עבור לתוכן

התייעצות בנוגע לנייד/לפטופ (מבחינת קירור)

Featured Replies

פורסם

היי,

כבר כמה חודשים שאני מתלבט בין לרכוש נייד לגיימינג (Asus G75 שצריך לצאת בסוף אפריל) או מחשב נייח שיעלה לי הרבה פחות וגם יהיה יותר טוב מבחינת נתונים.

העניין הוא שהמחשב הנייח האחרון שקניתי לא הצליח לקרר את עצמו כמו שצריך ויושב לי עכשיו בחדר עם צד אחד פתוח עם אלתור של מאוורר גדול שתמיד פועל וצמוד אליו.... בלי המאוורר הזה, המחשב פשוט קורס בכל משחק שאני מפעיל.

לעומת זאת, לפי מה שהבנתי (בבקשה תקנו אותי אם אני טועה) למחשבים ניידים יש יכולת קירור הרבה יותר טובה ואפקטיבית. בנוסף גם הרבה יותר קל לנקות אותם ממחשב נייח. אבל... הם פשוט עולים ה-ר-ב-ה יותר.

נכון לעכשיו יש לי 5000 ש"ח. אני כמובן יכול לחסוך עוד, אבל אני מאמין שאם אני אשקיע את זה בנייח זה יהיה מספיק בהחלט. אז מה אתם חושבים? שווה לי להמשיך לחסוך ולקנות נייד? או פשוט לקנות עכשיו נייח ?

נ.ב- שמתי לב שהתבלבלתי בכותרת. התכוונתי נייח/לפטופ... לא נייד/לפטופ..חח

פורסם

מעקב

פורסם
  • מחבר

מעקב

סליחה? :-\

פורסם

רשמתי מעקב כדי שכשמישהו יעדכן את הנושא הזה אני יוכל לקרוא אותו ב"תגובות חדשות לנושא שלי".

בקשר לשאלה שלך אתה לא צודק.

מחשב נייד כשמו הוא- נייד. אם אין לך צורך בניידות אל תקנה.

זה נכון שמחשב נייד "טוב" יותר מבחינת קירור, אבל הוא טוב יותר רק בגלל שכל הרכיבים שלו מוחלשים (לכן פולטים פחות חום) וברוב המקרים הוא משתמש בפניי השטח של המחשב עצמו בשביל הקירור.

מחשב נייח עדיף בהרבה על מחשב נייד (בתנאי אין צורך לניידות).

1. קודם כל אתה יכול לבחור את הרכיבים בעצמך או בעזרת חברי הפורום כך שיתאימו יותר לצרכייך.

2. תוכל לקנות מחשב חזק יותר בכמה רמות מעל למחשב נייד באותו הכסף.

3. במחשב נייח תוכל לשדרג כל רכיב בעלות מינימלית כשבמחשב נייד אתה מוגבל בזיכרון RAM ודיסק קשיח (עלות התיקונים והשדרוגים היא מטורפת יחסית למחשב נייח).

4. הקירור במחשב נייד מוגבל למחשב ספציפי, כאשר למחשב נייח תוכל להתאים קירור (אוויר, נוזלי, חנקן). ברוב המקרים אפילו המחשבים הניידים הכי טובים והיקרים סובלים מבעיות קירור (הייתה כתבה לפני שנתיים על מק-בוק שאפשר היה לטגן ביצה עליו).

ממליץ לך לפתוח דיון מסודר אל איזה מחשב נייח לקנות, ושים דגש על המקרה של המחשב הישן שלך. אולי ימליצו לך קירור נוזלי.

אני כותב מילים אלה כשאני יושב מול מחשב נייד DELL XPS L702X שעלה 8K, הוא מריץ משחקים לא הכי טוב שבעולם ולפעמים מגיע ל 40+- מעלות במסגרת בצד שמאל מסביב למקלדת (מעל למאוורר).

הייתי מודע לבעיה לפני שקניתי אותו- אבל הייתי צריך ניידות וביצועים- בגלל זה התפשרתי בכמה קריטריונים.

בבקשה ממך: אל תכניס לראש שלך לקנות מחשב נייד אם אתה לא צריך- זה כמו לקנות THE NEW IPAD (אם אתה שמעת על הבעיות שלו, אתה תבין).

שמח לעזור, וחג שמח!

רומן ס.

פורסם
  • מחבר

רשמתי מעקב כדי שכשמישהו יעדכן את הנושא הזה אני יוכל לקרוא אותו ב"תגובות חדשות לנושא שלי".

בקשר לשאלה שלך אתה לא צודק.

מחשב נייד כשמו הוא- נייד. אם אין לך צורך בניידות אל תקנה.

זה נכון שמחשב נייד "טוב" יותר מבחינת קירור, אבל הוא טוב יותר רק בגלל שכל הרכיבים שלו מוחלשים (לכן פולטים פחות חום) וברוב המקרים הוא משתמש בפניי השטח של המחשב עצמו בשביל הקירור.

מחשב נייח עדיף בהרבה על מחשב נייד (בתנאי אין צורך לניידות).

1. קודם כל אתה יכול לבחור את הרכיבים בעצמך או בעזרת חברי הפורום כך שיתאימו יותר לצרכייך.

2. תוכל לקנות מחשב חזק יותר בכמה רמות מעל למחשב נייד באותו הכסף.

3. במחשב נייח תוכל לשדרג כל רכיב בעלות מינימלית כשבמחשב נייד אתה מוגבל בזיכרון RAM ודיסק קשיח (עלות התיקונים והשדרוגים היא מטורפת יחסית למחשב נייח).

4. הקירור במחשב נייד מוגבל למחשב ספציפי, כאשר למחשב נייח תוכל להתאים קירור (אוויר, נוזלי, חנקן). ברוב המקרים אפילו המחשבים הניידים הכי טובים והיקרים סובלים מבעיות קירור (הייתה כתבה לפני שנתיים על מק-בוק שאפשר היה לטגן ביצה עליו).

ממליץ לך לפתוח דיון מסודר אל איזה מחשב נייח לקנות, ושים דגש על המקרה של המחשב הישן שלך. אולי ימליצו לך קירור נוזלי.

אני כותב מילים אלה כשאני יושב מול מחשב נייד DELL XPS L702X שעלה 8K, הוא מריץ משחקים לא הכי טוב שבעולם ולפעמים מגיע ל 40+- מעלות במסגרת בצד שמאל מסביב למקלדת (מעל למאוורר).

הייתי מודע לבעיה לפני שקניתי אותו- אבל הייתי צריך ניידות וביצועים- בגלל זה התפשרתי בכמה קריטריונים.

בבקשה ממך: אל תכניס לראש שלך לקנות מחשב נייד אם אתה לא צריך- זה כמו לקנות THE NEW IPAD (אם אתה שמעת על הבעיות שלו, אתה תבין).

שמח לעזור, וחג שמח!

רומן ס.

תודה על התשובה המלאה והמפורטת.

למען האמת לאחי הקטן יש Asus g73 והוא מאוד מרוצה ממנו... מצד שני הוא גם זקוק לניידות שלו : \ אני לא כ"כ.

סבבה, שכנעת אותי לרכוש נייח, השאלה היא מה אני עושה מבחינת הקירור.. כי קירור נוזלי נשמע לי מורכב (לא שיש לי בעיה עם מורכבות, פשוט אין לי זמן להתעסק עם זה).. ואני לא יודע אם מאווררים וצלעות קירור מסוגלים לעשות את העבודה כמו שצריך.. אחרי מה שקרה לי למחשב הנוכחי, אני לא מתפשר על קירור בכלל...(בייחוד לאור העובדה שאם אני קונה נייח, אני 95% הולך לקחת את geforce GTX680 החדש.. שיקר בטירוף..) מה היית מציע?- בהתחשב בכך שתקציב זאת לא באמת בעיה.. (יש לי עד 7000 ש"ח אם יש צורך)

פורסם

קודם כל יפה לך שעשית את הצעד הראשון: להשלים עם העובדה שעדיף שזה יהיה מחשב נייח.

סעיף שני הוא שהגדרת לעצמך תקציב.

אני לא מומחה בתחום מפרטי מחשב ובמיוחד הרכבות ושילובים של רכיבים, כך שתצטרך לפתוח דיון ב"מפרטי מחשב" על פי השאלון של הסטיקי.

אל תשכח להדגיש את המקרה של המחשב הישן שלך.

אני הנסה לעזור בכל מה שאני יודע, אבל נראה לי שאתה תסתדר ממש טוב גם בלי קירור נוזלי.

שמחתי לעזור.

נ.ב.: אתה לא חייב לצטט כל הודעה קודמת, זה סתם עושה בלגן בדף.

חג שמח ובהצלחה...

רומן ס.

פורסם
  • מחבר

אחלה, אני אפתח עכשיו בקשה בפורום הרלוונטי.

תודה רבה!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים