עבור לתוכן

בעיה בהדלקת מחשב

Featured Replies

פורסם

שלום,

יש לי בעיה בהדלקת מחשב שלא היה בשימוש כמה שבועות, בחלק מהזמן הוא לא היה מחובר לחשמל, לא נעשה בו שינוי חומרה לאחרונה, והמחשב היה יציב במשך תקופה ארוכה.

בנסיון להדליק את המחשב לא מגיע סיגנל למסך (המסך עובד תקין עם מחשב אחר) והאורות של המקלדת לא נדלקים בלחיצה על ה caps lock (ניסיתי לחבר שתי מקלדות שונות).

לחיצה ממושכת על כפתור ה power מכבה את המחשב, אבל עזיבת הכפתור גורמת למחשב להידלק מחדש.

המאוורר של ה CPU עובד, אחד מתוך שני המאווררים של המארז עובד (יכול להיות שהמאוורר שלא עובד אמור להיכנס לשימוש רק בזמן התחממות), ה DVD מגיב, והאור בעכבר נדלק.

קרו לי כמה פעמים תופעות דומות עם כפתור ה power נדמה לי שבעקבות אי שימוש ממושך, ניתוק מהחשמל, או החלפות חומרה, אבל אחרי כמה ניסיונות זה בד"כ היה מסתדר.

במחשב מותקנים:

לוח האם ASUS A8N-SLI Premium

מעבד AMD Venice 3200

כרטיס מסך XFX 6800GS

3 דיסקים SATA, ודיסק אחד IDE

צורב DVD, וכונן floppy

האם סביר שהבעיה היא בספק ? בלוח האם ?

האם יש בדיקות נוספות שכדאי לעשות כדי לאתר את הבעייה ?

אשמח אם תוכלו לעזור לי, תודה מראש !

פורסם

היי adis,

לפי התיאור נראה שישנה בעייה בלוח האם שגורמת לתופעות הללו.

מומלץ לבדוק זאת במעבדה של טכנאי מוסמך כדי לזהות ולטפל בה.

ליאור

פורסם

נשמע כמו בעיה בלוח אם, יחד עם זאת ליתר ביטחון, תתחיל מהתחלה.

תנתק את כל הרכיבים הלא הכרחיים - כלומר, תישאר רק עם מעבד, זיכרון וכרטיס מסך (יש לך כרטיס מסך מובנה בלוח אם וכרטיס חיצוני, תנתק את הכרטיס החיצוני ותשאיר רק את המובנה). תפעיל ותבדוק.

אם עובד - מצוין. תתחיל לחבר חומרה אחת כל פעם (תתחיל מהכרטיס מסך החיצוני).

אם לא עובד - סביר להניח שיש בעיה בלוח, אך לא בהכרח.

בעיקרון לידע כללי - ישנם כרטיסי הרחבה שמסוגלים לקרוא אותות מהלוח בזמן ה POST ולבדוק אם הלוח נתקע בשלב כלשהו (כמה מפתיע, נקראים כרטיסי POST).

זו הבדיקה הכי טובה לתקינות לוח (אבל אני לא מניח שיש לך :) ).

תנסה את מה שרשמתי ותחזיר תשובה.

בברכה,

חגי חדד

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על ההמלצות.

ניתקתי את כל מה שמחובר ללוח אם, למעט ספק, CPU, זכרון, כרטיס מסך, מקלדת ועכבר.

אולי אני טועה, עד כמה שידוע לי אין בלוח אם הזה כרטיס מסך מובנה ואין לי בבית כרטיסי מסך אחרים כדי לנסות להחליף.

אין שינוי, עדיין לא מגיע סיגנל לכרטיס מסך ולמקלדת, וכשלוחצים על כפתור ה power כדי לכבות, עזיבת כפתור ה power מדליקה את המחשב.

חוץ מזה גם אין beep בהדלקת המחשב.

בלוח אם הזה יש אפשרות לשמוע הודעות POST, רק שעד כמה שמבינה ההפעלה של האופציה הזאת היא דרך ה settings של ה bios, ובלי מקלדת ומסך לא יכולה להפעיל את האפשרות הזאת.

האם יש דרך אחרת להפעיל את הודעות ה POST האלו ?

בלינק הבא יש את ה Manual של לוח האם

http://dlcdnet.asus.com/pub/ASUS/mb/socket939/A8N-SLI%20Premium/e2435_a8n-sli_premium.pdf

האם יכול להיות שה CMOS battery מתה ?

תודה רבה !

פורסם

^ יכול להיות, למרות שזה לא נראה כמו מצב שהסוללה מתה.

פורסם
  • מחבר

המחשב עובד :) :)

ותודה על ההמלצות.

החלפתי את הבטריה של הלוח אם ובאותה ההזדמנות ריסטתי את ה CMOS ע"י הזזת ה jumper שלייד הבטריה.

הריסט של ה CMOS הפעיל את הודעות ה POST הקוליות וכשהדלקתי את המחשב, נשמעה ברמקול הודעה שיש בעיה בזכרון.

ניתקתי את אחד מתוך שני המודולים של הזכרונות והבעיה נפתרה (-:

עכשיו נראה מה עושים עם זכרון בן 6 של corsair שאמנם יש עליו אחריות לכל החיים אבל החנות שבה קניתי אותו כבר לא קיימת.

שיהיה חג שמח ! :)

פורסם

מוזר אף פעם לא שמעתי על זיכרון שבגללו אין סיגנל למסך יכול להיות שהוא קיצר את המערכת,

בכל מקרה כמה ביפים היו ברמקול? ועוד שאלה לפני שהוצאת את הזיכרון לא היה סיגנל למסך,

כלומר איפוס הCMOS פתר את הבעיה של הרמקול?

פורסם
  • מחבר

לפני שהחלפתי את הבטריה של ה CMOS וריסטתי אותו לא היו beeps, לא היו הודעות post, והמצב היה כמו שתארתי בהודעה הראשונה בשרשור. לא הגיע סיגנל למסך, אבל הגיע חשמל לעכבר ל DVD ולפחות לחלק מהמאווררים.

אני מעריכה שהחלפת הבטריה לא השפיעה על הרמקולים, אבל היא כנראה הפעילה את הודעות ה POST.

אני מאמינה שכיביתי בעבר את ההודעות הקוליות של ה POST, לא היה לי בזה צורך, המחשב עבד תקין במשך כמה שנים טובות. ועכשיו כשהיתה לי בעייה מכיוון שהמקלדת והמסך לא עבדו לא יכולתי להיכנס ל settings של ה BIOS כדי להפעיל שוב את הודעות ה POST הקוליות.

החלפת הבטריה לבטריה חדשה לא שינתה דבר (לא בטוחה האם היו beeps). לאחר מכן כשעשיתי ריסט ל CMOS זה כנראה הפעיל את האפשרות לשמיעת ההודעות POST וכשהדלקתי את המחשב שמעתי ברמקול את ההודעה שיש בעייה בזכרון.

שלפתי את אחד משני הסטיקים של הזיכרון, והכל הסתדר.

למרות שלוח האם הזה עתיק, במשך השנים הוא הוכיח את עצמו כבחירה טובה, עם מגוון גדול של חיבורים, אפשרות לחיבור 8 כונני SATA ו 2 IDE, ועכשיו הודעות ה POST הקוליות שהצילו לי את המחשב.

פורסם

בדרך כלל זיכרון תקול לא מפריע למערכת לעלות אבל גורם להרבה מסכים כחולים אתחולים וכו'.

העיקר שפתרתה את הבעיה :xyxthumbs:

פורסם

זו דווקא תקלה לא כזו נדירה..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים