עבור לתוכן

מפרט למחשב לאינטרנט, סרטים ועבודה משרדית

Featured Replies

פורסם

אני מבקש חוות דעת למפרט הבא. המחשב יורכב אצלי אז אין הגבלה לחנות אחת.

הרכבתי אותו בעצמי אבל כיוון שלרוב אני מרכיב מפרטים לשרתים ולא למחשבים אישיים אני אשמח לשמוע את דעתכם.

התקציב מינימלי ביותר. כמה שפחות עדיף.

מעבד:

Core i3-2120 ב-547 ש"ח אצל KSP.

לוח אם:

Gigabit GA-H61M-S2V-B3 ב- 319 ש"ח אצל זיגזג.

זיכרון:

2GB ב- 80 ש"ח אצל KSP.

מארז (כולל מאוורר קדמי שקט):

Cooler Master Elite 342 ב- 175 ש"ח אצל KSP.

קירור למעבד (הוא מגיע בלי):

Scythe Shuriken Rev B - SCSK-1100 ב- 120 ש"ח אצל KSP או RSM.

מאוורר אחורי:

Artic Cooling F8 80mm ב- 30 ש"ח אצל KSP

כונן DVD:

Samsung SH-S223 ב- 115 ש"ח בזיגזג.

ספק כוח:

עדיין לא מצאתי. תקציב מירבי: 200 ש"ח.

אני צריך הספק של 350W. יציאה לכרטיס גרפי חלש ויציאה של 4 פינים למעבד.

צריך להיות 80+ ותומך בתקינה כלשהי, עדיף FCC. תומך Active PFC 0.9+

כונן קשיח יש לי.

השאלון של הפורום:

1. מה התקציב המקסימאלי? 2000

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך

ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?

א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).

ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:

-אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.

-מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).

-לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?

לא מיועד למשחקים

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? כונן קשיח

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 9

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. איזור מרכז

9. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה). לא

10. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד?

לא

אני מעדיף לקבל חוות דעת על המפרט לעיל ולא מפרט אחר.

תודה

פורסם

תענה על השאלון שבחוקי הפורום.

פורסם

מה הסיבה שאתה מפצל את הקניה לשלוש חנויות?

מהשאלה על הספק אני מבין שאתה משתמש בכרטיס גרפי נפרד. לא נראה לי שזה הכרחי כי המאיץ הגרפי במעבד אמור להספיק.

לגבי המפרט, אם המטרה היא לחסוך הייתי יורד למעבד פנטיום. לא הייתי מתפשר על פחות מ-4 ג"ב זכרון.

בנוסף, אני לא חושב שהמפרט עונה על דרישה של שקט ברמה 9 וצריך לקחת את זה בחשבון.

פורסם
  • מחבר

אחד אחד:

אני מרכיב לבד אז ככה אני חוסך.

יש לי שם דרישה ל- HDMI עם אפשרות עתידית לכרטיס מסך אז אני מוודא שזה אפשרי.

אני לא יורד לפנטיום. בתור מי שמשתמש בפנטיום כבר כמה שנים במקום עבודתו לעבודה משרדית, אני מתכוון להתרחק מפנטיום (גם אם אינטל מגדירה עכשיו את Core 2 כפנטיום). ולמרות שה- G630 נראה קורץ, המחשב הזה צריך להחזיק כמה שנים אז לא תודה.

4GB זיכרון: במ"ה 32 סיביות ולמטרות המצוינות במפרט זה, ההבדל בין 2GB ל- 4GB הוא שולי. בנוסף על הכרטיס מסך יהיה 1GB אז מאותם 4GB אני אקבל רק 2.25GB וזה חסר כל טעם.

שקט: שקט בזמן העבודה. בלילה הוא לא אמור לעבוד. מבחינתי מאוורר עם dba של 20 ומטה או 0.3 sone הוא שקט עד לא מורגש. כשהמחשב אין מה לעשות אבל במצב הזה אתה לרוב עם אזניות ואז אין לזה חשיבות. אם היה תקציב הייתי לוקח קירור מים - זה שקט מאוד.

פורסם

זה לא כל כך מובן, אז כמו שכתבתי תענה על השאלון שבחוקי הפורום.

G6XX-G8XX הם בעלי ליבות של I3 רק ללא HT. זה הכל, הם הרבה יותר טובים ממה שפעם INTEL כינתה פנטיום. אני בעצמי לא מבין למה היא מתגה אותם בצורה כזאת. מניסיון עם G620 הוא מעבד חזק מאוד והריץ לי BF ביחד עם ה-GTX570 (שיש לי במחשב, מפרט בצד) על רזולוציה של 1920x1200 על הגדרות גבוהות מאוד ללא ירידה מ-High והטקסטורות על ULTRA והמשחק היה שחיק מאוד באזור ה-45FPS-55FPS ולפעמים אפילו 60FPS.

פורסם
  • מחבר

עניתי על השאלון.

סדרת ה- G כולה משתמשת בסטי הוראות של ארכיטקטורת נחלים. עכשיו זה מילא אבל אני לא רוצה לשדרג בחמש השנים הקרובות.

ה- 600MHz הבדל, התמיכה ב- AVX והתוספת הזניחה כנראה של 20% בביצועי גרפיקה עושה את ההבדל.

במקרה שלך מטה כל ביצועי הגרפיקה ישבו ב- GPU. המחשב הזה לא מכוון למשחקים אז אני צריך מעבד נורמלי.

HT לא מעניין אותי וכנראה שיהיה כבוי בכלל. יש לי ניסיון רע עם הטכנולוגיה הזו בשרתים. HT זה כמו ליבות לעניים, כשאתה צריך ביצועים, משם הישועה לא תגיעה.

פורסם

USB3, SATA3?

RAID מובנה?

אתה יודע של-I3 יש HT, וכמו שאמרתי לך ה-G620 יוצא הכי משתלם. הליבה הגרפית שלו מריצה סרטי FHD בלי בעיה.

HT לא מעניין אותי וכנראה שיהיה כבוי בכלל. יש לי ניסיון רע עם הטכנולוגיה הזו בשרתים. HT זה כמו ליבות לעניים, כשאתה צריך ביצועים, משם הישועה לא תגיעה.

תכנות שיודעות לנצל ריבוי נימים/ליבות, נהנות משיפור ביצועים רציני. בכל אופן לעבודה שלך אין בזה צורך, אז בשביל מה I3?

סדרת ה- G כולה משתמשת בסטי הוראות של ארכיטקטורת נחלים. עכשיו זה מילא אבל אני לא רוצה לשדרג בחמש השנים הקרובות.

הסדרה בנויה על ארכיטקטורת ה-SB של הדור הנוכחי ואין לה שום קשר לפנטיום של פעם. אל תדאג אם זו תישאר העבודה שלך על המחשב, לא תהייה לך בעיה גם עוד 5 שנים.

פורסם
  • מחבר

G630 הוא אמנם SB אבל דיללו אותו קצת. בעיקר בצד של המעבד הגרפי וסטי ההוראות: הוא תומך בסטי הוראות של נחלים ויש לו מעבד גרפי של נחלים. אני משאיר שם i3 כדי שעוד שנתיים, כשהביצועים יהיו בעייתיים אני לא אצטרך לשדרג. זה מחשב לסטודנט, עכשיו זה עבודה משרדית, עוד שנה אל תוך התואר יכולות להיות הרחבות להגדרה הזו.

אתה יודע של-I3 יש HT, וכמו שאמרתי לך ה-G620 יוצא הכי משתלם. הליבה הגרפית שלו מריצה סרטי FHD בלי בעיה.

תכנות שיודעות לנצל ריבוי נימים/ליבות, נהנות משיפור ביצועים רציני. בכל אופן לעבודה שלך אין בזה צורך, אז בשביל מה I3?

אלא אם הן טוחנות את המעבד ואז קורים דברים מעניינים שגורמים לך להצטער שלא קנית מעבד חזק יותר או שתכננת את ארכיטקטורת המערכת טוב יותר.

SATA 3 ו- USB3: אין טעם. בין כה וכה אין כוננים קשיחים בשוק הצרכני שצריכים יותר מ- SATA1...

RAID - גם לא.

פורסם

לגבי פיצול הקניה, אני לא בטוח שהחיסכון בקניה שווה את הזמן והכסף שתעלה ההתרוצצות בין החנויות, אבל אם בדקת את זה וזה משתלם אז לך על זה.

על המעבד אתה כנראה סגור אז אני רק אומר שלאור הדרישה לחסוך בתקציב זה מיותר אבל זו בחירה שלך.

לגבי יציאת HDMI, אפשר למצוא לוחות עם יציאה כזו בתקציב שלך, למשל זה http://ksp.co.il/hmain.php?uin=12423.

לגבי הזכרון, לא כ"כ הבנתי את החישוב שלך. איזה כרטיס מסך יקח 1 ג"ב? מאיץ מובנה לא לוקח כ"כ הרבה זכרון קבוע (ובכל מקרה יצרוך זכרון גם אם תתקין רק 2 ג"ב).

לגבי הדרישה לשקט, אני לא מתמצא בנתונים הטכניים אבל שווה לבדוק אם זה מופיע במפרט של המארז והמאווררים.

פורסם

המפרט לא עונה על הדרישות שלך מבחינת השקט. אפשר להוציא יותר טוב.

רוב הקשיחים העדכניים מנצלים SATA1, אבל SATA2 כבר לא. SATA3 זה בשביל SSD שיודע לנצל את כל רוחב הפס שלו.

קשיחים חיצוניים לא מנוצלים במלואם על ידי USB2 ולכן USB3 יהיה עדיף (גם במחשבה לעתיד).

פורסם
  • מחבר

כמה dba זה שקט מבחינתכם?

ל- yair1:

כרטיס מסך כמו Radeon 5450. אני לא אוהב להתעסק עם כרטיסים מובנים והזיכרון המשותף שלהם.

הנתונים אכן מופיעים במפרטים.

איו צורך ב- USB3. במקרה הנורא מכל אני אקנה כרטיס הרחבה עוד שנתיים.

פורסם

5450 לא מובנה.

פורסם

התקציב צריך להספיק לקניה של הכרטיס מסך? אם כן אז חבל על הכסף. זה לא יתן לך כמעט כלום מעבר למאיץ הגרפי המובנה.

פורסם
  • מחבר

5450 לא מובנה.

נכון. לא טענתי שהוא מובנה.

התקציב לא צריך להספיק לכרטיס מסך. כרגע זו אפשרות עתידית עם 99% סיכויי הצלחה :)

הספק, אגב, נמצא:

Seasonic SS-350ES ב- 181 ש"ח אצל זיגזג.

אני חושב שאולי כדאי לרדת ל- G630 (לפי הבדיקות ביצועים של ה- G620 הוא בסדר) אבל אז אני מסתכן שאם הביצועים יהיו נמוכים מדי עוד שנה אני אאלץ לקפוץ על איזה Ivy Bridge ולשלם יותר. זה מה שנקרא חיסכון בטווח הקצר.

בסוף אין לי אישור זה.

פורסם

תקנה זיכרון של 4GB בסטיק בודד. ולמה מאוורר אחורי של 80mm ? הוא יעשה רעש.

הסטנדארט זה מאוורר 120mm על 1200RPM.

ואתה יכול לקנות את הלוח הזה שבא עם חיבור HDMI כמו ש-yair1 אמר - http://ksp.co.il/hmain.php?now_snif=ksppetahtikva&uin=12423

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים