עבור לתוכן

מחשב לעריכת ווידאו - סרטון הדגמה שעשיתי

Featured Replies

פורסם

לאחרונה עלו בפורום לא מעט בקשות של מחשבי עריכת ווידאו וגרפיקה , כן להשקיע בכרטיס גראפי יעודי או לא..

איך דור הסנדי ברידג' עוזר לנו בעריכת סרטים וברינדור...

לקחתי את שני המחשבים שלי , I7 860 עם 12GB זיכרון ו SSD , אל מול מחשב נייד סנדי ברידג' וערכתי השוואה בזמן אמת..

מוזמנים להכנס לראות את סרטון ההשוואה ולהכניס הערות...

בסרטון שהפקתי, ערכתי השוואה בין מערכת דור ראשון I7 למערכת דור שני I7 , כאשר נעשה שימוש בטכנולוגיית QuickSync של אינטל

בדור השני של I7 , כאשר ניתן לראות בבירור שהדור השני של I7 מבצע את פעולת הרינדור על ה CPU ב L3 cache , ולכן מוריד לחץ עבודה מהCPU לעומת הדור הראשון כאשר כל העבודה נופלת על ה CPU , למרות התמיכה של NVIDIA GTX460 עדיין זמני הרינדור היו גבוהים בהרבה.

הבדיקה:

לצורך הבדיקה השתמשתי בקובץ ברזולוזיה של 1980x1080 באורך של 10דקות ומשקל של 650MB , הכנסתי אותו לתוכנת העריכה, ורינדרתי מחדש..

תוצאות :

מערכת I7 860

זיכרון 12GB 1600Mhz

כרטיס מסך Nvidia Gtx460 1gb Ichill

כונן קשיח Vertex 2 Raid0

זמן רינדור : 45דקות

מערכת מחשב נייד דל 5110

סנדי ברידג' I7 2760QM

זיכרון 8GB 1333MHZ

כרטיס מסך GTX525 + HD3000

כונן קשיח 5400RPM

זמן רינדור: 4:45דקות

בדיקה שניה : איכות הרינדור

אין במעשה אני מודד את איכות הרינדור של מערכת? האם רינדור של 5דקות מתבצע באותה איכות כמו רינדור של 45דקות?

והאם רינדור בתוכנת פרימייר יותר טוב מרינדור מתוכנה אחרת?

לקחתי 3 מערכות מבחן : מערכת נייחת I7 860 אשר משמשת אותי עם כרטיס NVIDIA עם תוכנת פרימייר פרו 5.5 , אותה מערכת עם אדיוס6 , ומערכת נייד I7 סנדי עם QS , רינדרתי סרטון זהה ב-3 מערכות שונות, מהסרטונים שיצאו לקחתי דגימה בהגדלה כדי לבדוק את איכות

הפרטים שנשארו בזמן הרינדור ואת איכות התמונה בהגדלה, ומזה יצרתי סרטון חדש שיסביר הכל...

התוצאות:

אני לא רוצה להשמע משוחד אבל לפי העין שלי איכות הפרימייר נמוכה מאיכות האדיוס, עם QS או בלי QS ולכן אין סיבה לוותר על QS כי אין איבוד נתונים ברינדור ע"ג הצ'יפ..

אבל שכל אחד יראה את הסרטון בעצמו ויחליט, כמובן לראות ב 1980X1080 בשביל האיכות המקסימלית..

אמיר

פורסם

הדגמה יפה של QUICK SYNC.

מה שכן, שווה לדעת שבתוכנות כמו PREMIERE עם מנוע MERCURY ההבדל בעבודה עם האצת חומרה היא עולם אחר מאשר בלי. כל הPREVIEW נעשה בזמן אמת ומאשר עבודה רצופה ונוחה הרבה יותר עם הTIMELINE מאשר ללא.

פורסם

יוזמה ברוכה, אבל כדי להפוך את זה לסטיקי נדרש פירוט רב יותר על שתי המערכות, מה נבדק, ניתוח התוצאות וסיכום. :xyxthumbs:

רק כך באמת נוכל להפיק מזה משהו.

אני יודע שזה מופיע בסרטון - אנא סכם את זה בקצרה בטקסט לטובת כלל הקוראים.

פורסם
  • מחבר

הדגמה יפה של QUICK SYNC.

מה שכן, שווה לדעת שבתוכנות כמו PREMIERE עם מנוע MERCURY ההבדל בעבודה עם האצת חומרה היא עולם אחר מאשר בלי. כל הPREVIEW נעשה בזמן אמת ומאשר עבודה רצופה ונוחה הרבה יותר עם הTIMELINE מאשר ללא.

אשמח לראות מערכת פרימייר בפעולה ואת ההבדלים...

יש לי את אפטר אפקט ואת פרימייר פרו 5.5 , אבל אני ממש לא נהנה מלעבוד איתם..

פורסם
  • מחבר

בשביל הניסוי התקנתי פרימייר 5.5 והפעלתי רינדור באותם הגדרות...

בשימוש ב CUDA של GTX460 זמני הרינדור ירדו מ 45 דקות ל30דקות...

אפשר לראות בתמונה המצורפת שירד עומס מהעבד לטובת ה GPU, ושכן הטמפ' GPU עלתה...

מכיוון שפחות מעניין כרגע הרינדור בפרימייר עצרתי אותו לאחר 4 דקות..

[attachment deleted by admin]

פורסם
  • מחבר

נוסף סירטון הדגמה של איכות הרינדור :yelclap::jump:

פורסם

מעקב. בהחלט.

פורסם

כמה דברים:

1. אל הצלחתי להבין באיזה פורמט הדחיסה. ראיתי שזה MPG4, אבל באיזה קודק? יש לזה חשיבות רבה בזמן הקידוד. האם זה H.264?

2. קודדת ב-CBR זה יותר מהר מVBR, ובטח שמ-VBR 2Pass. (או יותר)

3. יש מצב שאתה עושה ניסוי על תוכנת קידוד יותר מקצועית? Sorenson Squeeze למשל? היא יותר מהירה מהרבה תוכנות. ואיכותית.

4. משהו נראה לי מוזר. לי יש i7-920, ואני מקודד הרבה הרבה יותר מהר מזה. (6GB זיכרון, ו8800GTX ישן וטוב...).

תודה

פורסם
  • מחבר

1 . H.264

2 . לא מבין בזה.. לא מבין מה זה משנה...

3. תוכנת קידוד יותר מקצועית מפרימייר?? אתה מוזמן לעשות השוואה ולשתף אותנו....

4. גם פה, אתה מוזמן להוריד את הסרטון שלי באיכות FHD לרנדר אותו לבד ותגיד כמה זמן יצא:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים