עבור לתוכן

המלצה למפרט מחשב 3500-4000 שח

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

לפני ארבעה חודשים פרסמתי בפורום בקשה למפרט מחשב, וקיבלתי המלצות טובות. ימים ספורים אח"כ זינקו מחירי ההרדיסקים ב 400-500 ש"ח, וכן סוחר המחשבים אמר לי שלפני חג המולד כל הרכיבים מתייקרים (נניח) וכדאי שאחכה. עכשיו אני הולך על זה. הערה למנהל הפורום: עמך הסליחה וההבנה אם הייתי צריך להמשיך את השרשור המקורי ולא לפתוח חדש... ההודעה כאן מעודכנת לצרכי התקופה.

ולמפרט:

התקציב הוא 3500-4000, כאשר ה-4000 הוא באמת גג שעדיף להתרחק ממנו. המחיר לא כולל מסך, מקלדת, עכבר, רמקולים (יש לי מספיק מכולם).

אני מחפש מפרט למחשב שיתאים לי לשימושים הרווחים הבאים:

1) מספר דפדפנים פתוחים במקביל (בד"כ כ-2-3 כרום ופיירפוקס אחד) עם לא מעט (אפילו 20) טאבים פתוחים בכ"א. (חולה בטיביטיס קשה...)

2) במקביל, תוכנות נוספות רצות, כגון וורד או שניים, אקסל (או שניים, או שלושה...), paint.net וכד'.

3) נגזר מהשניים הראשונים - חושב לשדרג מהלכים ולהשתמש בשלב מסויים בשני מסכים במקביל, אז כמובן חומרה וכ. מסך שיתמכו באופציה הזו (למימוש עתידי, כרגע אין תקציב לשני מסכים).

בנוסף:

4) תוכנות מעט כבדות יותר, כמו תוכנות ניתוח סטטיסטי - stata (למרות שבחומרה הקיימת שלי, בת 5 שנים, אין לי בעיות מיוחדות איתה), ואקסלים עם הרבה שורות - עשרות ואפילו מאות אלפים - ועליהם הרבה חישובים (יש בעיה). לא מדבר פה על ביג דאטה של מיליונים על מיליונים של שורות לניתוח עסקי, אלא יותר למחקרים אקדמיים. תוכנות כבדות אחרות כמו-כן gimp, inkscape - ברמה בסיסית.

5)בנוסף, עריכת וידאו HD. לא מצפה פה למשהו מקצועי כמובן, בעקבות התקציב והכשרון המוגבלים, אבל עדיין. לשם השוואה - יש לי כרגע מצלמת HD והמחשב הנוכחי אפילו לא מספיק חזק להציג את הסרטים בצורה לא מקוטעת. רוצה להיות מסוגל לעשות עריכה בסיסית בלי שהמחשב יזדחל ויוציא אותי מדעתי.

6) גיימינג. לא גיימר כבד בכלל, אבל מה אומר - הבנאדם צריך call of duty smiley.gif. לא חובה בהגדרות הכי גבוהות וכד', אבל שיהיה מספיק טוב וזורם.

אין שום כוונה לOC, לא צריך alienware וכד'. בסה"כ רוצה לשחק COD כמו שצריך.

7) מבחינת אודיו, אני לא אודיופיל כך שאין לי דרישות מיוחדות.

cool.gif אין צורך במקלדת/עכבר. מסך כרגע יש, בעתיד כאמור ארצה לשדרג לשניים זהים ואיכותיים (לא מגה מקצועיים, אלא בוא נגיד צרכן ממוצע פלוס), אז בתקווה שהמחשב יהיה מסוגל להוציא מהם מה שיש להם.

9) תאימות קדימה - אופציה לשדרוגים עתידיים לא מאסיביים, אלא דברים כמו הוספת זכרון וכו'.. מקווה שהמחשב יוכל לשרת נאמנה לפחות ל-4 שנים הקרובות (כמובן, אין לדעת...).

10) כמו-כן, USB3... ותגידו לי אתם מה צריך בימינו מבחינת תקנים חדשים ועתידיים...

11) מבחינת חשמל - יש לי, כמו לרובנו, דברים שונים מחוברים ל USB במקביל - מקלדת ועכבר אלחוטיים, זכרון פלאש, האבים, וכו'. צריך שיעמוד בדברים שמחוברים במקביל, וכן אם אפשר שיהיו מספיק שקעי USB בילט אין.

12) כרטיס רשת חוטי או אלחוטי - מעדיף שיהיה גם וגם, אבל לא קריטי. וגם ככה הדברים האלו זולים בצורה מגוחכת.

13) אלא אם יש לכם מה לחדש לי, ממש אין צורך יותר בכונן אופטי. לא זוכר מתי הפעם האחרונה שהשתמשתי בשלי.

14) כ. קשיח טרה לפחות.

15) כמובן שמעדיף מחשב שקט על פחות שקט, ואני די רגיש לזה. אבל סה"כ הציפיות מציאותיות. אין לי את הלוקסוס להוציא אלף שקל על גוף קירור מעולה.

בסופו של יום מה שבאמת חשוב לי היא עבודה טובה, מהירה, יעילה של הסעיפים הראשונים - היינו עבודה מקבילה ביישומים שונים ותובעניים במקביל.

התקציב בעקרון הוא באזור 3.5. אפשר לגרד את ה -4 אבל עדיף שלא. אין לי מושג אם זה מספיק ואם לא - אשמח להמלצות על מה אפשר להתפשר.

המון תודה למגיבים

פורסם
  • מחבר

אשמח לעזרה...

פורסם

לא רשמת מהי הרזולוציה של המסך שלך כרגע, ואם הבנתי נכון אתה הולך להחליף אותו בשני מסכים חדשים? זאת אומרת אתה עושה ריבוי מסכים?

פורסם
  • מחבר

היי

כרגע יש מסך ישן, עוד 3:4 (לפחות LCD). יש חיבור רגיל וגם DVI (למרות שלא פעל לי אף פעם, אבל בקטנה).

אין תקציב למחשב + מסכים חדשים, אז הוא ימשיך איתי עוד כמה חודשים. בעתיד אחליף אותו בודאות, ויתכן מאוד שארצה שניים במקביל.

כאמור, אני עושה הרבה דברים במקביל.

תודה

פורסם
  • מחבר

לא רשמת מהי הרזולוציה של המסך שלך כרגע, ואם הבנתי נכון אתה הולך להחליף אותו בשני מסכים חדשים? זאת אומרת אתה עושה ריבוי מסכים?

למה בעצם משנה מה המסך שלי כרגע?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים