עבור לתוכן

איזה חלק רצוי לשדרג במחשב הבא..?

Featured Replies

פורסם

המחשב הצנוע שלי, שכבר בן למעלה משנתיים, לראשונה ירד מתחת לקו הFPS הסביר במשחקים ואני תוהה האם שווה לי לשדרג חלק כזה או אחר בו.

מדובר במחשב:

Intel E5200@3.70GHZ

G.Skill DDRII 800Mhz 2GBX2

DFI Lanparty G31 T2R

Gainward GTX260 216SP 896GDDRIII Goldensample

את הליבה של הכרטיס האצתי מ625 לסביבות ה670-680MHZ, כמו כן-הוספתי לזכרונות שלו ולSHADERS. הכל יציב לחלוטין והמחשב קר בכל חלקיו.

אני משחק ברזולוציה 1680*1050

כל משחק שיצא בתקופה האחרונה עבד אצלי מעולה על הגדרות גבוהות, עד שרכשתי את BF3.

הסינגלפלייר עובד מעולה על הגדרות גבוהות אפילו עם AA וHBAO אבל המולטיפלייר מרגיש כבד ואיטי במיוחד במפות "הרוסות"\כמות גדולה של שחקנים\כשאני מכוון עם כוונת טלסקופית של נשק. המחשב שלי אמנם ישן, אבל הזוי לי שדווקא את המולטיפליר של המשחק הזה כל כך קשה לו להריץ. סך הכל זה מחשב לא חלש, עם הרבה OC, ורזולוציה ממוצעת ומטה יחסית לסנטדרט הFHD של ימינו.

כמו כן ראוי לציין שאני משחק על המינימום של המינימום בהגדרות כשאני משחק ברשת. רק הרזולוציה מוגדרת לרזולוציה הטבעית של המסך.

המחשב שלי הרבה מעבר לדרישות המינימום. לא יתכן שהמשחק יפעל ככה ברשת. אבל בכל זאת, אם לשדרג-מה כדאי לשדרג?

שמעתי שתוספת זכרון יכולה לסדר בעיות כאלו, עם דגש על המולטיפלייר של המשחק הנ"ל.

האם כדאי לי להוסיף עוד סטיק של 2GB [ולאבד את הDUAL CHANNEL] ולקבל סך הכל 3X2GB? או שיש פה צורך בשדרוג רציני יותר בשביל לראות שיפור [לוח אם+זכרונות+I5 וים כסף..]?

מקווה שאני מפרסם את ההודעה בפורום המתאים. אשמח גם לעזרה כזאת או אחרת שלאו דווקא כרוכה בשדרוג, מצטער אם זה לא הפרום המתאים.

תודה רבה לעוזרים! [=

פורסם

אם תוסיף זיכרון, סך הכל השלבים יטענו מהר יותר. אני לא חושב שיהיה לך שיפור משמעותי אם תשדרג זכרונות.

הכרטיס מסך שלך הבעיה כאן לדעתי. הייתי ממליץ לך לקנות כרטיס כמו ה6870, שיתן לך להריץ את המשחק בצורה נורמלית עם הגדרות High.

אני לא אוהב להשקיע בחומרה ישנה. אין טעם לדעתי לקנות כרטיס מסך חזק יותר. למרות שביצעת OC גבוהה מאוד למעבד, ייתכן שהמעבד עדיין יגביל כרטיסים מהדור החדש של Nvidia וAMD.

בקיצור, אני ממליץ לך לשדרג את הכרטיס מסך לכרטיס ביניים עדכני, ובפעם הבאה שתבצע רכישה של מחשב, תקנה משהו חזק יותר.

פורסם
  • מחבר

אין ספק שהכרטיסים החדשים מסדרת 6\7XXX וGTX5X0 חזקים משמעותית מהכרטיס שלי, אבל תוכל למצוא בקלות סרטונים ביוטיוב של חבר'ה שמריצים את המשחק בלי בעיה על GTS450, שאמנם חדש יותר אבל חלש יותר מהכרטיס שלי, כשעוד שלי בא עם OC מהמפעל+העלתי לו את התדרים עוד יותר משמעותית..

הגיוני לחשוב שהכרטיס מסך אשם במשחקים, אבל לא יודע..עם כמה שאני מבין בזה, הכרטיס שלי אמנם ישן אבל לא חלש ברזולוציוית כאלו.. \=

הריץ לי קרייסיס 2, מטרו 2033, WITHCER 2..לא הייתי חושש לכוון הגדרות לHIGH והכל היה עובד מעולה, כנ"ל BF3 בSINGLEPLAYER.

אולי המשחק ברשת משתמש בכל הזכרון RAM שהמחשב שלי מקנה לרשותו ובעקבות כך ניזון מהVIRTUAL MEMORY, שגורם לפגיעה רצינית בביצועים?

אני מדבר בהיגיון? \=

יש מצב שריבוי ליבות מעבד הוא גורם מכריע עבור המשחק הזה? עם כל הכבוד לתדר הגבוה של המעבד שלי, הוא אפילו לא CORE2DUE..

פורסם

לא סביר שRAM הוא הבעיה פה.

ייתכן בהחלט שמעבד חזק ועדכני יותר ייתן את השיפור הדרוש.

פורסם

אני חושב שזה מהכרטיס מסך, אמרו שב-BF3 במולטיפלייר כשיש הרבה שחקנים אז הכרטיס מתאמץ יותר כי יש הרבה טקסטורות.

אם תוסיף זיכרון, סך הכל השלבים יטענו מהר יותר.

לא נכון, אין קשר. השלבים יטענו מהר יותר רק אם הוא שם SSD או הארד דיסק מהיר יותר ממה שיש לו.

חבר'ה שמריצים את המשחק בלי בעיה על GTS450, שאמנם חדש יותר אבל חלש יותר מהכרטיס שלי, כשעוד שלי בא עם OC מהמפעל+העלתי לו את התדרים עוד יותר משמעותית..

הכרטיס שלך זקן בשתי דורות מהכרטיס GTS450 למרות ששלך הוא מספר 260 אבל אם תשים לב המספר בצד שמאל יותר חשוב.

היום כבר יש GTX680 שחדש יותר ב-4! דורות מהכרטיס שלך.

פורסם

למרות ששלך הוא מספר 260 אבל אם תשים לב המספר בצד שמאל יותר חשוב.

260 הרבה יותר חזק מה 450

מקס' שיפור במינ' מחיר זה להחליף כ.מסך ל 6870 או 560TI

איזה ספק יש לך (דגם מדויק)?

פורסם
  • מחבר

יש לי ספק 500 וואט של SeaSonic ולצערי אני לא זוכר את הדגם המדויק. מה שכן, זה ספק שקניתי בהמלצת הפורום פה ובהחלט מדובר בדגם איכותי של החברה הנ"ל. בספק שהוא עושה בעיה כזאת או אחרת..אם זה רלוונטי-אני יכול לשחק שעות ברציפות והמחשב לעולם לא קרס, למרות כל הOC.

הגיוני שכרטיס מסך משודרג יעזור, אבל אני עדיין לא מבין איך חבר'ה משוויצים ביוטיוב שהGTS450 שלהם מטיס את המשחק על הגדרות בינוניות ואף יותר מזה..

דרך אגב, משהו שראוי לציין ששמתי לב אליו עכשיו-כשאני מעלה את ההגדרות הגרפיות לאזור הMEDIUM-HIGH, הFPS בקושי מושפע מהשינוי.

לא נכון, אין קשר. השלבים יטענו מהר יותר רק אם הוא שם SSD או הארד דיסק מהיר יותר ממה שיש לו.הכרטיס שלך זקן בשתי דורות מהכרטיס GTS450 למרות ששלך הוא מספר 260 אבל אם תשים לב המספר בצד שמאל יותר חשוב.

היום כבר יש GTX680 שחדש יותר ב-4! דורות מהכרטיס שלך.

2XX..4XX...5XX..6XX...

3 דורות.. [=

האממ, אני לא מומחה לנושא, אבל קשה לי להאמין שהמפות נטענות ויושבות על הכונן הקשיח, שאיטי משמעותית מזכרון RAM, שלדעתי עליו יושב כל המידע הנ"ל, כאשר טקסטורות וכ'ו יושבות על הזכרונות של כרטיס המסך. כך שבעצם מהירות הזכרונות\מעבד ישפיעו על זמן טעינת המפות. אני לא בטוח בזה, אבל זה נשמע לי הרבה יותר הגיוני. חוץ זה, אני כלל לא שומע את הHD עובד בזמן משחק.

פורסם

ברור שלא בזמן משחק, דיברתי על זמן הטעינה שהוא טוען לך שעובר שלב. בזמן משחק כבר הכל טעון ל-RAM.

וד"א יש לך ספק כוח איכותי אין בעיות איתו.

פורסם

אתה צריך מעבד 4 ליבות + זכרון 8 גיגה + וכרטיס מסך 6870 לרזולוציה הזאתי חזק מספיק !

בקיצור חצי מחשב חדש !

פורסם

לא נכון, אין קשר. השלבים יטענו מהר יותר רק אם הוא שם SSD או הארד דיסק מהיר יותר ממה שיש לו.

כאחד שיש לו היסטוריה ארוכה עם כל משחקי BF, יותר זיכרון RAM = משחק שנטען מהר יותר, תשאל כל שחקן BF.

לפותח הדיון - אין לך טעם להשקיע במחשב הזה יותר מידי, כמו שכתבו לפני וכמו שכתבתי לך מיקודם - המלצה שלי, מקסימום 6870, וגם אז המשחק לא יעבוד לך על ההגדרות הכי גבוהות.

פורסם
  • מחבר

ונניח ואמצא איזה Q9550 יד שניה באיביי\בארץ בסביבות ה400 שקל, זה שווה את זה? כמובן עם OC נאה למעבד..

אני בספק שקיים הבדל ביצועים משמעותי בין המעבד הנ"ל לבין החדשים של אינטל בכל הנוגע למשחקים...

פורסם

כל עוד אין כוונה לשדרג את המסך תתחיל מהחלפת כ.מסך אם הכל זורם חלק מה טוב, אחרת ניתן יהיה לשקול החלפת מעבד

פורסם

אתה יכול להחליף רק מעבד - אני מנסה להעביר לך את התמונה הכללית שלא כדאי להשקיע בחומרה ישנה.

פורסם
  • מחבר

אוקי חבר'ה, המון תודה. עזרתם לי מאוד! [=

אנסה לארגן בהשאלה כרטיס מסך מחבר אולי, ואבדוק אם יהיה שיפור משמעותי..

פורסם

כאחד שיש לו היסטוריה ארוכה עם כל משחקי BF, יותר זיכרון RAM = משחק שנטען מהר יותר, תשאל כל שחקן BF.

קשיח מהיר (במקרה הזה SSD) שווה משחק שנטען מהר, אחרי הכול שאתה מפעיל אותו הוא טוען את הטקסטורות מהכונן (HDD/SSD) לזיכרון של הכרטיס מסך.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים