור ולא הפסקה של נפילה ואז אחרי שניה חזרה.

אני כנראה אקנה את מה שהמלצת בכל מקרה. תודה.

פורסם

נפילה של פקק היא בדיוק הפסקת חשמל שיכולה לפגוע במחשב :

בבית יש מכשירים שיש להם מנוע - מזגן / מקרר / מכונת כביסה וכו. כשמנתקים את הזרם למנוע שעובד, הוא יוצר מיידית מכת מתח גבוה של כמה אלפיי וולט ויותר

במצב רגיל, בתוך המזגן / וכו' יש את המעגל (שלט / טרמוסטט / תוכנית כביסה / וכו) שמדליק ומכבה את המנוע. כשהמעגל הזה מנתק את המנוע, המעגל החשמלי של הבית ומעגל הבקרה של המזגן נשארים "בצד אחד", והמנוע "בצד השני" של הניתוק וכך המתח הגבוה ממנו לא יכול להגיע למערכת החשמל של הבית

כשקופץ הפקק בלוח חשמל, בתוך הבית נשאר מעגל שמנותק מהמערכת החיצונית, ובו נשארים מחוברים : המזגן (כולל המנוע שהיה מחובר ברגע שהפקק קפץ), והמחשב. במצב הזה המתח הגבוה מהמנוע (שעדיין מחובר למעגל) מגיע ישירות לכל הדברים האחרים שנמצאים על אותו פקק שקפץ

מגן יכול להגן או לא להגן ממקרה נוסף כזה. מסקנה שניה מהמקרה הזה היא לנסות לא להגיע למצב שבו החשמל קופץ בזמן שיש משהוא אם מנוע גדול עובד, כי זה יגרום למכת מתח (שהמגן ברקים יספוג וינסה להגן, אבל לא בהכרח את כולה אם היא חזקה, וגם מגן הברקים עצמו עולה 100-200 שקל)

פורסם
  • מחבר

אוקיי, תודה על ההרחבה.

נ.ב: איפה בארץ ניתן לקנות את הQ-PROTECTORS? ולפי שהבנתי מהדברים שלך כל פעם שהמגן ברקים בעצם מגן על המחשב הוא בעצם הולך פאייפן וצריך לקנות אחד חדש?

פורסם

אני לא מכיר מקמות שבהם מוכרים אותו. כל מקום שראיתי כזה מותקן, הוא הגיע בתור "המלצה" של החברה לטלויזיית LCD או פלזמה. האחד שממנו קיבסלתי את המסקנת (שפתחתי ובדקתי אותו) הוא של חברים שלי שהטכנאי שהתקין להם את ה LCD שם להם

את ה GPT SC9 ELEC ניתן למצוא דיי בקלות. הבעיה איתו היא, שבמצבים מסוימים הוא מתחיל לנתק ולחבר את המחשב במהירות וכך יכול להרוס את המחשב בעצמו, גם אם המתח מספיק קרוב לתקין ולא היה קורה למחשב כלום ללא המגן. חוץ מהבעיה הזאת הוא כן נותן הגנות סבירות

המגינים ב 40 שקל בדרך כלל מכילים רק הגנת ברקים, בחלק מהם היא טובה (והיתה עוזרת לך במצב הזה), ובחלק היא לא והמגן פשוט לא היה משנה כלום (סתם תקע-שקע ריק אם מנורה שעולה 40 שקל)

מגן לא נדפק אחריי פעולת הגנה אחת. בכל פעם שהוא מקבל מכה נוצר נזק מצתבר (שתלוי בגודל של המכה, מכה אחת גדולה היא כבר מעל מה שהמגן יכול לספוג אבל מכות קטנות הוא יכול לספוג דיי הרבה). בסוף הוא יקצר ויפיל את החשמל. כמו כן הוא לא סופג את כל המכה ולכן יש סיכוי שחלק מהמכה כן יגיע למחשב. והתפקיד של המגן הוא להחליש את המכה מספיק כדיי שמה שנשאר לא יהיה משמעותי

שיקול נוסף בכל המגיני ברקים וה UPSים - הדברים האלה לפעמים מתחילים להתחמם (במקרה של מתח מאוד לא תקין שנמשך לאורך זמן) ויכולים להמיס את הפלסטיק של עצמם, ובמקרים קיצוניים רכיב בפנים יכול לעלות באש. לכן כדיי שלא יהיו סכנה הם חייבים להיות מותקנים במקום שבו אין משהוא דליק צמוד אליהם

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים