עבור לתוכן

Setup מומלץ ל-Eyefinity: קניית כרטיס מסך ושלושה מסכים

Featured Replies

פורסם

במסגרת רכישת מחשב חדש, אני מעוניין להשתמש בשלושה מסכי Dell U2412M ב-Eyefinity עם כרטיס מסך של AMD.

אז קודם כל, לדגם הנ"ל, שהוא 24" עם יחס 16:10 בו אני מעוניין, אין HDMI. יש לו VGAx1, DVIx1, DPx1.

שנית, אני רואה שסידרת 7xxx של AMD מגיעה עם DVIx1, HDMIx1, mini DPx2.

השאלה הראשונה קשורה בחיבור המערך כולו: האם אוכל לחבר בכלל ב-DP? אני מניח ש-mini DP ו-DP זה לא אותו דבר.. האם יש מתאמים זולים? איך זה אמור לעבוד עם המגבלות הנ"ל?

השאלה השנייה היא: איזה כרטיס מסך בכלל צריך כדי להחזיק מערך כזה? אמנם גיימינג זה לא העיקר, אבל הייתי רוצה להפעיל משחק מודרני על שלושת המסכים מבלי שיקרטע בכלל. חשבתי על 7770 או 7850.

אשמח לשמוע דעות, טיפים וכו'...

תודה.

פורסם
  • מחבר

מישהו..?

פורסם

מתאם מ miniDp ו DP ל 2 המסכים, ואז DVI ישיר למסך השלישי.

פורסם
  • מחבר

ולגבי כרטיס? יש לי התלבטות כרגע:

1) אחד מאחרוני ה-6850 ב-575 ש"ח ועוד בגירסת OC

2) 7770 ב-830 ש"ח

3) 7850 ב-1420 ש"ח

פורסם

אני גם כן עם Eyefinity של U2311H ו 5850 פשוט לא סוחב. על 6850 אין על מה לדבר.

אם תרצה לשחק על הגדרות מקסימליות/גבוהות תצטרך כרטיס נורא חזק.

פורסם

7770 נופל בהרבה מ6850.

7850 יותר חזק מ6850.

לסיכום

7770<6850<7850.

נ.ב אתמול קניתי 6850 בדיוק על מה שדיברת במבצע.

כרטיס לא רע, אבל לא כמובן לא חיית ביצועים. בFHD בהגדרות גבוהות צריך להוריד פילטרים.

אז תחשוב מה תצטרך לעשות ברזולוציה של 3 מסכים...

מה שאפשר להגיד על 6850 במיוחד במחיר כזה שהוא הכרטיס מסך הכי משתלם במחינת עלות\ביצועים.

פורסם
  • מחבר

זאת בדיוק הסיבה שאני מתלבט, ה-6850 נמצא במחיר כ"כ מפתה.

הכנסתם אותי לעוד יותר התלבטויות.. אבל זה טוב.

מה אם אני דוחה קנייה של שניים מהמסכים, וקונה בכסף ש"נחסך" את כרטיס המסך הכי טוב - 7970 ב~3,000 ש"ח? זה אמור לכסות על כל עניין הביצועים, אבל השאלה אם זה גורר הוצאות נוספות. הספק שבחרתי למשל הוא SeaSonic 520w.. יספיק לעלות ל-620w או שצריך משהו עוד יותר יקר? בלי OC למיניהם.

פורסם

למסך יחיד אני לא רואה טעם לקנות כ.מסך כזה..

לדעתי למסך אחד מספיק 68XX

פורסם

אני גם חשבתי על מערך בסגנון ויוצא שזה פשוט לא משתלם בצורה מטורפת

בשביל לשמור על ביצועים טובים למשך השנה הקרובה (ביצועים טובים = כול ההגדרות על מקסימום + פילטרים על מקסימום במשחקים כבדים )

אתה תיהיה חייב הרבה כוח . . .

הכרטיסים שאתה מדבר עליהם לדעתי לא אקטואלים אפילו

אתה תצטרך כרטיסי היי אנד ויותר משניים

תחשוב בכיוון של HD 6970 CFX 3WAY

או HD 7950 CFX (אולי 2 יספיק אני לא יודע )

פורסם

לא צריך להגזים.

פותח התראד - מה המטרה של המערך של שלושה מסכים? אילו משחקים אתה מעוניין לשחק עליהם?

7970 כרטיס לא משתלם בעליל. שני 6870 חזקים יותר ועולים משמעותית פחות. כתלות בשימושים, גם שני 6850 באים בחשבון.

פורסם
  • מחבר

גיל, המטרה של שלושת המסכים היא קודם כל "עבודה". כלומר, זה לא מחשב גיימינג קלאסי. אבל, עדיין הייתי רוצה להריץ משחק מודרני מבלי שיקרטע. להגיד לך איזה משחקים בדיוק אני לא יודע - אני מניח ש-COD, DIRT ודומיהם.

אני ממש אנטי CF. שמעתי שמדי פעם יש בעיות עם המערכים האלה, ואני קודם כל מעוניין לקנות שקט נפשי בכסף שלי, ולהוריד למינימום את ההתעסקות בקינפוגים, דרייברים ובאגים למיניהם. אני כבר לא מדבר על צריכת החשמל המטורפת, החום, הרעש והעלות הנוספת לספק כוח רציני יותר. לכן אני מחפש כרטיס אחד. האם 7870 2GB OC ב~2100 ש"ח למשל כן משתלם? האם יחזיק מערך כזה?

איציק, אולי אני פשוט פחות תובעני ממך, נראה לי שאני מוכן לחיות עם הגדרות גבוהות בלי פילטרים, או הגדרות בינוניות עם פילטרים. אני רוצה את האפשרות לקז'ואל גיימינג, לא זקוק למכונה של הארדקור 24/7 גיימינג. אם אתה אומר לי שגם 7870 לא יספק את הסחורה, אני מניח שאני בבעיה. אולי אתנהל עם 3 מסכים, אחסוך על הכרטיס מסך ואקנה "רק" 6850, וכשאשחק זה יהיה רק על המסך האמצעי (פשוט חבל לא לנצל 2 נוספים..).

למסך יחיד אני לא רואה טעם לקנות כ.מסך כזה..

לדעתי למסך אחד מספיק 68XX

לא הבנת, המטרה היא כמובן לקנות את שני המסכים הנוספים תוך חודש-חודשיים, מדובר בדחייה, לא ביטול, כך שהכרטיס עדיין אמור לשמש מערך אייפיניטי.

פורסם
  • מחבר

טוב, הלכתי על ה-6850. נתקדם לאט עם המסכים ואולי בעתיד נשדרג את כרטיס המסך בהתאם לצורך. תודה לכולם.

פורסם

אהלן J, יש לי מערך זהה למה שאתה רוצה להשיג, כרגע מריץ אותו 5850.

למשחקים ישנים (שנתיים+אחורה) אין לי יותר מדיי בעיה להריץ על הגדרות גבוהות בלי פילטרים על שלושת המסכים, הבעיה נכנסת כשאני מנסה להריץ משחקים חדשים (סקיירים למשל), אבל גם אז, מסתבר, זה לא תלוי בכוח כרטיס המסך נטו.

מה ששמתי לב, אין לי בעיה להגדיר את כל ההגדרות בסקיירים להכי גבוהה, והמשחק יעבוד מצויין. אבל ברגע שאני מגדיר את הטקסטורות למעל מדיום, המשחק לא זז (5 FPS)

משמע? אל תסתכל על כרטיס מתחת ל3GB, ואולי אפילו עדיף 4GB. (בשלי יש 1GB)

אני אישית מחכה שמחירי הכרטיסים החדשים ירדו לאזור ה1900-2000 (ואם לא אז נביא מארה"ב) ואקנה אחד חדש עם 3GB (כרגע רק AMD מציעה כרטיסים כאלו, נחכה ונראה מה יצוץ מהצד הירוק ובאיזה מחיר)

פורסם

HD 6850 על 1920X1080X3זה בדיוק שליש מהביצועים שאתה מקבל על מסך אחד .... תעשה את החשבון

לשימוש שותף הוא מעל ומאבר ... למשחקים הוא לא כול כך מספיק

Haravovadia

כמה כרטיסים כבר יש שמציעים 3+GB ? רוב הכרטיסים מציעים 2 .... הבודדים שמציעים יותר הם כפולי ליבה( ושם הזכרון גם ככה מתחלק שווה בשווה בין הליבות ככה שזה שווה כוח לשני כרטיסים בעלי 2GB )או כרטיסים שהמחיר שלהם הוא 2100 וצפונה ... לא משתלמים בכלל

פורסם
  • מחבר

אהלן כבוד הרב, שמח לשמוע ממי שאשכרה יש לו את המערך הנ"ל.

אז כן, הזמנתי את הכרטיס בידיעה ברורה שהוא לא יחזיק משחקים חדשים על הגדרות גבוהות על שלושה מסכים. המחיר פשוט מפתה מדי, יש לי בעיה לעבור בהרבה את ה-10K כרגע (הזמנתי הרבה רכיבים יקרים אחרים), אז החלטתי שהכיוון הוא להחליף כרטיס מסך בשנה הקרובה (למרות שמה שקורה בפועל זה שתוך שנה שאר המערכת מתיישנת ואז כבר מתחשק להתאפק עוד שנה ולקנות אחת חדשה :) ).

החדשות הטובות שאני לוקח ממה שאתה משתף, זה שכן שאפשר להנות ממשחק עכשווי על הגדרות גבוהות עם טקסטורות על מדיום על שלושה מסכים עם ה-6850. על זה לא בניתי וזה אחלה בונוס. בכרטיס הבא אני אכן אדאג שיהיה מצויד בכמה שיותר זכרון, תודה על הטיפ.

איציק, קודם כל תיקון קטן, זה גרוע יותר - זה 1920x1200x3 :)

אז בינתיים אהנה משימוש שוטף כמו שהגדרת את זה, וגיימינג בקטנה. משחקים שלא יעבדו כמו שצריך תמיד אוכל להריץ על מסך אחד.

7950 ו-7970 מציעים 3GB ואכן עולים 2,300 ש"ח וצפונה. אבל אני מניח שתוך שנה מהיום הם יעלו כמעט חצי, ויהיה גם 4GB.

אגב, רק לאחרונה קלטתי שאנשים מדברים על כרטיסים כפולי ליבה - אני לא רואה איזכור לזה באתרי החנויות או באתרי היצרנים במפרטים. איך אתם מבדילים ביניהם? מה היתרונות/חסרונות?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים