עבור לתוכן

מפצל לחשמל מנקודת מתח יחידה

Featured Replies

פורסם

אז ככה יש לי נקודה אחת בחדר של חשמל מימנה מחובר מפצל של 6 ומימנה עוד מפצל של 6 כדי שיספיק לכל "הדברים" בחדר,

השאלה כזאת האם המתח שאני מקבל הוא לא סדיר האם יש קפיצות במתח?

המסכנה היא כזאת חיברתי מגן ברקים לנקודה בחדר חיכיתי 4 דקות וקיבלתי קפיצה במפסק של החדר שלי ככה מספר פעמים

אז הבנתי שיש בעיה ללא המגן הכל עובד האם יש קפיצות שאני לא מרגיש בהם כלומר זה לא בריא לחבר 2 מפצלים במקביל

למורות שאין לי אפשרות אחרת.

פורסם

אני אנסה לחדד את המקרה שעליו אתה מדבר.

אם הכבלים של החשמל שמגיעים אל הנקודה עבים (לפי הפחת ניתן להעריך) אז אפשר יותר להעמיס על השקע.

השאלה היא לא כמה מוצרים אתה מחבר, אלא כמה הספק הם דורשים... אם אתה מחבר המון מטעני פלאפונים אז זה כלל לא נורע.

אם אתה מחבר למפצל גופי חימום ומזגן זה כבר יכול להיות מסוכן, זה יכול להיות יותר גרוע אם מדובר במפצל במצב רע שכבר יצא לי להתקל בכמה כאלו, סכנה גדולה מאד. (במינימום שיהיה לו תו תקן)

אם יש עומס גדול על קווי במצב רע, יש גבול לכמות ההספק שניתן להעביר דרכם ויהיו הפרעות.

פורסם
  • מחבר

קניתי את הסוג הכי איכותי שהיה בהום סנטר אפשר להגיד שגם הכי יקר, בכל מקרה מחובר מזגן 1 כוח סוס ממיר לטלויזיה ראוטר רמקולים המחשב כמובן

ומטען לטלפון והמסך של המחשב אני לא רואה שום בעיה רק כאשר חיברתי את המגן ברקים המפסק קפץ :facepalm:

ככה מעולם לא היתה בעיה יכול להיות שהבעיה היא במגן ברקים?

פורסם

מגן ברקים יכול להקפיץ את החשמל כשהרכיב הגנה בתוכו מקצר

בתור התחלה - _איזה_ מפסק בדיוק קופץ ? C16A ? פחת ? לפי זה ניתן לדעת מה בדיוק מקפיץ אותו

קורה ניצוץ כשאתה מחבר את המגן ברקים לשקע ? (בזמן שלא מחוברים דברים אחרים למגן ברקים) ? אם כן יתכן שהמגן עצמו דפוק

חיבורים טובים מחזיקים זרם ללא בעיה וחיבורים דפוקים מתחממים / נמסים / גורמים לשריפות / קצרים. תוודא שבכל מקום במערכת התקעים נכנסים לשקעים קצת "בכוח" ויוצרים מגע טוב וחזק. במיוחד דברים כמו שקע ישן שהרחיבו לו את החיבורים מהרבה שימוש אם תקעים שיש להם חיבורים שטוחים, ועכשו אתה מחבר תקע חדש אם חיבורים עגולים וכדומה. באותה צורה, תקעים שניתן להרכיב ידנית (אם בורג שניתן לפרק) לפעמים לא מורכבים טוב - בין היתר חלק מהסיבים של החוט שמתחבר לבורג בפנים חתוכות או שהבורג לא מהודק וכו

בכל מקום שבו יש מגע דפוק תהיה התחממות, פלסטיקים נמסים, ומכאן קצרים ונפילות של החשמל, בכל זרם נמוך שהוש ובטח בזרם גבוה

שקע ותקע תקינים שמיועדים ל 16A, במציאות מחזיקים משהוא כמו 10A ללא הגבלה ו 12A בצורה גבולית. 16A דיי בוודאות יגרמו להם להישרף

אם בתקע יכול לקרות ניצוץ בטור למעגל (כשמכניסים או מוציאים תקע, או בגלל מגע דפוק), בשקעים מסויימים המגע של האדמה או הניוטראל נמצא קרוב מידי למגע של הפאזה, ואם קורה ניצוץ קטן במקום הזה, הניצוץ יכול "לקפוץ" ולהגיע ל 2 המגעים כלומר לקצר. במקרה כזה מה שתראה זה שאתה מכניס תקע של המחשב למשל, ובמקום הניצוץ הרגיל יש ניצוץ גדול ובהיר כמו של קצר וקופץ החשמל, אחריי זה אתה מדליק מחדש והכול עובד תקין בלי סימן לבעיה בכלל. דבר כזה לפעמים קורה והוא לא סימן לבעיה מפעם אחת, אבל אם זה קורה שוב תבדוק אם יש בעיה אם השקע

חיבור מזגן ומחשב ביחד לשקע משותף (ועוד יותר חמור - למגן ברקים משותף) יכול לפגוע במחשב - בזמן ניתוק של המתח בשקע (קופץ הפקק או המגן ברקים), המנוע של המזגן מייצר מכה של מתח גבוה שהולכת ישר למחשב ויכולה לשרוף את הספק

פורסם
  • מחבר

אז ככה השאלה הנשאלת בגלל שבקפיצה האחרונה לפני כחודש הלך הספק למזלי היתה עליו עדיין אחריות

לכן חשבתי לקנות מגן ברקים,

בכל מקרה המחשב עבד במקביל עם המזגן תקופה ארוכה כשנתיים לא היתה בעיה.

יש לציין שהיו קפיצות פה ושם כמו בכל בית ולא ניגרם נזק קפיצה של הפחת ראשי,

כאשר חיברתי את המגן הקפיצה בארון חשמל היתה של הפחת בחדר שלי בלבד.

ניזכרתי שקניתי אותו המוכר אמר שהמגן מיועד אך ורק או למחשב או לLCD הוא הדגיש לא למכונת כביסה.

כרגע המגן מחובר לLCD בחדר בנקודה נוספת שיש לי ללא בעיות.

בינתיים אין בעיות כנראה שהאל פסק שנימצא בספק עושה את העבודה,

לא ניגרם כל נזק לרכיבים במחשב.

חשבו לציין שהספק שלי של חברה איכותית.

פורסם

מגן ברקים שמקפיץ מאמתים סתם (לא עומס יתר) הוא כנראה דפוק בעצמו. (והצריכת חשמל שלו בעצמו היא כמה mA, אין מצב שהוא הוסיף עומס למערכת בצורה שקופץ מאמת בגללו)

הבעיה בקפיצה של המאמת היא כזאת :

יש מכשירים שיש בהם סליל גדול - מנועים שונים כמו מזגן או מכונת כביסה. לסליל יש השראות כלומר אם מנתקים לו את הזרם בפתאומיות, הוא ייצור מכה חזקה של מתח גבוה (שיכולה להגיע לכמה אלפיי V ויותר)

כשהמזגן עובד בצורה רגילה, יש בתוכו ממסר שמדליק או מכבה את המדחס (הסליל), ואכן נוצרות מכות מתח כאלה. אבל מה - המכה נוצרת כשהממסר נפתח, כלומר הממסר הפתוח כבר ניתק את הסליל מיתר המעגל. ביתר המעגל יהיה 240V רגיל (מתח רגעי כלשהוא בין 0 ל 340V) כפי שחייב להיות כי הוא מחובר למתח של 240V AC

אבל כשקופץ הפקק או המגן ברקים בזמן שהמזגן עובד, קורה מצב אחר : הזרם מפסיק להגיע, אבל בתוך החדר הממסר של המזגן עדיין סגור והמזגן והמחשב עדיין מחוברים ביניהם. המכה מהסליל של המזגן עוברת ללא בעיה דרך מערכת החשמל של החדר, לכל יתר הדברים שיש חדר, ויכולה לדפוק אותם. בגלל המאמת או המגן ברקים המתח 240V מנותק ולכן אין מה שיקבע שהמתח בחדר יהיה 240V. המתח יהיה מה שהסליל של המזגן גרם לו להיות

מכונת כביסה (ללא פיקוד אלקטרוני) לא צריכה מגן בכלל. מכונה אם פיקוד אלקטרוני אוליי כן תצתרך הגה ואז אין הבדל בין מגן ברקים למחשב או מגן ברקים אחר - כל אחד יעשה את העבודה

הבעיה היחידה אם מכונת כביסה היא שרוב המגינים לא מחזיקים יותר מ 10A ומכונת כביסה יכלה בכיף לקחת גם 12-13A. אבל אז גם המגן שמיועד למכונת כביסה לא בדיוק יחזיק אותה. חוץ מזה אין בין המגינים הבדל וזה שמגן אחד מתאים למכונה ואחד לא זה בגדול חרטא

אז :

אם המגן מקפיץ מפסק של 10A או 16A תחליף את המגן

אל תעמיס את החדר ככה, כל פעם שהמפסק קופץ זה מכת מתח נוספת שנוצרת מהמזגן ויכולה לעשות נזק למחשב או ל LCD

תעיף את המזגן למעגל אחר (אם יש), או לפחות שיהיה לפניי המגן

מפסק של חדר לא נקרא פחת הוא נקרא "פקק" (לא נכון אבל מובן), "מאמת" (מפסק אלקטרו מגנטי תרמי), "מפסק זרם יתר" / "מפסק OCP (over current protection)" וכדומה

פחת הוא מפסק אחר לגמרי שמגן מהתחשמלות או מבעיות בידוד ולא מעומס יתר. ברוב הדירות יש פחת אחד או אין בכלל, הפחת רחב יותר ממפסק רגיל ויש לו לחצץ TEST

בספק של מחשב אין אל פסק. יש ספקים (בעיקר האיכותיים) שיש להם רכיבי הגנת ברקים אבל הרכיבים האלה אם אורך חיים מוגבל, וממש לא רצוי לתת להם לעבוד הרבה פעמים - בסוף הם יישרפו

פורסם
  • מחבר

אני לא תלמיד גדול באלקטרוניקה הבנתי פחות או יותר על מה אתה מדבר.

:xyxthumbs:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים