עבור לתוכן

שדרוג מפרט המחשב

Featured Replies

פורסם

רציתי לשדרג את המפרט שלי כיוון שהוא כבר די ישן (אמנם לא חלש אבל ישן).

התקציב אינו גדול אך קודם אני רוצה לדעת אילו חלקים כדאי לשדרג, איזה חלק להסויף/להכניס במקום והאם הוא יפעל עם המערכת שלי טוב ולא יווצר צוואר בקבוק או משהו בסגנון.

המפרט שלי הוא כזה:

מעבד - Intel Core Quad Q9550 2.83GHz

לוח אם - Asus P5QC (תמצית: 2 סלוטים לDDR3 עד 8GB ועד 1333 MHz, יציאות - יציאה אחת של PCIe 2.0 x16, 3 יציאות של PCIe x1 , ו2 יציאות PCI)

זכרון - 2 זכרונות OCZ 2GB DDR2 800 MHz שתופסים 2 מתוך 4 סלוטים

כרטיס מסך - Sapphire Radeon HD 4870 (ידוע שעושה בעיות עם משחקים מסויממים בעקבות התחממות רבה)

עכשיו כמה שאלות למחשבה בדרך להמלצה על מה לקחת...

*האם אפשר לבצע מערך Crossfire ואם כן אז בהתקנה של דרייבר איזה דייבר להתקין ואם לא מערך CF אז איזה כרטיס כדאי לקחת מבחינת מחיר/ביצועים ושלא יווצר צוואר בקבוק?

*האם זיכרונות DDR3 יעבדו עם DDR2 ואם כן איזו מהירות לקחת?

*הצעות נוספות לקנייה

כמו כן החנות המועדפת לקנייה הן מבחינת מחיר וקרבה KSP (מכיר את החנות ויודע שלא המון אנשים אוהבים אותה אבל אני מסתדר איתה מצוין)

פורסם

הלוח שלך לא מיועד ל CF. אי אפשר לשלב זיכרונות DDR2 אם DDR3 ובכל מקרה אין צורך בהוספת זיכרון במקרה שלך.

מבחינת כרטיס מסך אתה יכול לשדרג לזה http://www.asus.com/Graphics_Cards/AMD_Series/EAH6850_DC2DIS1GD5V2

מחיר 595 שח בKSP.

פורסם

מסכים עם הנאמר לעיל, פרט לחלק של כרטיס המסך שכן לדעתי אם משקיעים לצורך גיימינג, עדיף להשקיע לכרטיס חזק יותר.

אומנם HD6850 ככל הנראה כרטיס הגיימינג המשתלם ביותר שיש ולמרות שהפער בינו ליבן HD4870 עומד על כמה עשרות אחוזים, עדיין ההפרש הוא לא בשמיים והוא לא יספיק לגיימינג על הגדרות גבוהות במשחקים כבדים על רזולוציות גבוהות.

מכאן נובעת השאלה, מה הרזולוציה בה אתה משחק (או הטבעית (מקסימאלית) של המסך שלך)?

שאלה חשובה נוספת- איזה ספק כח יש ברשותך?

פורסם
  • מחבר

ספק כוח 550W והרזולוציה היא 1680x1050 וכמו כן מיועד לגיימינג בהגדרות גבוהות. ואם זה כך האם זה שווה את ההשקעה בלשדרג לוח אם בשביל CF או פשוט לשים בצד את הכרטיס מסך/למכור אותו?

פורסם

איזה ספק בדיוק יש לך (כלומר חברה ודגם)?

כעיקרון עד כמה ש-CF משתלם, איני חושב שהוא יהיה אופטימאלי עבורך.

לוח-אם תומך ב-CF לסוקט 775 אינו זול ואם הספק שלך לא איכותי, הוא לא יחזיק זוג כרטיסים כמו HD6850, למרות שהם לא צורכים הרבה.

מכור את ה-4870 שלך וקנה כרטיס בודד חזק. אם זה לא דחוף, הייתי מחכה מספר שבועות לכל מני הורדות מחירים שיהיו- אולי תוכל להרויח.

פורסם

מחזק, השקעה בלוח ל775 לטובת CF היא שטות גמורה.

וCF של 4870 מצריך ספק רציני + לוח יקר למדי ולא מאד נפוץ ביד שנייה (במחיר הוגן).

לגבי הורדות מחירים, השד יודע.

מה שכן, שדרוג מ4870 ל6850 באמת לא מצדיק את עצמו, אם אתה עולה מ4870 אתה צריך לפחות 6870 / GTX560 אם לא יותר, אחרת סביר שתוספת הביצועים מן השדרוג תהיה מאכזבת למדי.

פורסם
  • מחבר

זאת אומרת שעדיף שאני אמכור את ה4870 ופשוט אקנה 6870 או אפילו יותר (תלוי כבר בקצבה שלי) ואגב 550W יחזיק 6870/יותר טוב?

ובכלל האם כדאי לי לשדרג עוד חלק במחשב?

פורסם

550W איכותי יחזיק גם 6970 ו-570.

פורסם

איכותי מאוד.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים